Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Rijden zonder verzekering boete

Hoe hoog is de boete voor rijden zonder verzekering?

Iedere automobilist in Nederland is wettelijk verplicht zijn of haar auto te verzekeren met minimaal een WA autoverzekering. Omdat onverzekerd rijden de maatschappij veel geld kost, controleert de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) hier streng op. Als de RDW constateert dat er een auto op je naam staat die niet verzekerd is, krijg je een boete van 400 euro. De RDW kan deze boete drie keer per jaar opleggen. In totaal kan de boete voor onverzekerd rijden dus oplopen tot 1.200 euro per jaar.

Boete onverzekerd rijden politie

Behalve de boete vanuit de RDW voor onverzekerd rijden, krijg je ook een boete van 550 euro als de politie je staande houdt. Je bent namelijk verplicht de groene kaart van je verzekeraar bij je te hebben. Hiermee toon je aan dat de auto verzekerd is.

Boete rijden zonder verzekering hoger dan verzekeringpremie 

Bij een jaar lang onverzekerd rijden kunnen de boetes dus oplopen tot meer dan 1.750 euro. Dit terwijl je vaak al voor enkele tientjes per maand een autoverzekering afsluit. Je bespaart natuurlijk het meest als je ook nog eens kiest voor de goedkoopste autoverzekering. Op Geld.nl kun je daarom zelf eenvoudig de premie voor je autoverzekering vergelijken. Zo zie je direct welke verzekeraar voor jou het goedkoopst is.

Onverzekerd rijden - Boete onterecht?

De boete die het RDW oplegt voor onverzekerd rijden, kan soms onterecht zijn. Bijvoorbeeld als je je auto hebt verkocht of naar de sloop gebracht en er dus geen verzekeringsplicht meer voor hebt. Als je vindt dat de boete onverzekerd rijden onterecht is, kun je bezwaar aantekenen. Hoe dat moet, lees je op de website van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB).

Betaal niet te veel voor je autoverzekering! Vergelijk heel makkelijk het grootste aanbod autoverzekeringen en ontdek dat een autoverzekering niet perse duur hoeft te zijn! Autoverzekering vergelijken