Autoverzekering

Rijden zonder verzekering boete

Hoe hoog is de boete voor rijden zonder verzekering?

Iedereen in Nederland die een auto op zijn of haar naam heeft staan, moet verplicht zijn auto verzekeren met minimaal een WA dekking. Omdat onverzekerd rijden de maatschappij veel geld kost, controleert de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) hier streng op. Als de RDW merkt dat je een auto op je naam hebt staan die niet verzekerd is, krijg je een boete van 400 euro. De RDW kan deze boete drie keer per jaar opleggen. In totaal kan de boete voor onverzekerd rijden dus oplopen tot 1.200 euro per jaar.

Boete onverzekerd rijden politie

Behalve de boete vanuit de RDW voor onverzekerd rijden, krijg je ook een boete van 550 euro als de politie je staande houdt. Je bent namelijk verplicht de groene kaart van je verzekeraar bij je te hebben. Hiermee toon je aan dat de auto verzekerd is.

Boete rijden zonder verzekering hoger dan premie

Als je een jaar lang onverzekerd rijdt, kunnen de boetes dus oplopen tot ruim 1.750 euro. Dit terwijl je vaak al voor een paar tientjes in de maand een autoverzekering hebt. Je bespaart natuurlijk het meest als je ook nog eens kiest voor de goedkoopste autoverzekering. Op Geld.nl kun je daarom zelf eenvoudig de premie voor je autoverzekering vergelijken. Zo zie je direct welke verzekeraar voor jou het goedkoopst is.

Onverzekerd rijden - Boete onterecht?

De boete die de RDW oplegt voor onverzekerd rijden is soms ook onterecht. Bijvoorbeeld als je auto is verkocht of naar de sloop is gebracht en je er dus geen verzekeringsplicht meer voor hebt. Je kunt dan bezwaar aantekenen als je vindt dat de boete onverzekerd rijden onterecht is. Hoe je dat doet lees je op de website van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB).

Betaal nooit meer onnodig te veel voor je autoverzekering! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen en vind de goedkoopste met de best passende dekking. Sluit de autoverzekering van je keuze online af en bespaar tot 600 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken