Autoverzekering

Royement autoverzekering

Wat als je autoverzekering geroyeerd is?

Is je autoverzekering geroyeerd, dan kun je proberen je via een andere verzekeraar opnieuw te verzekeren. Heb je een autoverzekering via Geld.nl afgesloten? Neem dan contact op met ons Service Team via 040 - 751 39 68. Zij helpen je dan om via een andere verzekeraar tóch een nieuwe autoverzekering af te sluiten.

Let op! Ben je geroyeerd wegens wanbetaling en sta je geregistreerd? Dan is het meestal niet mogelijk om bij een nieuwe verzekeraar je premie per maand te betalen. De nieuwe verzekeraar zal een vooruitbetaling vragen van minimaal een half jaar.

Royement autoverzekering na wanbetaling

Heb je de premie van je autoverzekering niet betaalt, dan ontvang je eerst een herinnering. Betaal je dan nog niet, dan kan je verzekeraar na 30 dagen je dekking autoverzekering schorsen. Ben je 50 dagen te laat bent met betalen, dan wordt je autoverzekering geroyeerd. Je bent dan niet meer verzekerd.

Royement - Achterstallige premie

Als je verzekeraar je royeert op basis van achterstallige premie, loop je het risico dat jij geregistreerd wordt in de landelijke database. Deze registratie blijft acht jaar staan. Wil je daarna weer een nieuwe autoverzekering afsluiten, dan heeft deze registratie gevolgen voor je acceptatie. Natuurlijk blijft de betalingsverplichting die je had gewoon staan.

Zelf je autoverzekering royeren

Ook als je zélf je verzekering opzegt wordt dit royeren genoemd. Heb je een autoverzekering maar wil je deze beëindigen (royeren), dan kan dat op verschillende momenten:

  • Na einde van de contractperiode (Meestal na één jaar)
  • Bij verkoop, diefstal of total loss van je auto
  • Als je verzekeraar tussentijds je premie- of voorwaarden wijzigt

Heb je een autoverzekering opgezegd, dan krijg je van je verzekeraar een royementverklaring waarin staat dat je verzekering voor de betreffende auto is beëindigt.

Wist je dat...De meeste mensen betalen nog altijd onnodig te veel voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Goedkoopste autoverzekering