Contact

Autoverzekering na wanbetaling

Waar je auto verzekeren na wanbetaling?

Als je een keer vergeet je autoverzekering te betalen, ben je nog niet meteen een wanbetaler. Later ergens anders een autoverzekering afsluiten is dan ook geen probleem. Maar loopt je betalingsachterstand langer op? Dan wordt je autoverzekering geroyeerd. Dat wil zeggen dat de verzekeraar je autoverzekering opzegt. Je kunt dan ook niet meer zomaar een autoverzekering afsluiten. Je enige optie is dan meestal nog de De Vereende, die alles behalve een goedkope autoverzekering biedt.

Autoverzekering geroyeerd bij wanbetaling

Heb je de premie van je autoverzekering niet betaalt, dan ontvang je eerst een herinnering. Betaal je dan nog niet, dan kan je verzekeraar na dertig dagen je dekking autoverzekering schorsen. Ben je vijftig dagen te laat bent met betalen, dan wordt je autoverzekering geroyeerd. Je bent dan niet meer verzekerd. Meer hierover lees je in het artikel: Autoverzekering te laat betaald.

Gevolgen royeren autoverzekering

Behalve een wanbetaling kunnen er nog allerlei andere reden zijn waarom een autoverzekeraar je royeert. Bijvoorbeeld als je fraude hebt gepleegd of in een korte tijd veel schades claimt. In bijna alle gevallen wordt het royement geregistreerd bij de Stichting CIS. In dit systeem kijken alle autoverzekeraars als je een nieuwe autoverzekering aanvraagt. Je registratie bij CIS is na een royement voor bijna alle autoverzekeraars een reden om je te weigeren als klant.

De melding van je royement blijft bij CIS meestal 5 jaar staan. Dit geldt ook bij een royement na wanbetaling. Enkele meldingen blijven zelfs 8 jaar, zoals verzekeringsfraude.

Toch je auto verzekeren na wanbetaling of royement?

Wil je na het royement in een auto blijven rijden? Dan zul je die toch moeten verzekeren. Je auto verzekeren bij een 'gewone' verzekeraar is na wanbetaling of een ander soort royement echter onmogelijk. Je enige optie is dan nog De Vereende. Deze verzekeraar accepteert bijna iedereen als klant. Je betaalt voor je autoverzekering dan wel fors meer premie en je moet de verzekering voor een langere periode vooruit betalen.

Tip! Een autoverzekering na royement of wanbetaling kun je niet zelf online regelen. Neem hiervoor contact op met ons service team. Onze deskundige medewerkers kijken dan samen met je naar de mogelijkheden.

Registratie wegens wanbetaling of royement voorbij? Vind de laagste premie!Zodra je niet meer geregistreerd staat bij CIS, kun je zelf een voordeligere autoverzekering afsluiten. Vergelijk op Geld.nl het grootste aanbod autoverzekeringen en zie direct wie voor jou de auto de laagste premie heeft. Autoverzekering vergelijken
;