Autoverzekering

Autoruit vervangen zonder eigen risico

Gaat voorruit vervangen altijd ten koste van het eigen risico?

Bijna elke automobilist krijgt wel eens te maken met ruitschade. Meestal blijft het bij een sterretje dat vrij gemakkelijk te repareren is. Heb je echter een barst in de ruit of is deze gebroken? Dan moet de ruit vervangen worden. Hoeveel eigen risico je dan betaalt, verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeraars rekenen 200 euro, anderen vragen zelfs 400 euro. In de voorwaarden van je autoverzekering lees je hoeveel eigen risico je betaalt bij ruitschade.

Let op: Heb je alleen een WA autoverzekering, dan betaal je de kosten voor reparatie of vervanging van de ruit altijd zelf.

Autoruit vervangen bij aangesloten herstelbedrijf

Je bespaart bij de meeste autoverzekeringen een flink bedrag op je eigen risico als je de autoruit laat vervangen door een aangesloten herstelbedrijf. Je krijgt dan al snel honderden euro’s korting op je eigen risico en sommige verzekeraars schelden het eigen risico zelfs helemaal kwijt.

In de voorwaarden van je autoverzekering en op je groene kaart zie je welke schadeherstelbedrijven bij je verzekeraar zijn aangesloten. Twijfel je of het bedrijf waar je de autoruit wilt laten vervangen is aangesloten? Bel dan even met de verzekeraar.

Tip! Heb je een autoverzekering afgesloten via Geld.nl? Neem dan contact op met het Service Team via telefoonnummer 040- 751 39 68. De medewerkers kunnen je precies vertellen wat je vergoed krijgt en of een schadeherstelbedrijf wel of niet is aangesloten bij de verzekeraar.

Autoruit vervangen zonder eigen risico – Herstelbedrijf betaalt

Sommige kleinere autobedrijven nemen bij ruitvervanging het eigen risico voor hun eigen rekening. Dit kunnen zij doen, omdat ze minder kosten maken dan grote schadeherstelbedrijven en dat ze bijvoorbeeld kosten uitsparen door geen weekendservice aan te bieden. Deze bedrijven betalen het eigen risico meestal tot maximaal 150 euro. Is je eigen risico bij de verzekeraar hoger? Dan betaal je nog een deel zelf.

Tip! Het loont dus zeker de moeite om de prijzen en voorwaarden van verschillende herstelbedrijven te vergelijken, voor je bepaalt waar je de ruit laat vervangen.

Betaal jij ook te veel voor je autoverzekering?Ontdek het snel. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op premie en voorwaarden. Stap over en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken