Contact

's Avonds auto verzekeren

Hoe kan je 's avonds een nieuwe autoverzekering afsluiten?

Stel je voor: je hebt net een gloednieuwe auto gekocht en wilt het voertuig direct verzekeren, maar het is al laat op de avond. Geen zorgen, je kunt je auto 's avonds gewoon verzekeren. Als je op Geld.nl een autoverzekering afsluit krijg je vaak een voorlopige dekking. Hiermee mag je direct de weg op met je nieuwe bolide, ook als de avond al is gevallen.

Hoe werkt 's avonds je auto verzekeren?

Met dat je een auto hebt gekocht, moet je minimaal een WA autoverzekering afsluiten voordat je ermee de weg op mag. Ook als je 's avonds of in het weekend een auto koopt. De meeste autoverzekeraars werken niet 's avonds. Gelukkig kun je online eenvoudig een autoverzekering afsluiten in de avond.

's Avonds je auto verzekeren op Geld.nl werkt als volgt:

  • Tijdens je autoverzekering vergelijken op Geld.nl vul je enkele gegevens in. Denk aan je postcode en huisnummer, geboortedatum en het kenteken van je auto. Ook vul je in hoeveel kilometer je per jaar ongeveer rijdt en hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd.
  • Daarna kies je de dekking die je wilt. Doorgaans kiest men een WA autoverzekering voor een oudere auto, een beperkt casco autoverzekering voor een wat jongere occasion en een all risk autoverzekering voor een nieuwe of dure auto.
  • Je ziet vervolgens direct welke autoverzekeringen passen bij jouw voertuig en situatie. Kies eenvoudig voor de goedkoopste autoverzekering, of ga voor de meest duurzame optie. Geld.nl biedt de laagste prijsgarantie voor jouw autoverzekering.
  • Je kunt nu de door jou gekozen autoverzekering afsluiten. Je ziet direct of je een voorlopige dekking hebt. Als dat zo is, kun je ook 's avonds direct de weg op. Met een voorlopige dekking is je auto verzekerd totdat je autoverzekering definitief is geaccepteerd.
  • Je krijgt een bevestiging per mail van Geld.nl als je autoverzekering definitief is geaccepteerd.

Autoverzekering 's avonds niet geaccepteerd, wat nu?

In sommige gevallen wordt je autoverzekering niet direct geaccepteerd. Je krijgt dan ook geen voorlopige acceptatie, waardoor je niet direct de weg op kunt met je nieuwe voertuig. In de volgende gevallen accepteert de verzekeraar je aanvraag vaak niet direct:

  • Als je autoverzekering in het verleden is opgeschort vanwege achterstallige betalingen, fraude of veel ongelukken, accepteren de meeste verzekeraars je niet direct. In zulke gevallen kan je soms alleen bij De Vereende Verzekeringen terecht.
  • Als je een strafblad hebt, vooral voor rijden onder invloed, of als je binnen vijf jaar een rijverbod hebt gehad, kun je je auto vaak niet direct (dus ook niet 's avonds) verzekeren.
  • Ben je jonger dan 24 jaar en je auto heeft meer dan 136pk, accepteren verzekeraars je vaak niet direct. Ook als je auto meer dan € 50.000 waard is, is 's avonds een autoverzekering afsluiten vaak niet mogelijk.
  • Als je een dure auto hebt, stellen verzekeraars vaak hoge eisen aan de beveiliging, bijvoorbeeld dat je auto een speciaal alarm heeft of een startonderbreker. Als je auto niet goed beveiligd is, is je auto 's avonds verzekeren vaak lastig.
  • Wordt de aanvraag voor je autoverzekering niet geaccepteerd? Neem dan contact op met de financiële experts van Geld.nl. Zij kijken samen met jou of het toch mogelijk is om ergens snel en goedkoop een autoverzekering af te sluiten.
Vind ook 's avonds de goedkoopste autoverzekering!

Op Geld.nl vergelijk je het meest complete aanbod autoverzekeringen in Nederland. Vergelijk en vind direct de goedkoopste autoverzekering voor jouw auto, ook 's avonds.Autoverzekering vergelijken

's Avonds auto verzekeren? Vergelijk, kies & bespaar!