Autoverzekering

Schade aan auto door ander

Wat doen bij schade aan auto door ander?

Is je auto all risk verzekerd? Vul dan alleen een schadeformulier in en breng je verzekeraar op de hoogte van de schade. Je verzekeraar verhaalt dan voor jou de schade bij de tegenpartij. Heb je géén all risk autoverzekering afgesloten, dan moet je de schade zélf verhalen op de tegenpartij. Met een rechtsbijstandsverzekering helpt je verzekeraar je hierbij.

Je stelt de tegenpartij aansprakelijk door een brief te sturen met een kopie van het ingevulde schadeformulier. In de brief zet je in elk geval de datum, het tijdstip en de locatie van het ongeval en geef je aan waarom je vindt dat de tegenpartij aansprakelijk is.

Schade aan auto door ander - Vaststellen schadebedrag

Voor je een schadevergoeding aan de tegenpartij kunt vragen, moet je natuurlijk eerst weten hoe groot de schade aan je auto is. Een schade-expert kan voor jou het juiste schadebedrag bepalen. Bij een schade van 500 euro of meer ben je zelfs verplicht een schade-expert in te schakelen. Bij kleine schades kun je ook naar een garagebedrijf gaan om de schade te laten bepalen.

Tip! Doe bij schade door diefstal, inbraak of vandalisme altijd aangifte bij de politie. Het proces-verbaal heb je nodig als je de schade wilt verhalen op de dader of zijn autoverzekeraar.

Schade veroorzaakt door een ander - Dader onbekend

Om de tegenpartij aansprakelijk te stellen, moet je natuurlijk wel zijn of haar gegevens hebben. Heb je schade zonder dader? Probeer dan de schade bij het Waarborgfonds Motorverkeer te verhalen. Maar dit kan alleen als de schade is veroorzaakt met een motorvoertuig.

Zelf autoschade geclaimd?Check dan nu je autoverzekering! Vaak wordt je premie namelijk hoger na een schadeclaim en biedt een andere verzekeraar mogelijk de voordeligste verzekering voor jouw auto. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen en ontdek hoeveel je kunt besparen! Goedkope autoverzekering