Autoverzekering

Verzekering schade door eigen kind

Wordt autoschade door eigen kind vergoed?

Of schade aan auto door kind wordt vergoed door je autoverzekering ligt eraan hoe de schade is ontstaan en aan de dekking van je autoverzekering. Is de schade ontstaan nadat je kind met de auto aan het rijden was, of is de schade ontstaan terwijl je auto geparkeerd stond op je oprit? We leggen beide situaties voor je uit:

Situatie 1: Schade aan auto door eigen kind na uitlenen

Stel je kind heeft je auto geleend en komt terug met een kras of deuk. Wat er dan vergoed wordt qua autoschade ligt aan de dekking van je eigen autoverzekering. Is iemand anders tegen je auto gereden, dan verhaal je de schade op de WA verzekering van de dader. Is het je kind zijn eigen schuld, dan wordt schade alléén vergoed bij een all risk autoverzekering.

Tip! Geef het door aan je verzekeraar als je kind vaak je auto vaak. De verzekeraar berekent de premie dan opnieuw. Je betaalt daarna waarschijnlijk wel een hogere premie, maar doe je dit niet, dan wordt eventuele schade door kind misschien niet vergoed.

Situatie 2: Schade door eigen kind aan geparkeerde auto

Je kind valt met de fiets tegen de zijkant van je auto waardoor er een grote kras op je auto zit. De schade door kind wordt hier gezien als eigen schuld en alleen een All risk autoverzekering vergoedt deze schade. Mocht je kind dit hebben gedaan bij de auto van je buren, dan valt de schade onder je aansprakelijkheidsverzekering.

Schade aan auto door eigen kind claimen

Wanneer je schade aan auto door je eigen kind gaat claimen, zijn er een paar stappen die je moet nemen:

  • Bereken eerst of het goedkoper is de reparatie uit eigen zak te betalen. Schade claimen is namelijk van invloed op je verzekeringspremie.
  • Claim de schade op dezelfde manier als wanneer je zelf schade zou hebben gemaakt.
  • Maak foto’s van de schade en zoek getuigen, bijvoorbeeld via social media, als het om een ongeluk gaat.
  • Geef het aan als je kind je auto heeft geleend, dit heeft verder geen gevolgen voor de vergoeding.
  • Kies voor een aangesloten herstelbedrijf om minder of misschien zelfs geen eigen risico te betalen.
Schade door eigen kind geclaimd?Check dan nu je autoverzekering! Vaak wordt je premie namelijk hoger na een schadeclaim. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en ontdek hoeveel je kunt besparen! Autoverzekering vergelijken