Autoverzekering

Schade aan auto door eigen schuld

Wordt autoschade door eigen schuld vergoed?

Alleen de all risk autoverzekering vergoedt schade aan je auto door eigen schuld. Een WA dekking vergoedt alleen schade die je met je auto aan anderen toebrengt en de WA beperkt casco autoverzekering vergoedt schades door van buiten komend onheil, zoals brand- en stormschade.

Schade door eigen schuld wel of niet claimen?

Het claimen van schade door eigen schuld gaat altijd ten koste van je schadevrije jaren en dus je no-claim korting. Daarnaast betaal je meestal een eigen risico als je schade door eigen schuld claimt. Kleine schades tot 750 euro betaal je dus beter zelf. Door deze kleine schade door eigen schuld te claimen ben je meestal duurder uit door de hogere premie. Je verzekeraar helpt je bij het maken van deze berekening. Is je auto verzekerd via Geld.nl? Neem dan even contact op met ons Service Team. Wij helpen je graag.

Tip! Toch schade claimen? Meestal ben je daarna goedkoper uit bij een andere verzekeraar. Je autoverzekering vergelijken is dan slim om te doen. Je ziet dan namelijk direct waar je de best passende autoverzekering krijgt met de laagste premie.

Verzekering schade door eigen schuld - Uitsluitingen

Een all risk autoverzekering vergoedt niet altijd alle schade. Er zijn uitzonderingen. Bijvoorbeeld wanneer je alcohol hebt gedronken en daardoor schade rijdt of wanneer je zonder rijbewijs een ongeval veroorzaakt. In deze gevallen heb je nooit recht op een schadevergoeding, hoe goed je ook verzekerd bent.

Schade aan auto - Aansprakelijkheidsverzekering

De meeste schade aan auto’s ontstaan op de weg. Maar wat als je bijvoorbeeld je fiets tegen een auto op de parkeerplaats laat vallen? Normaal gesproken valt schade aan je auto terwijl deze stilstaat onder de aansprakelijkheidsverzekering van degene die de schade veroorzaakt. Maar je aansprakelijkheidsverzekering geldt nooit voor schade die je zelf toebrengt aan je eigen spullen. Veroorzaak je zelf schade aan je auto op de parkeerplaats of thuis, dan krijg je dus geen vergoeding voor die schade van je aansprakelijkheidsverzekering.

Schade aan tweede auto door eigen schuld

Het komt wel eens voor dat mensen met twee auto’s schade rijden aan hun eigen auto. In dat geval biedt de sistercar clausule uitkomst. Verzeker je auto A met de sistercarclausule en rijd je met deze auto schade aan auto B, dan vergoedt je verzekering de schade aan auto B. Voor schade aan auto A geldt de reguliere dekking van de autoverzekering. Alleen met een all risk autoverzekering vergoedt de verzekeraar dus de schade aan auto A. Het is daarom handig beide auto’s te verzekeren met een de sistercarclausule.

Autoschade door eigen schuld geclaimed?Check dan nu je autoverzekering! Vaak wordt je premie namelijk hoger na een schadeclaim. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en ontdek hoeveel je kunt besparen! Vergelijk autoverzekering