Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Schade aan mijn geparkeerde auto

Krijg ik schade aan mijn geparkeerde auto vergoed?

Als je weet wie de schade aan je geparkeerde auto heeft veroorzaakt, omdat er bijvoorbeeld een briefje onder je ruitenwisser zit of er zijn getuigen, dan kun je de schade op de autoverzekering van deze persoon verhalen. Weet je niet wie het gedaan heeft, maar is wél duidelijk dat dit door een andere auto is veroorzaakt, dan doe je een beroep op Stichting Waarborgfonds Motorverkeer.

Schade aan auto verhalen

Samen vul je het schadeformulier in en dit stuur je op naar je autoverzekeraar. Deze regelt de schade-afhandeling met de verzekeraar van de tegenpartij. Heb je alleen een WA autoverzekering, dan moet je de schade zelf verhalen.

Schade aan auto door ander – Dader onbekend

Maar vaak weet je niet wie de dader is. Doe dan tóch altijd aangifte van de schade aan je geparkeerde auto en probeer te achterhalen wie de dader is, bijvoorbeeld door getuigen of bewakingsbeelden op te zoeken.

Als blijkt dat de schade door een ander motorvoertuig is veroorzaakt, is het helemaal belangrijk hiervan bewijs te verzamelen. Bijvoorbeeld door foto’s te maken van overgedragen autolak of door een expert in te schakelen. Alleen met dit bewijs vergoedt het Waarborgfonds Motorverkeer de schade namelijk. Dit fonds biedt schadevergoedingen als de aansprakelijke automobilist onbekend is of als deze onverzekerd rondrijdt.

Let op! Houd er wel rekening mee dat je voor deze vergoeding een eigen risico betaalt van 250 euro en dat je aan bepaalde voorwaarden moet voldoen om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Schade aan mijn geparkeerde auto – Verzekering

Het Waarborgfonds Motorverkeer vergoedt dus geen schades aan je auto waarvan je niet kunt aantonen dat een andere auto deze heeft veroorzaakt. In dat geval blijft alleen je autoverzekering over om de schade te claimen. Met alleen een WA verzekering vergoeden autoverzekeraars niets, maar met een WA beperkt casco autoverzekering of all risk autoverzekering wel. De beperkt casco verzekering vergoedt namelijk ruitschades en schades door diefstal, inbraak, joyriding en brand. Een all risk autoverzekering vergoedt daarnaast ook schades door vandalisme.

Schade aan auto ten koste van schadevrije jaren

Maar als je deze schades claimt, lever je wel schadevrije jaren in. Je betaalt daarna dus een hogere premie voor je autoverzekering. Daarom is het vaak voordeliger kleine schades zelf te betalen. Je verzekeraar berekent voor je of claimen of niet claimen in dit geval voordeliger is.

Wist je dat...De meeste mensen onnodig te veel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken