Autoverzekering

Schade aan geparkeerde auto

Wordt schade aan geparkeerde auto vergoed?

Als je weet wie de schade aan je geparkeerde auto heeft veroorzaakt, omdat er bijvoorbeeld een briefje onder je ruitenwisser zit of er zijn getuigen, dan kun je de schade op de autoverzekering van deze persoon verhalen. Weet je niet wie het gedaan heeft, maar is wél duidelijk dat dit door een andere auto is veroorzaakt, dan doe je een beroep op Stichting Waarborgfonds Motorverkeer.

Schade aan auto verhalen

Samen vul je het schadeformulier in en dit stuur je op naar je autoverzekeraar. Deze regelt de schade-afhandeling met de verzekeraar van de tegenpartij. Heb je alleen een WA autoverzekering, dan moet je de schade zelf verhalen.

Schade aan auto door ander – Dader onbekend

Maar vaak weet je niet wie de dader is. Doe dan tóch altijd aangifte van de schade aan je geparkeerde auto en probeer er achter te komen wie de dader is. Probeer getuigen te vinden of bewakingsbeelden op te vragen.

Als de schade is ontstaan door een ander motorvoertuig is het helemaal belangrijk bewijs te verzamelen. Bijvoorbeeld door foto’s te maken van overgedragen autolak of door een expert in te schakelen. Alleen met dit bewijs vergoedt het Waarborgfonds Motorverkeer soms de schade. Dit fonds biedt schadevergoedingen als de aansprakelijke onbekend of onverzekerd is.

Let op! Houd er rekening mee dat je voor deze vergoeding wel aan bepaalde voorwaarden moet voldoen en er een eigen risico geldt van 250 euro.

Schade aan mijn geparkeerde auto – Verzekering

Heb je niets aan het Waarborgfonds Motorverkeer, dan blijft alleen je autoverzekering over om de schade aan je geparkeerde auto te claimen. Met alleen een WA verzekering vergoeden autoverzekeraars niets, maar met een WA beperkt casco autoverzekering of all risk autoverzekering wel.

Schade aan auto ten koste van schadevrije jaren

Als je schade aan je geparkeerde auto claimt lever je wel schadevrije jaren in. Je betaalt daarna dus een hogere premie voor je autoverzekering. Het is dan ook vaak voordeliger om kleine autoschades zelf te betalen. Meestal ligt deze grens bij schades ter waarde van 750 euro.

Schade aan geparkeerde auto geclaimed?Check dan nu je autoverzekering! Vaak wordt je premie namelijk hoger na een schadeclaim. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en ontdek hoeveel je kunt besparen! Autoverzekeringen vergelijken