Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Schade claimen

Hoe schade claimen en waarop letten?

Om autoschade te claimen moet je het schadeformulier invullen en opsturen naar je verzekeraar. Maar let op! Schade claimen is niet altijd verstandig. Schade claimen heeft direct gevolgen voor je premie autoverzekering en schadevrije jaren. Bij elke geclaimde schade val je namelijk vijf schadevrije jaren terug. Dat betekent dat je premiekorting lager wordt en je dus een hogere premie gaat betalen voor je autoverzekering.

Tip! Wil je weer meten over de gevolgen voor een schadeclaim voor je schadevrije jaren, lees dan het artikel over de bonus malus ladder.

Wanneer schade claimen en wanneer niet?

Het belangrijkste waar je naar moet kijken is natuurlijk het schadebedrag. Is de schade niet zo heel hoog, dan loont het deze zelf te betalen zonder schade claimen. Relatief lage reparatiekosten wegen namelijk vaak niet op tegen een premieverhoging. Ook is het slim om even te kijken hoe het met je eigen risico zit. Is je eigen risico bijna net zo hoog als de reparatiekosten, dan is het natuurlijk slim om de reparatie zelf te betalen.

Autoschade claimen, maar toch liever zelf betalen?

Heb je schade geclaimd en een schadebedrag ontvangen van je verzekeraar, maar heb je je bedacht en wil je de kosten toch liever zelf betalen, dan kan dat. Je moet dan binnen één jaar na de schadeclaim een verzoek indienen bij je verzekeraar. Wordt dit verzoek goedgekeurd, dan zal een eventuele terugval in schadevrije jaren ongedaan worden gemaakt. De voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen verschillen per verzekeraar. Het is dus verstandig de polisvoorwaarden van je autoverzekering op dit punt eens goed door te nemen.

Vind snel en makkelijk de goedkoopste autoverzekering!Vul je kenteken in en kies de dekking die je wenst. Wij laten je vervolgens de best passende autoverzekeringen zien tegen de scherpste premies! Autoverzekering vergelijken