Autoverzekering

Schade leaseauto

Wat doen bij schade aan leaseauto?

Schade gereden aan je leaseauto? Neem dan direct contact op met je leasemaatschappij. Zij helpen je dan verder bij het afhandelen van de schade. Ook al is de schade aan je leaseauto klein, vergeet het niet te melden! Wanneer je de leaseauto namelijk inlevert en er blijkt schade te zijn die niet is doorgegeven, worden sommige kosten op jou verhaald.

Eigen risico lease auto schade

In het leasecontract dat je hebt gekregen van je leasemaatschappij staat precies vermeld of en welk verplicht eigen risico je betaalt bij eventuele schade. Wanneer de schade leaseauto is ontstaan is belangrijk. Rijd je namelijk schade met je leaseauto onder werktijd, dan is je werkgever wettelijk aansprakelijk voor de schade en dus voor het eigen risico. Is de schade ontstaan tijdens privégebruik van je auto, dan betaal je het eigen risico over het algemeen zelf.

Schade leaseauto en schadevrije jaren

Net zoals schade aan een gewone auto, heeft schade aan leaseauto ook gevolgen voor je schadevrije jaren. Bij afloop van je leasecontract ontvang je van de leasemaatschappij namelijk een leaseverklaring. In deze leaseverklaring staat hoeveel schadevrije jaren je met de leaseauto hebt opgebouwd. Koop je na de leaseperiode zelf een auto en wil je hiervoor een autoverzekering afsluiten? Dan toon je met de leaseverklaring bij de verzekeraar aan hoeveel jaar je zonder schade in je leaseauto hebt gereden.

Let op! Sommigen verzekeraars stellen wel aanvullende eisen aan de leaseverklaring, voordat ze deze meenemen bij het bepalen van je schadevrije jaren. Zo moet de leaseverklaring op je eigen naam staan en moet er een begin- en einddatum van de leaseperiode worden vermeld.

Wist je dat...De meeste mensen nog altijd onnodig te veel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekeringen vergelijken