Autoverzekering

Schade door wasstraat

Wordt schade door wasstraat vergoed?

De all risk autoverzekering vergoedt bijna altijd schade door wasstraat. Houd er wel rekening mee dat je vaak een eigen risico betaalt voor deze wasstraat schade en dat door het claimen in veel gevallen je no-claimkorting daalt. De beperkt casco autoverzekering biedt alleen een vergoeding voor ruitschade. Met alleen een WA verzekering vergoedt je verzekeraar helaas niets.

Schade wasstraat eigen schuld

Als eerste heb je natuurlijk wel zelf de verplichting om te zorgen dat je de instructies van de wasstraat volgt. Laat bijvoorbeeld niet je antenne omhoog of het uitschuifbare dak van je auto open staan. De schade wasstraat is dan namelijk voor je eigen rekening. Ook wordt van je verwacht dat je je auto niet laat wassen in een wasstraat die niet geschikt is voor je auto. Meestal staat dit aangeven op een waarschuwingsbord bij de wasstraat. Vraag bij twijfel altijd het personeel van de wasstraat.

Schade wasstraat buiten je schuld

Ontstaat er schade aan je auto door onzorgvuldig handelen van het personeel of door een technisch mankement aan de wasstraat? Dan stel je de eigenaar van de wasstraat aansprakelijk. Laat je hierbij niet afschrikken als de wasstraat zegt dat het bedrijf niet aansprakelijk is bij schade. Zo’n waarschuwing is namelijk niet rechtsgeldig.

Tip: Heb je een rechtsbijstandverzekering bij je autoverzekering afgesloten? Dan helpt je verzekeraar je met het verhalen van de schade.

Wasstraat schade, wat te doen?

Heb je schade buiten jouw schuld? Dan moet je sowieso eerst een paar dingen doen:

  • Maak foto’s van de wasstraat schade en verzamel getuigenverklaringen
  • Meld de schade direct aan het personeel van de wasstraat
  • Vul met een medewerker of de eigenaar samen een schadeformulier in

Schade door wasstraat - Schade-expert

Meestal kom je er zelf wel uit met de wasstraat en zullen zij een voorstel doen voor een schadevergoeding en/of reparatie. Kom je er niet samen uit en gaat het om een BOVAG-erkende wasstraat? Dan huur je via de website van BOVAG een schade-expert in die je schade beoordeelt. Stelt de expert dat de wasstraat verantwoordelijk is, dan zal het bedrijf de taxatiekosten voor haar rekening nemen en je een voorstel doen voor reparatie.

Let op! Is de wasstraat niet aangesloten bij de BOVAG? Dan moet je zelf een expert inhuren om de schade te beoordelen. Daarna stel je met het taxatierapport het autowasbedrijf aansprakelijk. In het ergste geval loopt deze procedure via de rechter.

Schade door wasstraat geclaimd?Check dan nu je autoverzekering! Vaak wordt je premie namelijk hoger na een schadeclaim. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en ontdek hoeveel je kunt besparen! Goedkoopste autoverzekering