Autoverzekering

Schade zonder dader

Wat doen bij schade zonder dader?

In het geval van schade zonder dader doe je een beroep op het Waarborgfonds Motorverkeer voor een schadevergoeding. Het Waarborgfonds Motorverkeer is er namelijk voor mensen die door een onbekend of onverzekerd motorvoertuig schade hebben geleden, maar hiervoor niet terecht kunnen bij hun autoverzekering. Het moet dus wel zeker zijn dat je niet zelf aansprakelijk bent voor de schade zonder dader!

Voorwaarden Waarborgfonds schade zonder dader

Je kunt alleen in aanmerking komen voor een schadevergoeding vanuit het Waarborgfonds Motorverkeer als voldaan is aan een aantal criteria:

  • De schade zonder dader is veroorzaakt door een motorvoertuig (dus niet vandalisme)
  • Je moet aantonen dat je hebt geprobeerd om de identiteit van de onbekende dader achterhalen
  • Er moet altijd aangifte zijn gedaan bij de politie (vraag als bewijs het proces-verbaal)
  • Je hebt minstens twee getuigenverklaringen nodig (de getuigen mogen geen relatie hebben met jou)


Tip!
Om een beroep te doen op het Waarborgfonds Motorverkeer moet je een aantal vragen beantwoorden en je gegevens invullen. Dit doe je via het online programma op de website van het waarborgfonds.

Schade zonder dader – All risk of rechtsbijstand

Wanneer je een all risk autoverzekering of een rechtsbijstandsverzekering hebt moet je de schade zonder dader altijd eerst melden bij je verzekeraar. Deze neemt de schade voor je in behandeling en zal het proberen te verhalen bij het waarborgfonds. Je kunt bij een all risk autoverzekering niet zelf de schade zonder dader claimen bij het Waarborgfonds.

Autoschade zonder dader geclaimd?Check dan nu je autoverzekering! Vaak wordt je premie namelijk hoger na een schadeclaim. Door over te stappen kun je dan flink besparen. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en vind de beste verzekering voor jouw auto! Beste autoverzekering