Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Schade zonder dader

Wat doen bij schade zonder dader?

In het geval van schade zonder dader doe je een beroep op het Waarborgfonds Motorverkeer voor een schadevergoeding.
Het Waarborgfonds Motorverkeer is er namelijk voor mensen die door een onbekend of onverzekerd motorvoertuig schade hebben geleden, maar hiervoor niet terecht kunnen bij hun autoverzekering. Het moet hierbij dus wel vaststaan dat je niet zelf aansprakelijk bent voor de schade zonder dader.

Voorwaarden Waarborgfonds schade zonder dader

Je kunt alleen in aanmerking komen voor een schadevergoeding vanuit het Waarborgfonds Motorverkeer als voldaan is aan een aantal criteria:

  • De schade zonder dader is veroorzaakt door een motorvoertuig of een daaraan gekoppelde aanhanger. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld vandalisme, dan kun je helaas geen beroep op het waarborgfonds doen.
  • Je moet aantonen dat je hebt geprobeerd om de identiteit van de onbekende dader van de schade te achterhalen. Doe daarom altijd aangifte bij de politie en vraag als bewijs het proces-verbaal.
  • Er moet bewijs zijn van de schadegebeurtenis. Een eigen verklaring is niet genoeg. Je hebt minstens twee getuigenverklaringen nodig en de getuigen mogen geen relatie hebben met jou als slachtoffer. Verklaringen van bijvoorbeeld je partner of kinderen, tellen niet mee bij deze getuigenverklaringen.

Om een beroep te doen op het Waarborgfonds Motorverkeer beantwoord je een aantal vragen en vul je enkele gegevens in. Dit doe je via het online programma op de website van het waarborgfonds.

Schade zonder dader – All risk of rechtsbijstand

Wanneer je een all risk autoverzekering of een rechtsbijstandsverzekering hebt moet je de schade zonder dader altijd eerst melden bij je verzekeraar. Deze neemt de schade voor je in behandeling en zal het proberen te verhalen bij het waarborgfonds. Je kunt bij een all risk autoverzekering niet zelf de schade zonder dader claimen bij het Waarborgfonds.

Betaal jij ook te veel voor je autoverzekering?Check het snel! Vergelijk heel makkelijk het grootste aanbod autoverzekeringen en zie hoeveel je elke maand kunt besparen! Autoverzekering vergelijken