Autoverzekering

Schadevrije jaren meenemen naar auto

Mag je schadevrije jaren meenemen naar auto?

Schadevrije jaren die je hebt opgebouwd met een scooter of brommer mag je bij de meeste verzekeraars niet meenemen naar je autoverzekering. Deze schadevrije jaren worden ook niet geregistreerd in het systeem Roy-data.

Tip! Wil je de schadevrije jaren van je scooter of brommer toch proberen mee te nemen? Vul dan bij de aanvraag van je autoverzekering in dat je geen schadevrije jaren hebt. Daarna stuur je een kopie van de royementsverklaring brommer- of scooterverzekering op naar je autoverzekeraar of tussenpersoon, met het verzoek om je schadevrije jaren mee te nemen.

Schadevrije jaren motor meenemen

Schadevrije jaren die je opbouwt met een motor worden, net als schadevrije jaren voor een auto, geregistreerd in het systeem Roy-data. Zodra je je motorverzekering opzegt, geeft de verzekeraar aan Roy Data door hoeveel schadevrije jaren je hebt. Vraag je daarna een autoverzekering aan, dan controleert de nieuwe verzekeraar in Roy-data hoeveel schadevrije jaren je hebt. Veel verzekeraars nemen de schadevrije jaren van je motor ook mee bij het bepalen van de premie voor je autoverzekering.

Let op: Verzekeraars zijn niet verplicht de schadevrije jaren die zijn opgebouwd met een motor mee te tellen voor een autoverzekering. Wil je zeker weten of je de schadevrije jaren motor mag meenemen? Neem dan even contact op met je verzekeraar of ons Service Team via telefoonnummer 040 - 751 39 68.

Wist je dat...De meeste mensen onnodig te veel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Vergelijk autoverzekering