Autoverzekering

Schadevrije jaren 2e auto

Mag je schadevrije jaren meenemen naar tweede auto?

Koop je een tweede auto en sluit je de autoverzekering hiervoor af bij dezelfde verzekeraar als je eerste auto, dan mag je de schadevrije jaren van je eerste auto helaas niet meenemen naar je tweede auto. Wel is het soms mogelijk om dezelfde korting te krijgen. Enkele verzekeraars kennen hebben namelijk de tweede gezinsautoregeling. Dit houdt in dat als je een tweede (en soms ook derde of vierde) auto bij dezelfde verzekeraar verzekert, de no claim korting van je eerste auto ook geldt voor de tweede auto. 

Let op: Je kunt alleen in aanmerking komen voor een tweede gezinsautoregeling wanneer jij of je inwonende partner de regelmatige bestuurder is van de auto. Een auto waar je zoon of dochter in rijdt valt dus bijna nooit onder deze regeling.

Tweede auto verzekeren - Geen hele dure auto’s

Om in aanmerking te komen voor deze tweede gezinsautoregeling mag je tweede auto niet heel duur zijn. Verzekeraars kijken hierbij naar de cataloguswaarde van de auto. De maximale cataloguswaarde voor de tweede auto kan variëren van 35.000 tot 70.000 euro. In de voorwaarden van je autoverzekeraar vind je precies welke grens deze hanteert.

Tweede gezinsautoregeling aanvragen

Neem contact op met de klantenservice van je verzekeraar of tussenpersoon als je een tweede auto wilt verzekeren bij dezelfde verzekeraar als de eerste auto. Zij kunnen je vertellen of je in aanmerking komt voor de tweede gezinsautoregeling en hoeveel korting je dan krijgt.

Tip! Heb je je autoverzekering afgesloten via Geld.nl? Neem dan contact op met ons Service Team via telefoonnummer 040 - 751 39 68 voor het verzekeren van je tweede auto.

Schadevrije jaren 2e auto na schade

Rijd jij of je partner schade met de tweede auto? Dan gaat dit alléén ten koste van de no claim korting van je tweede auto, niet van je eerste auto. Maar stap je later over van verzekeraar, dan is het niet meer mogelijk om de no claimkorting van je eerste auto mee te nemen. De nieuwe verzekeraar zal voor het bepalen van je no claim korting kijken naar de schadevrije jaren die je daadwerkelijk hebt opgebouwd met de tweede auto, dus vanaf het moment dat je de auto voor het eerst hebt verzekerd. Heb je in die tijd schade gehad met de tweede auto, dan heb je dus minder schadevrije jaren of misschien zelf negatieve schadevrije jaren.

2e auto verzekeren bij dezelfde verzekeraar voordeliger?

Ondanks de korting die je krijgt is het niet altijd voordeliger om de tweede auto bij dezelfde verzekeraar onder te brengen als je eerste auto. Vaak zijn de verzekeraars die een tweede gezinsautoregeling bieden de grote maatschappijen. Hierbij betaal je meestal een hogere premie dan bij een kleinere maatschappij.

Tip! Ga je op Geld.nl autoverzekeringen vergelijken voor je tweede auto, bereken dan ook meteen de premie voor je eerste auto. Misschien kom je er wel achter dat je deze ergens goedkoper kunt verzekeren of tegen betere voorwaarden.

Betaal niet langer te veel! Vergelijk, vind en sluit de best passende autoverzekering direct online af. Besparen was nog nooit zo makkelijk! Autoverzekering vergelijken