Contact

Schadevrije jaren tweede auto

Gelden schadevrije jaren ook voor een tweede auto?

Koop je een tweede auto, dan moet je die tweede auto verzekeren. Je mag de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd met je eerste auto echter niet gebruiken voor je 2e auto. Schadevrije jaren gelden namelijk altijd maar voor één auto. Aangezien je de schadevrije jaren al voor auto 1 gebruikt, begint de 2e auto op 0. Wij geven je een aantal tips om je 2e auto toch zo voordelig mogelijk te verzekeren.

1. 2 auto's op 1 naam en schadevrije jaren bij gezinsregeling

Informeer bij de verzekeraar van je eerste auto naar de tweede gezinsautoregeling. Meestal kun je een tweede autoverzekering afsluiten op je naam via deze regeling. Je krijgt daarmee wel de korting die je hebt opgebouwd met auto 1, ondanks dat de 2e auto nog geen schadevrije jaren heeft.

Let op! Je kunt alleen in aanmerking komen voor een tweede gezinsautoregeling wanneer jij of je partner de regelmatige bestuurder is van de auto. Je partner moet dan wel op hetzelfde adres wonen als jij. Een auto waar je zoon of dochter in rijdt valt bijna nooit onder deze regeling.

Is je eerste auto verzekerd via Geld.nl? Neem dan met ons Service Team voor het verzekeren van je tweede auto via een gezinsautoregeling

2.Schadevrije jaren 2e auto na schade

Is je 2e auto verzekerd via de gezinsautoregeling en rijd jij of je partner schade met de tweede auto? Dan gaat dit alléén ten koste van de no claim korting en schadevrije jaren van je tweede auto, niet van je eerste auto.

3. 2e auto verzekeren met schadevrije jaren bij dezelfde verzekeraar voordeliger?

Kies niet blind voor de tweede gezinsautoregeling van je huidige verzekeraar. Kijk ook even wat je 2e auto zonder schadevrije jaren los verzekeren kost. Ondanks de korting die je krijgt bij een tweede gezinsautoregeling, is het namelijk niet altijd voordeliger om de tweede auto bij dezelfde verzekeraar onder te brengen als je eerste auto. Vaak zijn de verzekeraars die een tweede gezinsautoregeling bieden de grote maatschappijen. Hierbij betaal je meestal een hogere premie dan bij een kleinere maatschappij. Hier kun je direct de premie autoverzekering berekenen voor je 2e auto.

4.Schadevrije jaren bij meerdere auto's, check ook je eerste auto

Ga je op Geld.nl autoverzekeringen vergelijken voor je tweede auto, bereken dan ook meteen de premie voor je eerste auto. Misschien kom je er wel achter dat je deze ergens goedkoper kunt verzekeren of tegen betere voorwaarden.

Betaal niet langer te veel! Vergelijk, vind en sluit de best passende autoverzekering direct online af. Besparen was nog nooit zo makkelijk! Goedkope autoverzekering