Autoverzekering

Schorsing opheffen

Hoe auto uit schorsing halen?

Als je een auto voor langere tijd niet gebruikt, kun je de auto schorsen. Je betaalt dan geen wegenbelasting, je hoeft de auto niet APK te keuren en je hoeft geen autoverzekering af te sluiten. Deze schorsing vervalt automatisch na een jaar, maar je kunt er ook voor kiezen de schorsing eerder op te heffen. Dit kan op twee manieren:

  1. Via een kentekenloket, een RDW keuringsstation of een RDW-balie. Je krijgt dan een bewijs op papier mee met de einddatum van de schorsing.
  2. Online via je DigiD. Je ontvangt via deze weg een mail met de einddatum van de schorsing. 

Is de schorsing van je auto opgeheven, dan betaal je automatisch weer wegenbelasting. 

Let op! De Belastingdienst stuurt een naheffingsaanslag als je de schorsing binnen een maand opheft. Je betaalt dan alsnog wegenbelasting over de periode waarin de auto geschorst was.

Auto schorsen opheffen – APK

Het is belangrijk dat je auto een geldige APK heeft op het moment je de schorsing beëindigt. Daarom mag je de auto tijdens de schorsingsperiode via de kortste weg naar een APK-keuringsstation rijden. Dit mag alleen op het tijdstip dat je een afspraak hebt.

Schorsing auto opheffen? Denk aan je verzekering!

Ook moet je ervoor zorgen dat je de auto na opheffing van de schorsing weer verzekert. Als je de autoverzekering voor het ingaan van de schorsing hebt stopgezet, kun je ervoor kiezen deze weer in te laten gaan. Dit is echter een geschikt moment om eens te kijken of je huidige verzekeraar nog wel de voordeligste is. Biedt je verzekeraar nog wel de laagste premie en beste voorwaarden?

Wist je dat...De meeste mensen onnodig te veel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk eenvoudig het grootste aanbod autoverzekeringen en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Autoverzekeringen vergelijken