Autoverzekering

Scooterverzekering

Welke scooterverzekering kiezen?

Voor elke scooter ben je wettelijk verplicht minimaal een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) af te sluiten. Je scooter verzekeren met een uitgebreidere dekking is natuurlijk ook mogelijk, maar niet verplicht. Je hebt de keuzen uit drie verschillende scooterverzekeringen:

  • WA-scooterverzekering - Bij deze scooterverzekering is schade aan je eigen scooter niet gedekt. Deze scooterverzekering dekt alléén schade die je bij anderen veroorzaakt.
  • WA plus casco scooterverzekering - Deze scooterverzekering biedt ook dekking tegen diefstal. Er moet dan wel minimaal een ART-goedgekeurd slot van categorie 3 of hoger op je scooter zitten.
  • All risk scooterverzekering - Deze scooterverzekering vergoedt ook schade aan je eigen scooter als gevolg van een aanrijding door eigen schuld. 

Let op! Is je scooter opgevoerd, dan biedt meestal geen enkele scooterverzekering dekking!

Aanvullende scooterverzekering

Je kunt er ook voor kiezen een of meer aanvullende verzekeringen naast je scooterverzekering af te sluiten. Zo sluit je bijvoorbeeld een ongevallen opzittendenverzekering af, waarbij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval worden gedekt. Ook kun je kiezen voor een verkeersrechtsbijstandverzekering. Deze verzekering dekt de kosten van juridische bijstand bij kwesties rondom je scooter.

Scooterverzekering vergelijken

Voor je scooterverzekering betaal je de verzekeraar meestal een maandelijkse premie. De hoogte van deze premie afhankelijk van de gekozen dekking, het merk en het type scooter dat je verzekert. Ook het bouwjaar van de scooter, je leeftijd en de regio waar je woont hebben invloed op de premie. In dichtbevolkte regio’s zoals de Randstad is de kans op schade tenslotte groter dan in minder dichtbevolkte gebieden zoals bijvoorbeeld Drenthe of Zeeland.

Tip! Het vinden van de goedkoopste scooterverzekering is eigenlijk heel makkelijk. Neem gewoon even contact op met ons Service Team via 040-751 3968. Zij helpen je de premies van het grootste aanbod scooterverzekeringen te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet nodig te veel premie voor je scooterverzekering betaalt!