Autoverzekering

Verzekering scootmobiel

Waarop letten bij scootmobiel verzekeren?

Via Geld.nl is het helaas niet mogelijk om een verzekering af te sluiten voor je scootmobiel. Deze is echter wel verplicht. Een verzekering voor je scootmobiel sluit je het beste af via Scootmobiel Hulpdienst.

Scootmobiel verzekering, wat is dat?

Net als bij een auto is een WA verzekering scootmobiel minimaal verplicht. Je bent dan verzekerd voor schade die je met je scootmobiel toebrengt aan anderen. Een uitgebreidere scootmobiel verzekering is de WA volledig casco dekking. Deze biedt dan ook dekking bij joyriding, diefstal, aanrijding (ook door eigen schuld), beschadiging of vandalisme. Houd er wel rekening mee dat er bij de WA volledig casco scootmobiel verzekering sprake kan zijn van een verplicht eigen risico.

Verzekering scootmobiel verplicht?

Een scootmobiel heeft geen kenteken, zoals bijvoorbeeld een auto of bromfiets wel heeft. Ze valt daarom in de categorie ‘ongekentekende voertuigen’. Ondanks dat valt een scootmobiel weldegelijk onder de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Dat betekent dat je wettelijk verplicht bent je scootmobiel minimaal voor wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren. Je ontvangt daarna een verzekeringsplaatje dat je achterop je scootmobiel moet monteren.

Scootmobiel kenteken aanvullend verzekeren?

Sluit je een scootmobiel verzekering af, dan kun je deze ook aanvullend verzekeren. Een ongevallendekking bijvoorbeeld. Je verzekeraar keert bij deze dekking een bedrag uit als er sprake is van invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval met de scootmobiel. Maar je kunt ook kiezen voor een rechtsbijstand dekking. Met deze aanvullende dekking worden de kosten van juridische steun naar aanleiding van een conflict gedekt.

Wist je dat...De meeste mensen nog altijd onnodig te veel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Check het snel! Vergelijk, vind en sluit online de best passende autoverzekering af tegen de laagste premie. Zo bespaar je tot wel 600 euro per jaar op je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl