Autoverzekering

Sterretje in ruit

Wat te doen bij sterretje in ruit?

Een sterretje in je voorruit is meestal geen reden tot paniek. De voorruit van een auto is tegenwoordig namelijk gelaagd. Dit betekent dat er tussen twee lagen glas een glas-folie zit, waardoor je voorruit niet zomaar uit elkaar valt. Wel is het natuurlijk verstandig een ster in de voorruit te laten repareren. Zolang het maar een sterretje is, is reparatie heel makkelijk en meestal ook nog gratis voor je autoverzekering.

Sterretje in ruit verzekering

Als je alleen een WA autoverzekering hebt zijn de kosten voor jezelf. Bij de WA plus autoverzekering en de all risk autoverzekering betaal je niets en heeft het zelfs geen effect op je schadevrije jaren! Wordt een sterretje een barst en moet de ruit vervangen worden, dan kost dit je vaak 50 procent van je eigen risico.

Ster in ruit laten repareren bij aangesloten herstelbedrijf

Heb je een sterretje in je ruit en laat je dit herstellen, let er dan op dat je dit doet bij een aangesloten herstelbedrijf. Verzekeraars hebben in de meeste gevallen afspraken met dergelijker herstellers. Laat je ster in de voorruit repareren bij een niet aangesloten herstelbedrijf, dan kan het zijn dat de verzekeraar de schade niet, of slechts gedeeltelijk vergoed.

Kosten ruit repareren

Is er geen sprake van een sterretje of barst, maar is de beschadiging een scheur, dan moet de hele ruit worden vervangen. Wat de precieze kosten van ruitvervanging zijn, hangt af van het merk en model van je auto en het type ruit.
Meestal gaat het vervangen van je autoruit wel ten koste van je eigen risico. Laat je autoruit in dit geval trouwens ook bij een erkend bedrijf vervangen. Je ontvangt dan vaak een korting.

Vind snel en makkelijk de goedkoopste autoverzekering!Vul je kenteken in en kies de dekking die je wenst. Wij laten je vervolgens de best passende autoverzekeringen zien tegen de scherpste premies! Beste autoverzekering