Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Waarborgfonds Motorverkeer

Wat doet het Waarborgfonds Motorverkeer?

De Stichting Waarborgfonds Motorverkeer is een vangnet voor iedereen die schade heeft geleden, veroorzaakt door een motorvoertuig en voor deze schade niet terecht kan bij je autoverzekering. Denk hierbij aan schades die zijn veroorzaakt door een onbekende dader of door onverzekerde weggebruikers. Ook schade veroorzaakt door een gestolen auto kan door het Waarborgfonds in sommige gevallen worden vergoed.

Vergoeding via Waarborgfonds 

Om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding via de Stichting Waarborgfonds Motorverkeer, verwacht het Waarborgfonds dat:

  • Je alle mogelijke moeite hebt gedaan om achter de gegevens van de dader te komen.
  • Als de dader bekend is, deze schriftelijke aansprakelijk wordt gesteld.
  • Je aangifte doet bij de politie.
  • Je minimaal 2 getuigenverklaringen kunt overleggen.
  • Je kunt aantonen dat er schade is en deze door een motorrijtuig is veroorzaakt.

Alleen als aan al deze criteria is voldaan, kun je een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. Het Waarborgfonds zal echter nooit meer vergoeden dan het bedrag waarvoor de schadeveroorzakende dader wettelijk gezien aansprakelijk is.

Waarborgfonds inschakelen

Om een beroep te doen op het Waarborgfonds Motorverkeer moet je een aantal vragen te beantwoorden en gegevens invullen. Deze kun je doen via het online programma op de website van het Waarborgfonds Motorverkeer

Waarborgfonds Motorverkeer en het eigen risico

Als je schade hebt geleden door voertuig van een onbekend gebleven dader, geldt er bij het Waarborgfonds altijd een eigen risico van 250 euro per benadeelde.

Waarborgfonds en gemoedsbezwaarden

Het Waarborgfonds Motorverkeer is er ook voor mensen die om principiële redenen tegen elke vorm van verzekering zijn en dus geen autoverzekering afsluiten. Deze mensen worden gemoedsbezwaarden genoemd. Zij kunnen een vrijstelling krijgen voor de verzekeringsplicht.

Om voor een vrijstelling van de verzekeringsplicht in aanmerking te komen, moet je als gemoedsbezwaarde aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo betalen gemoedsbezwaarden wel jaarlijks een bijdrage betalen aan het Waarborgfonds Motorverkeer. Als zij schade veroorzaken met hun motorrijtuig, moeten zij die zelf betalen. Eventueel kan het Waarborgfonds de schade voorschieten, de gemoedsbezwaarde kan het bedrag dan in termijnen terugbetalen.

Betaal jij ook nog te veel voor je autoverzekering?Check het snel! Vergelijk heel makkelijk het grootste aanbod autoverzekeringen en zie of ook jij elke maand flink kunt besparen! Autoverzekering vergelijken