Autoverzekering

Stormschade auto

Wordt stormschade aan auto vergoed?

Je autoverzekering vergoedt stormschade alléén als je een WA beperkt casco of een all risk verzekering hebt. De verzekeraar stelt wel als voorwaarde dat de storm minimaal windkracht 7 had. Dit controleert ze aan de hand van gegevens van het KNMI. Neem bij stormschade altijd zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar of tussenpersoon. Deze vertelt je precies wat je moet doen en waar je recht op hebt.

Bij stormschade auto moet je in elk geval:

  • Een schadeformulier invullen en opsturen
  • Foto’s maken van de schade
  • Eventuele getuigenverklaringen bijvoegen


Let op:
Het is belangrijk om zo nauwkeurig mogelijk te vermelden waar en hoe laat de schade ontstond. Met deze gegevens controleert de verzekeraar of er ook echt een storm was met minimaal windkracht 7.

Stormschade auto en eigen risico

Je betaalt bij stormschade auto meestal een eigen risico. De hoogte van dit eigen risico verschilt per maatschappij. In de voorwaarden van je autoverzekering lees je hoeveel eigen risico je betaalt bij stormschade aan auto.

Schadevrije jaren bij stormschade auto

Bij de meeste autoverzekeraars gaat een claim voor stormschade auto niet ten koste van je schadevrije jaren. Maar controleer dit voor de zekerheid wel even. Gaat het claimen namelijk wél ten koste van je opgebouwde schadevrije jaren, dan is het vaak goedkoper om stormschade auto zelf te betalen.

Stormschade auto - WA autoverzekering

Een WA autoverzekering vergoedt alléén schade die je met je auto toebrengt aan anderen. Stormschade valt hier dus niet onder. Om tóch stormschade vergoed te krijgen, kun je proberen om de eigenaar van het goed dat de stormschade heeft veroorzaakt aansprakelijk stellen. Bij weggewaaide dakpannen is dit bijvoorbeeld de eigenaar van het huis. De eigenaar is echter alléén aansprakelijk als jij aantoont dat hij nalatig is geweest, bijvoorbeeld door weinig onderhoud aan het dak.

Stormschade auto in buitenland

Bij stormschade auto in het buitenland geldt dezelfde dekking voor je autoverzekering als in Nederland. De polis is geldig in alle landen die op de groene kaart van je verzekeraar staan vermeld. Neem direct contact op met je verzekeraar als je stormschade aan auto krijgt in het buitenland.

WA verzekerd en stormschade geclaimd?Check dan nu je autoverzekering! Vaak wordt je premie namelijk hoger na een schadeclaim. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en ontdek hoeveel je kunt besparen! Goedkope autoverzekering