Autoverzekering

Autoverzekering stopzetten

Hoe autoverzekering tijdelijk stopzetten?

Heb je een auto, maar gebruik je deze om wat voor reden dan ook een tijdje niet? Zet dan je autoverzekering stop. Je betaalt dan tijdelijk geen verzekeringspremie en wegenbelasting meer. Wil je de auto later weer gebruiken? Dan activeer je de verzekering weer gewoon. Neem contact op met je autoverzekeraar om je autoverzekering tijdelijk stop te zetten. Voeg hierbij een kopie van het schorsingsbewijs toe dat je van de RDW hebt gekregen of het vrijwaringsbewijs.

Tip! Heb je een autoverzekering afgesloten via Geld.nl? Neem dan contact op met ons Service Team via telefoonnummer 040 - 751 39 68.

Waarom autoverzekering tijdelijk stopzetten?

Je autoverzekering tijdelijk stopzetten, ook wel schorsen genoemd, is vaak slimmer dan je verzekering helemaal opzeggen. De belangrijkste voordelen van je autoverzekering tijdelijk stopzetten zijn:

  • Je schadevrije jaren blijven drie jaar geldig. Wanneer je de verzekering opzegt, is dit maar één jaar.
  • Je activeert de verzekering direct wanneer je de auto weer gebruikt of een nieuwe auto hebt.

Voorwaarden autoverzekering tijdelijk schorsen

Hou rekeningen met de volgende drie punten wanneer je je autoverzekering schorst:

  • De schorsing duurt maximaal twaalf maanden. Verleng zelf op tijd als je na deze twaalf maanden de schorsing wilt laten doorlopend, anders riskeer je een boete omdat je auto niet is verzekerd.
  • Je auto mag tijdens de geschorste periode alléén op eigen terrein staan, bijvoorbeeld onder een carport of in een garage.
  • Je moet het kenteken schorsen bij de RDW voordat je de verzekering schorst.

Kosten autoverzekering tijdelijk stopzetten

Autoverzekeraars brengen geen kosten in rekening voor het tijdelijk stopzetten van je autoverzekering. Je moet echter wel eerst je kenteken schorsen bij de RDW. Hiervoor betaal je 73 euro voor een personenauto tot 15 jaar oud.

Betaal jij ook nog altijd te veel voor je autoverzekering?Ontdek het snel. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen. Vind de beste deal voor jouw auto en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Goedkoopste autoverzekering