Autoverzekering

Tijdelijke autoverzekering

Kan ik mijn auto tijdelijk verzekeren?

Je auto verzekeren voor een tijdelijke periode doe je met een eendagskenteken. Een eendagskenteken vraag je bijvoorbeeld aan als je een auto importeert uit het buitenland. Deze moet je aanmelden bij de RDW, maar dit duurt meestal een paar weken. Tijdens die periode heeft de auto geen kenteken, maar moet hij wél APK goedgekeurd zijn. Met een tijdelijke autoverzekering mag je dan van je huisadres naar het keuringsstation rijden en weer terug.

Tijdelijke autoverzekering WA-dekking

In Nederland is het wettelijk verplicht minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. Deze verplichting gaat in op het moment dat er een kenteken op je naam staat. Dat geldt dus ook voor de dag waarop je de auto met eendagskenteken laat keuren. Een tijdelijke autoverzekering met WA dekking biedt dan uitkomst. Je auto tijdelijk verzekeren met WA dekking is niet alleen voordelig, de meeste autoverzekeraars geven ook geen uitgebreidere dekking voor auto’s met een eendagskenteken.

Voorwaarden tijdelijke autoverzekering

De voorwaarden van een tijdelijke autoverzekering verschillen per verzekeraar. De meeste tijdelijke autoverzekeringen sluit je af voor een periode van 15 dagen. Maar er zijn ook tijdelijke autoverzekeringen die je voor een paar dagen of zelfs maar één dag afsluit. Is je auto tijdelijk verzekerd, dan ontvang je van de verzekeraar een groene kaart en mag je met de auto de openbare weg op.

Tijdelijke autoverzekering buitenland

Voor mensen die een auto vanuit Nederland exporteren naar het buitenland kan een tijdelijke autoverzekering ook interessant zijn. Je sluit dan een tijdelijke verzekering voor de auto af en hebt dan rustig de tijd om je auto zelf over de openbare weg naar het buitenland vervoeren. Op de groene kaart die je dan ontvangt staat precies vermeld in welke landen je tijdelijke autoverzekering geldig is.

Let op! Ook dat de landen waar je doorheen rijdt moeten hier deel van uitmaken. Is dat niet zo, dan ben je niet verzekerd en dus strafbaar.

Een tijdelijke autoverzekering afsluiten?
Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering is enorm. Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken