Autoverzekering

TUV keuring

Let op: Dit artikel gaat over de TUV keuring voor auto's en caravans. Deze wordt sinds 2012 niet meer aangeboden door TUV Nederland. Dit artikel heeft betrekking op de keuring die TUV Nederland tot die tijd aanbood. Deze informatie is dus niet langer actueel. Voor het laten keuren van je tweedehands auto, caravan of vouwwagen, kun je nog wel terecht bij DEKRA of de ANWB.

Wat is een TUV keuring?

Koop je een tweedehands auto van een particulier, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk informatie over de kwaliteit en betrouwbaarheid van de auto. Je wilt er zeker van zijn dat de auto geen gebreken heeft en dat je een verstandige aankoop doet. Je kunt dan een TUV keuring laten uitvoeren. Aan de hand van die keuring krijg je een beeld van de technische conditie van de auto.

Wanneer is een TUV keuring auto interessant?

Een TUV keuring is vooral interessant als je een auto van een particulier gaat kopen. Naast de technische staat van de auto kom je met de TUV keuring bijvoorbeeld ook te weten wat de waarde van de auto is. Ook wordt er een korte proefrit met de auto gemaakt. Aan de hand van de uitslag van de TUV keuring bepaal je dan of je de auto koopt of niet.

TUV keuring caravan

Je kunt ook een TUV keuring voor vouwwagen of caravan laten uitvoeren. Vooral voor de caravan is deze TUV keuring een uitkomst, want voor caravans geldt geen verplichte periodieke keuring. De TUV keuring caravan duurt ongeveer een half uur en aan het eind ontvang je een rapport met alle bevindingen.

TUV keuring Duitsland

De TUV keuring wordt uitgevoerd door TUV Nederland. Dat is een dochterbedrijf van de van oorsprong Duitse TUV Nord Groep. De TUV keuring is in Duitsland zo’n bekend begrip dat het een synoniem is geworden voor de APK-keuring, de verplichte periodieke keuring voor motorrijtuigen.

Een tweedehands auto verzekeren? Betaal niet te veel!Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeraars en vind de goedkoopste autoverzekering met de best passende dekking. Sluit de autoverzekering van je keuze online af en bespaar tot 600 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken