Autoverzekering

Tweede auto verzekeren

Waarop letten bij 2e auto verzekeren?

Schadevrije jaren zijn niet overdraagbaar en gelden maar op één auto. Wel zijn er verzekeraars die je dankzij de tweede gezinsautoregeling laten profiteren van je opgebouwde no-claimkorting. Ga je een tweede autoverzekering afsluiten bij dezelfde verzekeraar, dan ontvang je dezelfde no-claimkorting op je tweede auto als op je eerste auto. Eventuele schade veroorzaakt door de tweede auto heeft geen invloed op de no-claimkorting van je eerste auto.

Tweede auto verzekeren – Schadevrije jaren meenemen?

De meeste mensen verzekeren hun tweede auto bij dezelfde verzekeringsmaatschappij als hun eerste auto. Dit is niet alleen makkelijk, vaak mag je ook nog de no-claim korting van je eerste auto voor je tweede auto gebruiken. Dit heet de tweede gezinsautoregeling. De verzekeraar beloont je dan door je te laten profiteren van de korting van je opgebouwde schadevrije jaren van de eerste auto. Rijd je schade, dan heeft dit geen gevolgen voor de premie van je eerste auto. Alleen de korting van je tweede auto zal lager worden. Aan deze regeling zitten wel enkele voorwaarden verbonden:

  • Veel verzekeraars stellen als eis dat je de laatste 2 jaar geen schade hebt gereden.
  • De tweede auto mag meestal niet duurder zijn dan 70.000 euro.
  • De tweede auto moet op je eigen naam of op die van je partner staan. De auto van je kinderen wordt voor de tweede gezinsautoregeling niet geaccepteerd.


Let op! 
Deze regeling vervalt zodra je met je tweede auto overstapt naar een andere verzekeraar. De schadevrije jaren voor je tweede auto tellen dan pas vanaf het moment dat je deze tweede auto voor het eerst verzekerde. Heb je tussentijds schade gehad, dan zou je zelfs negatieve schadevrije jaren krijgen.

Tweede auto verzekeren bij andere maatschappij

Je tweede auto verzekeren bij dezelfde maatschappij als waar je de eerste auto hebt verzekerd kan dus financieel aantrekkelijk zijn. Het wil echter niet zeggen dat dit ook het meest aantrekkelijk is. Elke verzekeraar hanteert namelijk andere premies en voorwaarden voor hun autoverzekeringen. Hierdoor is het niet persé voordelig om beide auto’s bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. Misschien verzeker je de tweede auto ergens anders wel goedkoper.

Tip! Het is dan ook belangrijk om altijd een goede vergelijking te maken. Kijk hierbij niet alleen naar de premie, maar zeker ook naar de voorwaarden. Deze zorgen er namelijk voor dat een dure verzekering uiteindelijk goedkoop uitvalt, maar ook dat een goedkope verzekering duur uitvalt.

Betaal niet te veel voor je tweede autoverzekering!

Vergelijk zelf het grootste aanbod autoverzekeringen voor de laagste premie en beste dekking. De autoverzekering van je keuze vraag je vervolgens binnen enkele minuten online aan. Zo bespaar je tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering tweede auto! Autoverzekeringen vergelijken