Contact

Tweede auto verzekeren

Waarop letten bij tweede auto verzekeren?

Ga je een tweede auto verzekeren op je eigen naam? Dan heb je twee opties: de tweede auto bij dezelfde verzekeraar als je eerste auto verzekeren, of een nieuwe tweede autoverzekering afsluiten bij een andere verzekeraar. Welke van deze twee het voordeligste is, hangt af van je situatie. Daarnaast moet je nog even goed letten op je schadevrije jaren als je 2e autoverzekering afsluit. In dit artikel geven je enkele handige tips. Zo weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt en een goede autoverzekering voor je tweede auto kiest.

1. 2e auto verzekeren en schadevrije jaren?

De schadevrije jaren die je met je eerste auto hebt opgebouwd, kun je niet gebruiken voor je tweede auto. Schadevrije jaren gelden maar voor één voertuig. Ga je voor het eerst een tweede auto verzekeren, dan geef je bij je aantal schadevrije jaren dus nul op.

2. 2 auto's verzekeren met korting bij tweede gezinsautoregeling

Ondanks dat je tweede auto nog geen schadevrije jaren heeft, kun je soms wel profiteren van de no-claimkorting die je al hebt opgebouwd met je eerste auto. Sommige autoverzekeraars hebben een tweede gezinsautoregeling, met die regeling krijg je bij het verzekeren van je tweede auto dezelfde korting als je eerste auto heeft. Rijd je met tweede auto schade? Dan gaat dat alleen ten kosten van de schadevrije jaren en no-claimkorting op je tweede auto.

Aan de gezinsautoregeling van een autoverzekering zijn wel enkele voorwaarden verbonden:

  • Veel verzekeraars stellen als eis dat je de laatste 2 jaar geen schade hebt gereden.
  • De tweede auto mag meestal niet duurder zijn dan 70.000 euro.
  • De tweede auto moet op je eigen naam of op die van je partner staan. De auto van je kinderen wordt voor de tweede gezinsautoregeling niet geaccepteerd.

3. Tweede auto verzekeren bij andere maatschappij

Met een tweede gezinsautoregeling verzeker je je tweede auto dus met extra korting. Toch is het soms voordeliger om je eerste en tweede auto niet bij dezelfde verzekeraar te verzekeren. Elke verzekeraar hanteert namelijk andere premies en voorwaarden voor hun autoverzekeringen. Hierdoor is het niet per se voordelig om beide auto’s bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. Misschien verzeker je de tweede auto ergens anders wel goedkoper.

Tip! Direct weten of je tweede auto verzekeren goedkoper is bij een andere maatschappij? Start dan nu met je autoverzekering vergelijken. Wij vergelijken het grootste aanbod autoverzekeringen. Verzekeringen vergelijken zorgt ervoor dat je zeker weet dat je de laagste premie voor je 2de auto vindt.

Betaal niet te veel voor je tweede autoverzekering!Vergelijk op Geld.nl het grootste aanbod autoverzekeringen voor de laagste premie en beste dekking. Zo bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar op de kosten van je tweede autoverzekering!Goedkope autoverzekering
Autoverzekering voor je tweede auto nodig? Vergelijk, kies & bespaar!