Contact

Autoverzekering andere bestuurder

Hoe gaat je autoverzekering om met een tweede bestuurder?

Een autoverzekering afsluiten doe je in principe altijd op naam van de kentekenhouder. Staat het kenteken van de auto op je naam, maar rijden er ook af en toe andere bestuurders in? Dan is dat geen probleem. Je auto is ook gewoon verzekerd als een andere bestuurder er af en toe in rijdt. Zorg wel dat degene die het meeste in de auto rijdt bij de verzekeraar bekend is als de regelmatige bestuurder.

Autoverzekering meerdere bestuurders doorgeven?

Je kunt bij een autoverzekering altijd maar één bestuurder opgeven. Dat moet de persoon zijn die het meeste in de auto rijdt. Je kunt dus geen extra bestuurder opgeven of de autoverzekering op twee namen zetten. Dat is meestal ook niet nodig. De volgende gevallen zijn namelijk gewoon verzekerd:

  • Inwonende partners mogen altijd in elkaars auto rijden, ongeacht hoe vaak dat is. Bij schade is je partner dus gewoon verzekerd als hij of zij in jouw auto rijdt.
  • Andere bestuurders die incidenteel in je auto rijden zijn ook gewoon verzekerd. Leen je de auto een keer uit aan de buurman? Dan zijn eventuele schades die hij maakt gewoon verzekerd.

Let op: Je auto is bij uitlenen alleen verzekerd als de bestuurder in het bezit is van een geldig rijbewijs. Ook mag de bestuurder bijvoorbeeld niet gedronken hebben of onder invloed zijn van drugs.

Autoverzekering met twee bestuurders en schadevrije jaren

Bij een autoverzekering bouwt alleen degene op wiens naam de verzekering staat schadevrije jaren op. Ook al rijdt je partner of iemand anders regelmatig in de auto. De schadevrije jaren staan op jouw naam. Dat betekent ook dat als een andere bestuurder met jouw auto schade rijdt dat ten kosten gaat van jouw schadevrije jaren en no-claimkorting.

Auto verzekerd met andere bestuurder die vaker rijdt?

Als de tweede bestuurder niet je partner is of op een ander adres woont, mag deze niet vaker in de auto rijden dan jij. Rijdt de andere bestuurder toch vaker dan jij in de auto? Dan moet je die persoon doorgeven als regelmatige bestuurder bij de autoverzekering. De verzekeraar baseert de premie dan op de gegevens van die persoon.

Wees hier altijd eerlijk over. De autoverzekeraar komt er bij een schade bijna altijd achter als iemand anders vaker in de auto rijdt. Heb je deze persoon niet doorgeven als regelmatige bestuurder, dan vergoedt verzekeraar de schade niet en krijg je een registratie wegens fraude op je naam. Met zo'n registratie kun je de komende jaren geen nieuwe autoverzekering meer afsluiten.

Tip! Wordt iemand anders de regelmatige bestuurder van de auto? Bereken dan eerst of je eigen autoverzekering dan nog wel de voordeligste is? Ga je autoverzekering vergelijken op Geld.nl en vul de gegevens in van de nieuwe bestuurder. Je ziet dan direct welke autoverzekering bij die bestuurder de laagste premie biedt.

Autoverzekering tweede bestuurder kind

Vaak laten ouders hun kinderen in hun auto rijden als zij net een rijbewijs hebben gehaald. Als dit af en toe gebeurt, is het geen probleem. Wel hanteren sommige autoverzekeraars een hoger eigen risico als een schade wordt veroorzaakt door een bestuurder die jonger is dan 24 jaar. Misschien moet je als je kind schade rijdt, dus een hoger bedrag aan eigen risico betalen.

Rijd je kind vaker in de auto dan jij? Wij raden je dan aan om de auto op de eigen naam van het kind te verzekeren. Je zoon of dochter kan dan zelf schadevrije jaren opbouwen. Als je kind dan later zelf een auto koopt, kan hij of zij daarvan profiteren en zelf een goedkope autoverzekering afsluiten.

Voor elke bestuurder de goedkoopste autoverzekering!Vul je kenteken en  de gegevens van de bestuurder in en kies de dekking die je wenst. Wij laten je vervolgens de best passende autoverzekeringen zien tegen de scherpste premies! Goedkoopste autoverzekering
;