Autoverzekering

Auto verzekeren op andere naam

Mag je een auto verzekeren op een andere naam?

De kentekenhouder is in principe de enige persoon die een autoverzekering kan afsluiten voor de auto. Er is echter één uitzondering wanneer je een auto kan verzekeren op een andere naam, en dat is de partner. Je kunt dus een auto verzekeren die op naam van je partner staat. Wel stellen autoverzekeraars als voorwaarde dat de partner op hetzelfde adres woont als de kentekenhouder.

Autoverzekering bestuurder niet eigenaar

Veel jongeren willen hun auto op naam van hun ouders verzekeren. Een autoverzekering voor jonge bestuurders is over het algemeen duurder dan een autoverzekering oudere, ervaren bestuurders. Dit komt onder andere omdat je als jonge bestuurder nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. Je profiteert dus nog niet van no-claimkorting. Daarom sluiten ouders nog wel eens een autoverzekering af voor hun kind. Maar dit mag niet en is ook niet slim. Wij raden het dan ook om twee duidelijke redenen af:

  1. Je krijgt problemen bij een eventueel ongeluk.
  2. Op de lange termijn is het gewoon duurder. 

Autoverzekering op andere naam en uitkering bij schade

Behalve je partner mag dus niemand een autoverzekering op jouw naam afsluiten. Doe dit ook niet stiekem. Bij een ernstig ongeluk ontstaan dan namelijk grote problemen. Je verzekeringsmaatschappij keert dan bijvoorbeeld geen schadevergoeding uit. Bij (zwaar) lichamelijk letsel kost je dit dus al snel tienduizenden euro’s. Ook kom je op de zwarte lijst te staan. Dit maakt het afsluiten van nieuwe autoverzekeringen in de toekomst erg lastig. Je wordt dan namelijk gezien als verzekeringsfraudeur.

Nieuwe auto verzekeren? Betaal niet onnodig te veel!

Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering is enorm. Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op je autoverzekering! Autoverzekeringen vergelijken