Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Auto verzekeren op andere naam

Mag ik een auto verzekeren op een andere naam?

De kentekenhouder is in principe de enige persoon die een autoverzekering afsluiten kan voor de auto. Er is echter één uitzondering, namelijk de partner. Wel stellen autoverzekeraars als voorwaarde dat de partner op hetzelfde adres woont als de kentekenhouder.

Autoverzekering op andere naam - Ouders

Een autoverzekering voor jonge bestuurders is over het algemeen duurder dan een gewone autoverzekering. Dit komt onder andere omdat je als jonge bestuurder nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. Je profiteert dus nog niet van no-claimkorting. Daarom sluiten ouders nog wel eens een autoverzekering af voor hun kind. Maar dit mag niet en is ook niet slim. Wij raden het dan ook om twee duidelijke redenen af:

  1. Je krijgt problemen bij een eventueel ongeluk.
  2. Op de lange termijn is het gewoon duurder. 

Autoverzekering bestuurder niet eigenaar - Uitkering bij schade

Behalve partners mag dus niemand anders een autoverzekering op een andere naam afsluiten. Doe dit ook niet stiekem. Bij een ernstig ongeluk ontstaan dan namelijk grote problemen. Je verzekeringsmaatschappij keert dan bijvoorbeeld geen schade uit. Bij (zwaar)lichamelijk letsel kost je dit dus al snel tienduizenden euro’s. Ook kom je op de zwarte lijst te staan. Dit maakt het afsluiten van nieuwe autoverzekeringen in de toekomst erg lastig. Je wordt dan namelijk gezien als verzekeringsfraudeur.

Autoverzekering vergelijken

Auto verzekeren op andere naam dan eigenaar is duurder 

Normaal gesproken bouw je elk jaar dat je geen schade rijdt schadevrije jaren en no-claimkorting op. Maar staat de autoverzekering op naam van je ouders, dan bouw je zelf géén schadevrije jaren op. Dat betekent dat je na vele jaren schadeloos rondrijden nog altijd nul schadevrije jaren hebt. Sluit je over een paar jaar dan wel zelf een autoverzekering af, dan betaal je alsnog de volle mep.

Bespaar direct op je autoverzekering!

Vergelijk zelf het grootste aanbod autoverzekeringen voor de laagste premie en beste dekking. De autoverzekering van je keuze vraag je vervolgens binnen enkele minuten online aan. Zo bespaar je tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken