Autoverzekering

Verzekering carnavalswagen

Waarop letten bij praalwagenverzekering?

Carnaval draait vooral om feest en even de boel de boel laten. Eén van de laatste dingen waar je dan waarschijnlijk aan denkt is een praalwagen verzekering. Maar als je met een carnavalswagen in een optocht meerijdt is dit tóch belangrijk. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en als je praalwagen geen verzekering heeft kan dit grote gevolgen hebben.

Tip! Zoek je een goede praalwagenverzekering? Het Service Team van Geld.nl helpt je graag met het afsluiten van deze verzekering.

Verzekering carnavalswagen afsluiten

Op dit moment is De Vereende de enige maatschappij die een verzekering aanbiedt voor carnavals- of praalwagens. Met deze verzekering is zowel de wagen zelf als het trekkende voertuig verzekerd voor schade die wordt toegebracht aan andere (voertuigen). Deze dekking geldt zowel voor de optocht zelf als voor de rit naar de startplaats en de terugrit.

Let op: Je hoeft niet altijd zelf een carnavalswagen verzekering af te sluiten. Een carnavalsvereniging kan ook zelf een verzekering afsluiten voor alle wagen die meerijden in de optocht. Het voordeel hierbij is dat je als je vijf wagens of meer in één keer verzekerd je korting krijgt op de premie.

Voorwaarden verzekering carnavalswagen

Je kunt alleen een carnavalswagen verzekering afsluiten als de wagen en het trekkende voertuig over een geldige APK beschikken. Is het niet mogelijk het voertuig te laten keuren, dan mag je een verklaring van technische deugdelijkheid overleggen. Deze kun je krijgen door de auto te laten keuren door een erkend garagebedrijf.

Ook is je carnavalswagen alleen verzekerd als de gemeente een ontheffing heeft afgegeven voor de optocht. De gemeente moet een ontheffing afgeven voor het Artikel 61b lid 1 Reglement verkeersregels en verkeerstekens. Hierin staat dat het verboden is om personen te vervoeren in de open of gesloten laadruimte van een motorvoertuig of bromfiets en in of op een aanhangwagen achter een motorvoertuig of bromfiets. Als deze ontheffing niet afgeven is, sluit De Vereende geen verzekering af voor de wagens in de optocht.

Tip! In veel gevallen organiseert de carnavalsvereniging die de optocht organiseert een speciale keuringsdag bij een garagebedrijf in de buurt. Zo kunnen alle wagens in één keer worden gekeurd.

Wist je dat...De meeste mensen nog altijd veel te veel betalen voor hun autoverzekering. Door online te vergelijken bespaar je tot wel 600 euro per jaar! Vergelijk autoverzekering