Contact

Verzekering hybride auto

Hoe werkt een verzekering voor hybride auto’s?

Op zoek naar een verzekering voor je hybride auto? Een autoverzekering afsluiten voor een hybride auto werkt hetzelfde als voor een benzine- of dieselauto. Je bent verplicht om minimaal een WA autoverzekering voor je hybride wagen af te sluiten. Daarnaast kun je, afhankelijk van de leeftijd en de waarde van je hybride auto, kiezen voor extra dekkingen. In dit artikel geven we je enkele handige tips bij het afsluiten van de juiste autoverzekering voor je hybride auto.

Verzekering hybride auto, welke is het beste?

Welke autoverzekering het beste is voor jouw hybride auto, hangt vooral af van de leeftijd en de dagwaarde van je auto. Een nieuwe of dure hybride auto heeft vaak een uitgebreidere dekking nodig. Je kunt kiezen uit de volgende verzekeringen:

  • WA autoverzekering: Je moet minimaal een WA autoverzekering afsluiten voor je hybride. Deze verzekering vergoedt alleen schades die jij met je hybride auto aan anderen toebrengt. Een WA autoverzekering is geschikt voor oudere hybride auto’s met een lage dagwaarde.
  • WA beperkt casco: Een WA beperkt casco autoverzekering dekt, naast schades aan anderen, ook ruitschade, schade door brand of storm en schade door diefstal en inbraak. Is jouw hybride auto 6 tot 10 jaar oud? Dan is deze verzekering het meest geschikt.
  • Allrisk autoverzekering: Een allrisk autoverzekering is geschikt voor nieuwe of kostbare hybride auto’s. Deze verzekering dekt naast alle schades die een WA beperkt casco verzekering dekt, ook schades aan je eigen auto door ongelukjes van jezelf.
  • Aanvullende verzekeringen: Neem je regelmatig anderen mee in je hybride? Denk dan ook aan een inzittendenverzekering. Deze verzekering biedt dekking in geval van letsel of overlijden bij een verkeersongeval. Deze verzekering dekt de kosten als jij of een inzittende gewond raakt of overlijdt door een ongeluk in het verkeer. Overweeg ook een verkeersrechtsbijstandsverzekering. Deze verzekering vergoedt juridische hulp bij conflicten in het verkeer.

Verzekering hybride auto goedkoper

Veel mensen vragen zich af of de verzekering voor een hybride auto goedkoper is dan voor een benzine- of dieselauto. Momenteel is de verzekering voor een hybride auto meestal iets duurder. Dit komt doordat hybride auto's vaak een hogere aanschafprijs hebben en ook zwaarder zijn dan auto's met alleen een benzinemotor. Zwaardere auto's veroorzaken vaak meer schade bij een ongeluk, wat de kosten van de autoverzekering opdrijft.

Een verzekering voor je hybride wagen is dus meestal niet goedkoper. Toch wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je autoverzekering. Sluit daarom niet de eerste de beste verzekering voor je hybride auto af, maar ga eerst je autoverzekering vergelijken. Zo vind je direct de goedkoopste autoverzekering met de beste dekking voor jouw hybride!

Goed om te weten! Met een hybride auto geniet je van belastingvoordeel. Zo krijg je met een plug-in hybride 50% korting op de wegenbelasting. Lees hier meer over belastingvoordelen voor schone en zuinige auto’s.

Tips hybride auto verzekeren

We geven je graag enkele handige tips bij het verzekeren van je hybride auto:

  • Kies de juiste autoverzekering: Kies de autoverzekering die het best past bij de leeftijd en waarde van je hybride auto. Een oude hybride met een lage dagwaarde heeft misschien genoeg aan een WA autoverzekering, terwijl een nieuwe hybride vraagt om een allrisk autoverzekering.
  • Autoverzekering vergelijken: Een hybride auto verzekeren? Kies niet zomaar een autoverzekering uit, maar ga eerst verzekeringen vergelijken om de beste én voordeligste verzekering voor je hybride auto te vinden.
  • Check de voorwaarden van je autoverzekering: Sommige verzekeraars stellen aanvullende eisen aan het verzekeren van een hybride auto. Zo stelt de verzekeraar een autoalarm soms verplicht voor een hybride wagen. Check dus altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
Je hybride auto voordelig en goed verzekeren?

Op Geld.nl vergelijk je autoverzekeringen van het meest complete aanbod autoverzekeraars in Nederland. Vergelijk en vind direct de goedkoopste verzekering met de beste dekking voor jouw hybride auto!Autoverzekering vergelijken

Hybride auto goedkoop verzekeren? Vergelijk, kies en bespaar!