Contact

Tesla verzekering

Waarop letten bij het verzekeren van een Tesla? 6 tips!

Wil je een autoverzekering afsluiten voor je Tesla? Dan heb je misschien gemerkt dat dit nog best moeilijk kan zijn. Een Tesla is immers een kostbare elektrische auto. Verzekeraars stellen forse eisen aan de beveiliging van het voertuig. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om je Tesla of andere elektrische auto goed te verzekeren. Met onze 6 tips weet je precies waar je op moet letten als je je elektrische auto verzekert.

1. Verzeker je Tesla altijd all risk

Tesla’s zijn vrij jonge auto’s met een hoge waarde. Je staat er liever niet bij stil, maar als er iets misgaat, wil je zeker weten dat je goed bent verzekerd. Zo draai je niet zelf op voor de hoge kosten die hierbij komen kijken. Een all risk autoverzekering past daarom het beste bij een Tesla. Deze verzekering biedt de meest uitgebreide dekking. We raden deze dekking altijd aan voor auto’s die jonger dan zes jaar oud zijn, of een waarde hebben van 10.000 euro of meer.

Met een all risk verzekering ben je niet alleen verzekerd voor de schade aan de auto van iemand anders, maar ook voor vrijwel alle schades aan je eigen auto. Dat geldt overigens ook voor schade die per ongeluk door eigen toedoen is ontstaan. Ook krijg je bij diefstal of total loss vaak voldoende vergoed om opnieuw een soortgelijke auto te kunnen kopen. Zo kun je met een gerust gevoel de weg op.

Benieuwd wat jij gaat betalen voor het verzekeren van je Tesla of een andere elektrische auto? Je kunt hier snel en eenvoudig je autoverzekering berekenen. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

2. Tesla verzekeren? Check eerst de nieuwwaarderegeling

Maar wat als je gloednieuwe Tesla wordt gestolen, of na schade total loss verklaard? Hiervoor is de nieuwwaarderegeling in het leven geroepen. Deze regeling zorgt ervoor dat de verzekeraar in dit soort gevallen voldoende geld aan je uitkeert om opnieuw een soortgelijke auto terug te kunnen kopen. Je krijgt dan de cataloguswaarde van je auto terug. Hiervoor moet je auto wel beperkt casco of allrisk zijn verzekerd.

Check de nieuwwaarderegeling altijd voordat je een Tesla autoverzekering afsluit. Vaak zit er aan deze regeling wel een maximaal bedrag dat je terug kunt krijgen. Het verschilt per verzekeraar wat het maximumbedrag is. Omdat een Tesla een duurdere auto is, krijg je bij sommige verzekeraars niet genoeg geld terug om dezelfde auto terug te kopen na diefstal of total loss.

Let op! Kijk ook altijd hoe lang de nieuwwaarderegeling precies geldt. Afhankelijk van de verzekeraar verschilt dat van één tot drie jaar na aankoop van je elektrische auto.

3. Let op de kosten van je Tesla autoverzekering

De premie voor een Tesla of een andere elektrische auto is vaak een stuk hoger dan die voor een benzineauto. Of je nu in een Tesla model X, model S, model 3 of een ander model rijdt: de elektrische onderdelen van de auto zijn behoorlijk duur om te repareren of te vervangen. Ook is de accu van een elektrische auto een kwetsbaar en prijzig onderdeel. Bij schade moeten verzekeraars dikwijls grote bedragen uitkeren aan Tesla rijders.

Het goede nieuws is dat er ook verzekeraars zijn die elektrisch rijden willen stimuleren. Elektrisch rijden is immers duurzaam en op lange termijn beter voor het milieu. Om die reden geven sommige verzekeraars korting op de premie van een Tesla autoverzekering. Zo kun je jouw elektrische auto toch goed verzekeren voor een mooie prijs.

4. Vind de goedkoopste autoverzekering voor je elektrische auto

Het verzekeren van een Tesla of een andere elektrische auto is dus duurder dan het verzekeren van een minder kostbaar voertuig. Toch hoef je voor een goede Tesla autoverzekering niet altijd de hoofdprijs te betalen. Je kunt bij ons direct je autoverzekering vergelijken en de beste deal scoren voor je Tesla. We zetten voor je op een rijtje gezet bij welke verzekeraar je het goedkoopst uit bent.

Autoverzekeringen vergelijken

Bonustip! Als je een vergelijking maakt via Geld.nl, staat de goedkope autoverzekering voor je Tesla direct bovenaan. Je ziet meteen hoeveel premie je bij welke verzekeraar betaalt, én wat je eigen risico wordt. Je kunt de autoverzekering voor je elektrische auto vervolgens snel en simpel online afsluiten. Dat is nog eens overzichtelijk!

5. Tesla verzekeren zonder volgsysteem

Omdat de cataloguswaarde van Tesla’s vrij hoog is, stellen verzekeraars hoge eisen aan de beveiliging van de elektrische auto. Maar zelf wil je natuurlijk ook dat je Tesla zo goed mogelijk beveiligd is tegen diefstal. Het volgsysteem dat standaard in je Tesla zit ingebouwd is een stap in de goede richting, maar voor veel verzekeraars toch niet voldoende. Dit voertuigvolgsysteem is namelijk niet gekoppeld aan een alarmcentrale (PAC-meldkamer).

Welke beveiligingseisen aan de Tesla worden gesteld, verschilt nogal per verzekeraar. Meestal vragen verzekeringsmaatschappijen om een SCM Klasse Voertuigvolgsysteem. Met dit systeem is de kans groot dat je Tesla zelfs na diefstal nog opgespoord kan worden. Dat geeft niet alleen je verzekeraar een stukje zekerheid, maar jou als bestuurder ook.

Let op! Controleer altijd goed van tevoren of jouw Tesla voldoet aan de eisen van de verzekeraar. Neem bij twijfel contact op met de verzekeringsmaatschappij: zij kunnen je precies vertellen welke beveiligingseisen ze aan jouw Tesla stellen. De eisen kunnen namelijk ook nog verschillen per Tesla model.

6. Tesla laadkabels: meeverzekerd als accessoire of als vast onderdeel?

Check altijd of de oplaadkabels van je Tesla in de polis opgenomen worden als accessoire of als vast onderdeel. Dit verschilt per verzekeraar. Hetzelfde geldt voor gehuurde accu’s: ook deze worden lang niet overal als accessoire meeverzekerd, omdat ze niet opgenomen zijn in de cataloguswaarde van je Tesla. Vraag dit daarom na bij je verzekeraar. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Het is namelijk goed om te weten of schade aan deze accessoires wordt gedekt. Als je de schade zelf moet betalen, kan het een dure grap worden. Voor een oplaadkabel voor je Tesla ben je al snel een paar honderd euro kwijt. Een accu is zelfs nog een flink stuk prijziger.

Bonustip! De vaste laadpaal voor je Tesla valt niet onder de dekking van je autoverzekering. Dit komt omdat de laadpaal geen onderdeel van je auto, maar een losstaande oplaadunit is. Wel kun je de laadpaal laten meeverzekeren bij je woonverzekering. Je kunt hier direct je woonverzekering vergelijken om de beste deal te vinden voor je Tesla laadpaal.

Tesla autoverzekering afsluiten moeilijk? Niet bij Geld.nl!

Voor veel Tesla rijders is het een droom die uitkomt: de aanschaf van hun nieuwe, elektrische droomauto. Terwijl je rondrijdt in een auto met een bijzonder smaakvol design, draag je jouw steentje bij aan een beter klimaat. Bovendien geniet je van diverse fiscale voordelen als je een elektrische auto aanschaft. Alleen maar voordelen, toch? Totdat je probeert je Tesla fatsoenlijk te verzekeren.

Dat een Tesla verzekeren moeilijk kan zijn, weten we als geen ander. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om toch veilig en goed gedekt in je Tesla rond te rijden, tegen een voordelige premie. Door autoverzekeringen met elkaar te vergelijken op de onafhankelijke vergelijkingssite, weet je direct waar je aan toe bent. Je ziet meteen bij welke verzekeraar je het voordeligst uit bent en wat je gaat aan maandpremie gaat betalen. Zo geniet je direct van de allerbeste deal voor je elektrische auto!

Flink besparen op je Tesla autoverzekering?Vergelijk vandaag nog de beste aanbiedingen en sluit een voordelige Tesla autoverzekering af. Bespaar gemiddeld 237 euro per jaar!Autoverzekering vergelijken
Je Tesla goed en goedkoop verzekeren? Vergelijk, kies & bespaar!
;