Autoverzekering

Vouwwagen verzekeren

Moet je een vouwwagen verzekeren?

Een verzekering voor je vouwwagen is niet verplicht. Toch kiezen veel vouwwagenbezitters wel voor een speciale vouwwagenverzekering. Een vouwwagen verzekering kan bij veel verzekeringsmaatschappijen worden afgesloten en verschilt niet veel van een caravanverzekering.

Vouwwagen verzekering en autoverzekering

Wanneer de vouwwagen aan de auto gekoppeld is, is de vouwwagen automatisch meeverzekerd. Dit houdt in dat schade aan derden gedekt is. Wanneer de vouwwagen zelf beschadigd raakt, vindt er geen vergoeding plaats. Een WA verzekering dekt namelijk alleen schade aan derden.

Op welke manier je vouwwagen verzekeren?

Een vouwwagenbezitter kan zijn vouwwagen op twee manieren verzekeren, via de casco vouwwagen verzekering of via de All risk vouwwagen verzekering:

- Casco vouwwagen verzekering

Met de standaard casco vouwwagen verzekering is je vouwwagen verzekerd tegen de dagwaarde. Wanneer je vouwwagen total loss verklaard wordt, ontvang je de geschatte waarde op het moment van het ontstaan van de schade. Dit bedrag is dus altijd lager dan de nieuwwaarde van een vouwwagen.

- All risk vouwwagen verzekering

Wil je een (vrij) nieuwe vouwwagen verzekeren? Dan kan een all risk vouwwagenverzekering een optie zijn. Een verzekering vouwwagen met all risk dekking is duurder dan een standaard vouwwagen verzekering. Wanneer je voor deze verzekering kiest, is de vouwwagen tegen nieuwwaarde verzekerd. Als de vouwwagen na bijvoorbeeld een ongeluk total loss wordt verklaard, keert de verzekeraar een bedrag uit waarmee je een gelijkwaardige, nieuwe vouwwagen kunt kopen.

Verzekering vouwwagen, wat is gedekt?

Wanneer je een vouwwagen verzekering afsluit, is de vouwwagen standaard verzekerd voor schade die ontstaat door bijvoorbeeld diefstal, brand en storm. Bij de meeste verzekeraars is de vouwwagen het hele jaar, dus ook tijdens de stalling, verzekerd. Wel mag een vouwwagen bij een aantal verzekeraars niet langer dan zes aaneengesloten maanden in het buitenland staan. Bij een vouwwagen kan schade door hagel standaard meeverzekerd zijn, bij een caravanverzekering moet hier soms een aanvullende verzekering voor worden afgesloten.

Vouwwagen verzekering vergelijken

Sluit niet zo maar de eerste de beste vouwwagen verzekering af die je tegenkomt, maar vergelijk eerst de verschillende vouwwagen verzekeringen. Vouwwagen verzekeringen zijn namelijk niet overal hetzelfde. De ene verzekeringsmaatschappij werkt bijvoorbeeld met een eigen risico, terwijl dit bij de ander niet van toepassing is. Daarnaast kan het aantal dagen waarmee je met je vouwwagen aaneengesloten in het buitenland mag verblijven per verzekeringsmaatschappij verschillen. Ook zijn er verschillen omtrent de nieuwwaarde vergoeding.

Wist je dat...De meeste mensen nog altijd onnodig te veel betalen voor hun autoverzekering. Door online je autoverzekering te vergelijken bespaar je tot wel 600 euro per jaar op je premie. check het snel! Autoverzekeringen vergelijken