Autoverzekering

Vrijwaringsbewijs kwijt

Wat als je het vrijwaringsbewijs kwijt bent?

Ben je het vrijwaringsbewijs kwijt? Dan vraag je als vervanging een uittreksel op bij de RDW. Op dit uittreksel staat welke auto’s je de afgelopen negen jaar hebt gehad en welke daarvan nu niet meer op je naam staan. Het opvragen van het uittreksel bij de RDW kost 4,50 euro.

RDW vrijwaringsbewijs

Het uittreksel bewijst niet alleen dat je niet meer verantwoordelijk bent voor de auto, je gebruikt het ook om je autoverzekering op te zeggen. Je stuurt namelijk een kopie van het uittreksel naar je verzekeraar. Die beëindigt daarna je verzekering zonder opzegtermijn. Doe je dit binnen twee weken, dan wordt je autoverzekering met terugwerkende kracht stopgezet. Hierdoor betaal je geen extra maand premie terwijl je de auto helemaal niet meer hebt. Een autoverzekering afgesloten via Geld.nl? Stuur het uittreksel dan op naar ons Service Team.

Tip! Koop je binnen drie jaar een nieuwe auto? Zeg dan je verzekering niet op, maar schors alleen de dekking. Je behoudt dan drie jaar lang je schadevrije jaren. Bij een opzegging is dit maar één jaar. Meer hierover lees je in het artikel ‘Auto verkocht verzekering opzeggen’.

Wist je dat...De meeste mensen betalen nog altijd onnodig te veel voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Goedkoop auto verzekeren

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl