Autoverzekering

Vuurwerkschade aan auto

Wordt vuurwerkschade aan auto vergoed?

Schade aan je auto door vuurwerk wordt meestal alleen vergoed met een WA beperkt casco of all risk autoverzekering. Een WA verzekering dekt namelijk alléén schade die je zelf met je auto toebrengt aan anderen. Weet je wie de dader is? Dan heb je wel nog de mogelijkheid om deze persoon aansprakelijk te stellen.

Let op! Is de vuurwerkschade auto met opzet toegebracht, bijvoorbeeld omdat iemand een rotje in je uitlaat heeft gestopt, dan valt de vuurwerkschade aan je auto onder de dekking voor vandalisme. De schade wordt dan alléén vergoed met een All risk autoverzekering.

Invloed vuurwerkschade auto op schadevrije jaren

Een claim voor schade door vandalisme gaat vaak ten koste van je schadevrije jaren. Dit geldt dus ook voor vandalisme met vuurwerk. Claims voor brandschade gaan vrijwel nooit ten koste van je schadevrije jaren.

Wat moet je doen bij vuurwerkschade?

Bij vuurwerkschade door vandalisme verwacht een verzekeraar altijd dat je aangifte doet bij de politie. Ook is het slim zo snel mogelijk contact op te nemen met je verzekeraar. Deze vertelt je dan precies wat je moet regelen en of je recht hebt op een vergoeding vanuit je autoverzekering.

Vuurwerkschade aan auto voorkomen

Ook voor vuurwerkschade geldt natuurlijk dat voorkomen beter is dan genezen. Heb je een afgesloten garage? Dan is schade gemakkelijk te voorkomen door je auto op Oudejaarsdag in de garage te zetten. Heb je deze niet? Kijk dan of er in je buurt parkeerplekken zijn waar geen of nauwelijks vuurwerk afgestoken wordt en zet je auto daar neer.

Vuurwerkschade aan auto geclaimd?Check dan nu je autoverzekering! Vaak wordt je premie namelijk hoger na een schadeclaim. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en ontdek hoeveel je kunt besparen! Autoverzekeringen vergelijken