Autoverzekering

Wagenpark verzekeren

Waarop letten bij wagenpark verzekeren?

Als je een wagenpark wilt verzekeren, doe je dat met een collectieve autoverzekering, ook wel een wagenparkverzekering genoemd. Een wagenparkverzekering sluit je vaak al af vanaf vijf auto’s. Een wagenparkverzekering is eigenlijk gewoon een groep individuele autoverzekeringen van een bedrijf. Naast bedrijfsauto’s mogen ook leaseauto’s in het collectief worden opgenomen. Voor het collectief maak je samen met je verzekeraar specifieke afspraken over voorwaarden, de premie en eigen risico’s. Deze afspraken leg je vervolgens vast in het collectiviteitenoverzicht.

Voordeel wagenpark verzekering

Een wagenparkverzekering biedt zowel voor jou als voor de verzekeraar veel voordelen. Omdat je meerdere verzekeringen in één keer afsluit is de administratie voor de verzekeraar bijvoorbeeld al veel makkelijker. Ook profiteren werknemers die een wagenparkverzekering hebben afgesloten van een collectiviteitskorting op hun verzekeringspremie. Daarnaast profiteer je met je wagenparkverzekering meestal van ruimere voorwaarden of een lager eigen risico.

Wagenparkverzekering - Gemengd of gesloten collectiviteit?

Is er bij je wagenparkverzekering sprake van een gemengd collectief? Dan mogen ook privéauto’s van de werknemers en hun gezinsleden worden meeverzekerd via de wagenparkverzekering. Maar pas op, dit is niet altijd een voordeel! Wordt er namelijk met die privéauto’s schade gereden, dan daalt je collectiviteitkorting. Sommige werkgevers willen niet geconfronteerd worden met premielasten die afhankelijk zijn van schade door privéauto’s. Zij kiezen dan voor ene gesloten collectiviteit, waarbij deelname van deze privéauto’s is uitgesloten.

Meerdere auto's verzekeren?Vergelijk heel makkelijk het grootste aanbod autoverzekeringen en zie of ook jij elke maand flink kunt besparen! Autoverzekering vergelijken