Autoverzekering

Wanneer oldtimer

Wanneer is een auto een oldtimer?

Voor de Belastingdienst en de wegenbelasting is je auto pas een oldtimer als deze 40 jaar of ouder is. Voor je autoverzekering zit dit anders. Zij kijken niet alleen naar de leeftijd van je auto. Om een speciale oldtimerverzekering af te sluiten moet je auto namelijk vaak aan een aantal normen en voorwaarden voldoen: 

  • Je rijdt maximaal 6.000 - 7.500 km per jaar met je oldtimer.
  • Je auto is minimaal 20 - 25 jaar oud.
  • Je gebruikt je auto niet voor woon-werk verkeer.
  • Je autotype is niet meer in productie of er is een merkenclub voor het type auto.
Let op! Een oldtimerverzekering kun je niet online afsluiten! Neem hiervoor even telefonisch contact op met ons Service Team via 040-751 39 68. Zij helpen je dan om de best passende oldtimerverzekering te vinden en af te sluiten.

Waarom kiezen voor een oldtimerverzekering?

Is je auto een oldtimer, dan scheelt je dat een hoop geld qua verzekeringspremie. De reden hiervoor is simpel. Je oldtimer wordt recreatief gebruikt, waardoor de kans op schade veel kleiner is. De auto wordt ter ontspanning gebruikt en niet in de drukke woon-werk verkeer. Ook worden oldtimers meestal niet gebruikt bij winterse omstandigheden.

Oldtimer auto verzekering kiezen

Bij gewone personenauto’s loont het vanaf een bepaalde leeftijd niet meer om je auto beperkt casco of all risk te verzekeren. Dit geldt meestal niet voor oldtimers. Voor een oldtimer kan een uitgebreidere autoverzekering juist wél verstandig zijn. Klassiekers hebben namelijk meestal een bijzondere waarde. Als je oldtimer veel waard is, kies je dus beter voor een WA beperkt casco of All risk autoverzekering.

Let op! Om de waarde van je oldtimer vast te stelen kan de verzekeraar wel een taxatie eisen.

Betaal niet langer te veel voor je autoverzekering!Vul je kenteken in en kies de dekking die je wenst. Wij laten je vervolgens de best passende autoverzekeringen zien tegen de scherpste premies! Autoverzekeringen vergelijken