Contact

Wat is een autoverzekering?

Wat is een autoverzekering?

Met een autoverzekering verzeker je jezelf tegen eventuele schade die je in het verkeer veroorzaakt aan je eigen auto of die van iemand anders. Iedereen die een auto op zijn naam heeft staan, is verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. In dit artikel lees je wat een autoverzekering is en hoe een autoverzekering werkt.

Hoe werkt een autoverzekering?

Als er een auto op je naam staat, moet je minimaal een WA autoverzekering afsluiten. Met een WA autoverzekering vergoedt de verzekeraar schades die je met jouw auto aan de auto van iemand anders veroorzaakt. Doordat iedereen met een autoverzekering samen premie betaalt, kunnen verzekeraars schades betalen uit de pot aan premiegelden.

Niet iedereen rijdt schade, dus het voelt misschien vervelend om geld te betalen voor iets waar je geen gebruik van maakt. Aan de andere kant is het natuurlijk een prettige gedachte dat als je toch een keer een grote schade krijgt of veroorzaakt, de verzekeraar dit voor je vergoedt.

Wat is de beste autoverzekering voor mij?

Ga je een autoverzekering afsluiten? Dan kun je kiezen tussen drie soorten autoverzekeringen:

  • WA autoverzekering: Een WA autoverzekering dekt schades die jij met je auto veroorzaakt aan andere voertuigen. Deze autoverzekering biedt geen dekking bij schades aan je eigen auto. Een WA autoverzekering is vooral geschikt voor auto’s met een lage dagwaarde of occasions.
  • WA beperkt casco autoverzekering: Met een WA beperkt casco autoverzekering vergoedt de verzekeraar ook schades door diefstal, brand of storm. Ook ruitschades zijn gedekt met deze autoverzekering. Verder vergoedt een WA beperkt casco autoverzekering hetzelfde als een WA autoverzekering.
  • Allrisk autoverzekering: De allrisk autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Een allrisk autoverzekering dekt schades die anderen aan jouw auto veroorzaken, maar ook schades aan je eigen auto’s door ongelukjes van jezelf. Daarnaast ben je natuurlijk ook verzekerd tegen schades door diefstal, brand en storm. Deze autoverzekering is vooral geschikt voor nieuwe of wat duurdere auto’s. Schades aan dit soort auto’s lopen immers veel sneller flink in de papieren dan schades aan een oudere occasion.

Je leest hier welke autoverzekeringen er zijn en welke verzekering het beste bij jouw situatie past.

Je auto verzekeren, hoe werkt dat?

Op zoek naar een (nieuwe) autoverzekering? Je gaat als volgt te werk:

  1. Vind de goedkoopste autoverzekering voor jouw situatie door autoverzekeringen te vergelijken op onze onafhankelijke vergelijkingssite. Je ziet direct hoeveel je per maand gaat betalen voor de autoverzekering van jouw keuze.
  2. Je vraagt de autoverzekering van je keuze snel en eenvoudig online aan.
  3. Je krijgt meestal direct te zien of je dekking hebt en met je auto de weg op mag. Soms moet je nog even wachten op acceptatie van je verzekeraar. Je ontvangt de acceptatie meestal binnen enkele uren per mail.
De beste en goedkoopste autoverzekering vinden?Op Geld.nl vergelijk je autoverzekeringen van het grootste aanbod verzekeraars in Nederland. Vergelijk en vind direct de beste én goedkoopste autoverzekering voor jouw auto en situatie.Autoverzekering vergelijken
Een goede en goedkope autoverzekering afsluiten? Vergelijk, kies & bespaar!
;