Contact

Wat heb je nodig om een auto te verzekeren?

Wat heb je nodig om een auto te verzekeren?

Je auto verzekeren kan tegenwoordig snel en eenvoudig online. Om je auto te verzekeren heb je wel een aantal zaken nodig. Denk bijvoorbeeld aan je rijbewijs, een kentekenbewijs en een bankrekeningnummer waarvan de verzekeraars de premie van je autoverzekering elke maand kan afschrijven. In dit artikel lees je precies wat je nodig hebt om je auto te verzekeren en hoe een autoverzekering afsluiten werkt.

Wat nodig voor autoverzekering?

Iedereen die een auto op zijn naam heeft staan, moet verplicht minimaal een WA autoverzekering afsluiten voor het voertuig. Om een auto te verzekeren heb je de volgende gegevens nodig:

  • Geldig rijbewijs: Zonder geldig rijbewijs kun je in principe geen auto verzekeren. Is je rijbewijs gestolen, verlopen of ben je het kwijtgeraakt? Dan kun je soms toch een autoverzekering afsluiten.
  • Kenteken: Om een autoverzekering af te sluiten, moet je het kenteken van het voertuig bij de hand hebben. Aan de hand van je kenteken haalt de verzekeraar de gegevens van je voertuig op en bepaalt deze de premie die bij jouw auto hoort.
  • Schadevrije jaren: Verder heeft de autoverzekeraar je schadevrije jaren nodig om de premie te kunnen bepalen. Deze vindt je op het polisblad van je huidige autoverzekering. Als je je eerste autoverzekering afsluit, heb je 0 schadevrije jaren. Je leest hier hoe je je schadevrije jaren opvraagt.
  • Meldcode: Ook de meldcode van je auto is nodig als je je auto wilt verzekeren. De meldcode staat vermeld op je kentekenbewijs. De meldcode is samen met je kenteken een unieke combinatie. Als je de juiste meldcode doorgeeft, weet de verzekeraar zeker dat je de juiste auto verzekert en bijvoorbeeld geen typefout hebt gemaakt in het kenteken. Op Geld.nl kun je een vergelijking maken zonder de meldcode van je auto, maar je kunt de auto pas verzekeren als je de meldcode hebt.
  • Bankrekeningnummer: De verzekeraar schrijft de premie van je autoverzekering maandelijks van je bankrekening. Je moet dus ook je IBAN-nummer invullen als je een auto gaat verzekeren. Dit nummer staat op je bankpas of in je online bankierenomgeving.

Alvast je autoverzekering vergelijken zonder kenteken, bijvoorbeeld omdat je een nieuwe auto koopt? Op Geld.nl kun je alvast een vergelijking maken op basis van het type auto. Zo krijg je alvast een beeld van wat een autoverzekering kost voor die auto. Let op: je kunt zonder kenteken nog geen autoverzekering afsluiten.

Auto verzekeren, welke papieren heb ik nodig?

Als je een auto gaat verzekeren, heb je een geldig rijbewijs je kentekenbewijs, het polisblad van je huidige autoverzekering en je bankpas nodig. Ook is het belangrijk om de beste én goedkoopste autoverzekering te vinden voor jouw situatie. Sluit dus niet zomaar ergens een autoverzekering af, maar ga eerst verzekeringen vergelijken. Zo zie je direct bij welke verzekeraar je jouw auto het voordeligst verzekert en bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar op je autoverzekering.

Autoverzekering nodig? Verzeker je auto goed én goedkoop!Op Geld.nl vergelijk je autoverzekeringen van het grootste aanbod autoverzekeraars in Nederland. Vergelijk en vind direct de beste én goedkoopste autoverzekering voor jouw auto en situatie!Autoverzekering vergelijken

;