Autoverzekering

Wegenbelasting hybride

Hoeveel wegenbelasting voor hybride auto?

Voor een volledig elektrische auto betaal je tot en met 2024 geen wegenbelasting. Rijd je een plug-in hybride auto, dan betaal je tot en met 2024 een halftarief. Je betaalt met andere woorden de helft van het tarief wegenbelasting voor een gewone auto. Wil je weten hoeveel hybride wegenbelasting je precies betaalt? Op de site van de Belastingdienst vind je een handige tool voor het berekenen van de wegenbelasting.

Hybride wegenbelasting

Omdat hybride auto's een veel kleiner deel elektrisch bleken te rijden dan verwacht en daardoor een stuk minder milieuvriendelijk bleken, besloot het kabinet in 2017 om de belastingvoordelen van hybride auto's af te bouwen. Dit betekent dat je als hybride rijder nog tot en met 2024 profiteert van het half tarief. Ook wordt de berekening wegenbelasting nu gebaseerd op het hele gewicht van de auto, inclusief de accu's. Eerder werd bij de berekening nog het gewicht van de accu in mindering gebracht.

Wegenbelasting hybride duurder, bespaar op je verzekering

Om toch te besparen op de kosten van je hybride auto, is het verstandig om ieder jaar opnieuw je autoverzekering te vergelijken. Verzekeraars passen namelijk continu hun premies en voorwaarden aan en je auto wordt ieder jaar ouder. De autoverzekering die nu de goedkoopste is, hoeft dit het komend jaar helemaal niet meer te zijn.

Ook flink besparen op je autoverzekering?Vergelijk dan eens het grootste aanbod autoverzekeringen online op premie en voorwaarden. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt. Autoverzekeringen vergelijken