Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Autoverzekering geweigerd

Autoverzekering geweigerd, wat nu?

De reden waarom autoverzekeringen geweigerd worden kan te maken hebben met je auto of met je persoonlijke situatie. Is je aanvraag autoverzekering geweigerd? Neem dan snel contact op met het Service Team van Geld.nl via 040 - 751 39 68. Zij kijken dan samen met jou of het mogelijk is om tóch ergens een autoverzekering af te sluiten.

Waarom autoverzekering geweigerd?

Wil je een autoverzekering afsluiten maar is je aanvraag afgewezen? Dan kan dan meerdere oorzaken hebben. Autoverzekeraars zijn niet verplicht je te accepteren en beoordelen elke aanvraag heel kritisch. De acceptatievoorwaarden verschillen wel per verzekeraar. Het kan dus zijn dat bij de ene verzekeraar je autoverzekering geweigerd wordt, terwijl deze bij een andere wordt geaccepteerd.

Redenen om je aanvraag niet te accepteren zijn: 

  • Schadeverleden: Als je al vaker schade hebt gereden.
  • Combinatie auto en bestuurder: Wanneer je in een te dure of snelle auto rijdt.
  • Betalingsverleden: Als je een aantekening hebt voor wanbetaling.
  • Strafrechtelijk verleden: Wanneer je een strafblad hebt (bijvoorbeeld rijden onder invloed).

Autoverzekering geweigerd - Onvoldoende beveiliging

Een andere reden om je te weigeren is onvoldoende beveiliging aan de auto. Dure merken en cabrio’s zijn vaak diefstalgevoelig. Deze auto’s moeten dan een bepaalde mate van beveiliging hebben, zoals een startonderbreker of een alarmsysteem.

Tip! Meer informatie hierover lees je in het artikel ‘Beveiligingsklasse auto’.

Verzekering geweigerd, wat nu?

De verzekeraar vertelt meestal niet waarom je verzekering geweigerd is. Dit kun je wel proberen te achterhalen door de acceptatievoorwaarden te controleren. Soms lukt het namelijk met een kleine investering om je alsnog geaccepteerd te krijgen. Bijvoorbeeld als je de beveiliging van je auto verbetert.

Verzekering geweigerd - De Vereende Verzekeringen

Maar als je niets aan de reden kunt veranderen wordt het moeilijker. Je kunt natuurlijk proberen of een andere verzekeraar je wel accepteert. Maar zijn er meer verzekeraars die je autoverzekering weigeren, dan blijft vaak alleen nog De Vereende Verzekeringen over. Deze verzekeraar is soepeler met de acceptatievoorwaarden.

Let op! Bij De Vereende Verzekeringen word je waarschijnlijk wél geaccepteerd, maar betaal je wél een hogere verzekeringspremie!

Wist je dat...
De meeste mensen onnodig te veel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Check het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken