Contact

Autoverzekering geweigerd

Autoverzekering geweigerd, wat nu?

De reden waarom autoverzekeringen geweigerd worden hebben vaak te maken met je auto of met je persoonlijke situatie. Is je aanvraag voor een autoverzekering afgewezen? Neem dan contact op met de financiële experts van Geld.nl. Zij kijken dan samen met jou of het mogelijk is om tóch ergens een autoverzekering af te sluiten.

Waarom autoverzekering geweigerd?

Wil je een autoverzekering afsluiten maar is je aanvraag afgewezen? Dan kan dat meerdere oorzaken hebben. Autoverzekeraars zijn niet verplicht je te accepteren en beoordelen elke aanvraag heel kritisch. De acceptatievoorwaarden verschillen wel per verzekeraar. Het kan dus zijn dat bij de ene verzekeraar je autoverzekering geweigerd wordt, terwijl deze bij een andere wordt geaccepteerd.

Redenen om je aanvraag niet te accepteren zijn:

  • Je hebt al vaker schade gereden
  • Je rijdt op jonge leeftijd in een dure of snelle auto
  • Je staat geregistreerd voor wanbetaling
  • Je hebt een strafblad voor rijden onder invloed

Autoverzekering geweigerd bij onvoldoende beveiliging

Een andere reden om je te weigeren is onvoldoende beveiliging aan je auto. Dure merken en cabrio’s zijn vaak diefstalgevoelig. Deze auto’s moeten dan een bepaalde mate van beveiliging hebben, zoals een startonderbreker of een alarmsysteem.

Autoverzekering afgewezen, wat nu?

De verzekeraar vertelt meestal niet waarom je verzekering geweigerd is. Dit kun je wel proberen te achterhalen door de acceptatievoorwaarden te controleren. Soms lukt het namelijk om met een kleine investering je alsnog geaccepteerd te krijgen. Bijvoorbeeld als je de beveiliging van je auto verbetert.

Verzekering geweigerd - Toch je auto verzekeren?

Maar als je niets aan de reden kunt veranderen wordt het moeilijker. Je kunt natuurlijk proberen of een andere verzekeraar je wel accepteert. Maar zijn er meer verzekeraars die je autoverzekering weigeren, dan blijft vaak alleen nog De Vereende Verzekeringen over. Deze verzekeraar is soepeler met de acceptatievoorwaarden.

Let op! Bij De Vereende Verzekeringen word je waarschijnlijk wél geaccepteerd, maar betaal je wél een hogere verzekeringspremie!

Is je aanvraag autoverzekering geweigerd?
Vergelijk dan eens online het grootste aanbod autoverzekeraars. Misschien zit er een verzekeraar tussen die je wél accepteert. Online is dat u heel makkelijk. Check het snel! Goedkoopste autoverzekering
;