Contact

Welke autoverzekering accepteert altijd?

Welke autoverzekering accepteert altijd?

In Nederland moet je als autobezitter minimaal een WA-autoverzekering hebben. Maar wat als autoverzekeraars je weigeren, bijvoorbeeld omdat je vroeger je rekeningen niet op tijd betaalde of omdat je veel schade gereden hebt? In dat geval kun je je auto verzekeren bij De Vereende. Deze autoverzekering accepteert altijd. In dit artikel lees je in welke situaties een autoverzekering bij De Vereende uitkomst biedt.

Niet geaccepteerd door autoverzekering, hoe kan dat?

Verzekeraars kunnen je om verschillende redenen weigeren voor een autoverzekering. Enkele redenen hiervoor kunnen zijn:

  • Betaalproblemen: Als je in het verleden moeite hebt gehad met het op tijd betalen van je verzekeringspremies of als je betalingsachterstanden hebt bij andere verzekeraars, kan een verzekeraar je weigeren voor een autoverzekering.
  • Je hebt vaak schade geclaimd: Als je in korte tijd veel schadeclaims hebt ingediend, kan een verzekeraar dit als een risico beschouwen en je daarom weigeren.
  • Rijgedrag: Verzekeraars kunnen je weigeren als je een slechte rijgeschiedenis hebt, zoals herhaaldelijke verkeersovertredingen, rijden onder invloed of betrokkenheid bij ernstige ongevallen.
  • CIS-registratie: Zijn één of meer van de bovenstaande situaties op jou van toepassing? Dan staan je gegevens misschien geregistreerd in het Centraal Informatie Systeem (CIS). Een autoverzekering afsluiten met CIS-registratie is vaak moeilijk bij reguliere autoverzekeraars.
  • Speciale voertuigen: Als je een voertuig hebt dat als risicovol wordt beschouwd, zoals een snelle sportauto of een zwaar getunede auto, zijn verzekeraars soms terughoudend om je te verzekeren.
  • Fraude: Als je eerder verzekeringsfraude hebt gepleegd of onjuiste informatie hebt verstrekt bij het aanvragen van een verzekering, kunnen autoverzekeraars je weigeren.
  • Te jong of te oud: Sommige verzekeraars hanteren leeftijdsgrenzen en weigeren jongere bestuurders met beperkte ervaring of oudere bestuurders vanwege statistische risico's. In de meeste gevallen zijn er voor elke leeftijdsgroep wel reguliere autoverzekeraars die je willen accepteren. Tijdens het autoverzekeringen vergelijken op Geld.nl vragen we je je geboortedatum in te vullen, zodat je alleen autoverzekeringen ziet die je met jouw leeftijd kunt afsluiten.

Geweigerd door autoverzekering, waar kan ik terecht?

Bij De Vereende kun je altijd een autoverzekering afsluiten, ook als je door andere autoverzekeraars geweigerd wordt vanwege betaalproblemen, veel schadeclaims of zelfs fraude. Bij het afsluiten van een autoverzekering worden je wel vragen gesteld, maar je antwoorden zijn geen reden om je te weigeren. Dit is de enige autoverzekeraar in Nederland die altijd accepteert, ongeacht de reden waarom je geweigerd wordt bij andere verzekeraars.

Je kunt kiezen voor een WA-autoverzekering, een beperkt casco autoverzekering en een allrisk autoverzekering. Houd er rekening mee dat de premie van een autoverzekering via De Vereende fors duurder uitvalt dan een autoverzekering bij een reguliere verzekeraar, zeker in vergelijking met de goedkoopste autoverzekering van dit moment.

Let op! De autoverzekeringen van De Vereende vind je niet terug in de vergelijking op Geld.nl. Hiervoor is namelijk een berekening op maat nodig. Die kun je aanvragen via een verzekeringsadviseur bij jou in de buurt. Ook kun je contact opnemen met De Vereende zelf als je vragen hebt over hun autoverzekering.

Vind de goedkoopste autoverzekering voor jouw situatie

Op Geld.nl vergelijk je autoverzekeringen van het meest complete aanbod verzekeraars in Nederland. Vergelijk en vind direct de goedkoopste autoverzekering voor jouw voertuig en situatie.Autoverzekeringen vergelijken