Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Autoverzekering kiezen

Welke autoverzekering past bij mij?

Staat er een auto op je naam, dan ben je verplicht deze te verzekeren. Er zijn echter zo veel dingen om rekening mee te houden, waardoor je niet zo één-twee-drie een passende autoverzekering vindt. Welke dekking is bijvoorbeeld de best passende en wanneer is het slim een aanvullende verzekering af te sluiten?

Dekking autoverzekering kiezen

Om je auto te verzekeren kun je kiezen uit drie dekkingsvarianten:

  • WA verzekering
  • WA beperkt casco autoverzekering
  • All risk autoverzekering

Waarop letten bij dekking autoverzekering kiezen?

Er zijn verschillende zaken waar je naar kijkt om te bepalen welke dekking bij jou en je auto past, zoals bijvoorbeeld de leeftijd en de waarde van de auto. Maar ook of je een lening hebt afgesloten om de auto te kopen en of je het geld hebt om bij schade de reparatie zelf te betalen. Je wilt natuurlijk niet onnodig veel geld betalen voor je autoverzekering, maar ook niet onderverzekerd zijn waardoor je bij schade torenhoge kosten krijgt.

WA autoverzekering kiezen

Kenners raden over het algemeen aan om voor oudere, tweedehands auto’s te kiezen voor een WA verzekering. Dit omdat deze auto’s meestal een wat lagere waarde hebben. De vergoeding die verzekeraars bij schade uitkeren weegt dan vaak niet meer op tegen de premie die je betaalt voor een uitgebreidere dekking. Een auto van tien jaar en ouder uitgebreider verzekeren is dus vaak niet voordelig.

Tenzij je een lening hebt afgesloten om de auto aan te schaffen en deze nog niet is afgelost. Met een uitgebreidere dekking voorkom je dat je zonder auto zit, maar nog wel met de lasten van de lening.

WA beperkt casco autoverzekering kiezen

De WA beperkt casco autoverzekering, ook bekend als WA beperkt casco, vergoedt naast de schade die je aan anderen toebrengt ook bepaalde schades aan je eigen auto. Hierbij gaat het om schades veroorzaakt door: brand, diefstal, storm, hagel, aanrijding met wild en een ruitbreuk.

Heb je een auto tussen de vijf en tien jaar oud, dan raden wij deze dekking aan. Je auto is in dit geval nog te waardevol om alleen WA te verzekeren, maar iets te oud voor de meest uitgebreide dekking.

All risk autoverzekering kiezen

De all risk autoverzekering biedt de meest uitgebreide dekking. Deze vergoedt namelijk ook schades aan je eigen auto waaraan je zelf schuld hebt. Je sluit deze verzekering af wanneer je een auto hebt die jonger is dan vijf jaar. Je auto is dan nog veel waard, waardoor het fijn is als ook schades aan je eigen auto vergoed zijn.

Geld geleend voor je auto?

Heb je geleend voor je auto? Dan is het verstandig tijdens de looptijd van de verzekering te kiezen voor een uitgebreidere verzekering, ongeacht de leeftijd van je auto. Mocht je de auto bijvoorbeeld total loss rijden, dan krijg je ten minste een vergoeding om de auto te repareren of te vervangen. Zo blijf je niet met een lening zitten, terwijl je geen auto meer hebt.

Aanvullende autoverzekering kiezen

Er gebeuren soms ongelukken op de weg waarbij de situatie niet makkelijk past in één van de bovenstaande autoverzekeringen. Gelukkig kun je je hiervoor wel aanvullend verzekeren.

Schade inzittenden autoverzekering kiezen

De schade inzittendenverzekering vergoedt direct alle werkelijk geleden schade en kosten van jou en je medepassagiers, zonder naar de schuldvraag te kijken. Zo verloopt de schadeafhandeling en stuk sneller.

Verkeersrechtsbijstand autoverzekering kiezen

Deze aanvullende verzekering biedt juridische hulp bij een geschil in het verkeer en verhaalt eventuele schade bij de tegenpartij. De dekking geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je gezinsleden en voor mensen die je auto lenen.

Let op! Misschien heb je al een rechtsbijstandsverzekering met dekking voor in het verkeer. In dat geval is een aanvullende verkeersrechtsbijstandverzekering niet nodig.

Welke autoverzekeringsmaatschappij?

Nu je weet welke dekking en aanvullende verzekering je wilt, is het tijd om te kijken bij welke maatschappij je je autoverzekering onderbrengt. Deze verschillen onderling in voorwaarden, service en premie. Gelukkig hoef je niet zelf alle verzekeraars langs om die passende autoverzekering te vinden. Wij hebben ze namelijk al voor je op een rijtje gezet. Zo zie je in één overzicht direct welke autoverzekering de beste voorwaarden en service biedt tegen de laagste premie.

Nieuwe autoverzekering kiezen?
Vergelijk nu het grootste aanbod autoverzekeringen online en vind de verzekering met de laagste premie en beste dekking. Zo bespaar je tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl