Autoverzekering

Soorten autoverzekering

Welke autoverzekeringen zijn er?

Een auto verzekeren is verplicht zodra de auto met kenteken op je naam staat. Je hebt dan eigenlijk maar de keuze uit drie verschillende soorten autoverzekeringen:

  1. WA verzekering
  2. WA beperkt casco autoverzekering 
  3. All risk autoverzekering 

Soorten autoverzekering – WA verzekering

De autoverzekering met de minst uitgebreide dekking is de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering, beter bekend als de WA autoverzekering. Het is verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten voor je auto. De WA verzekering biedt géén dekking voor schade aan je eigen auto, vergoedt alleen schade die jij met je auto toebrengt aan anderen. Meestal is een WA verzekering voldoende als je auto tien jaar of ouder is.

Welke autoverzekering – Beperkt casco autoverzekering

De WA beperkt casco autoverzekering vergoedt meer schades dan de WA verzekering. Ontstaat er bijvoorbeeld schade aan je auto door hagel of storm, brand of diefstal, dan vergoedt de verzekeraar deze schade. Ook ruitschade, zoals een sterretje, valt onder de dekking van deze verzekering. Daarnaast vergoedt de WA beperkt casco autoverzekering alles wat de WA verzekering vergoedt. Een WA beperkt casco autoverzekering past het best bij je auto als deze zes tot tien jaar oud is.

Welke autoverzekeringen zijn er? – All risk autoverzekering

Ten slotte kun je kiezen voor een all risk autoverzekering. De all risk autoverzekering biedt dezelfde dekking als de WA beperkt casco autoverzekering, aangevuld met dekking voor schade aan de eigen auto door bijvoorbeeld een aanrijding waar je zelf schuld aan hebt. Een all risk autoverzekering past meestal het best als je auto jonger is dan zes jaar, of als het om een dure auto gaat.

Autoverzekering soorten - Overzicht dekking

In onderstaand overzicht zie je van een aantal schades welk type autoverzekering hiervoor dekking biedt. Belangrijk om hierbij te weten is dat schade die je expres veroorzaakt altijd is uitgesloten van dekking, ook als de schade per ongeluk ontstaat door rijden onder invloed of door deelname aan wedstrijden. Ook de gebruikelijke waardevermindering van auto’s valt nooit onder de dekking van de autoverzekering.

WA verzekeringWA beperkt casco autoverzekeringAll risk autoverzekering
Schade aan anderen
Diefstal/inbraakX
Brand/stormX
RuitschadeX
Schade aan eigen autoXX
Betaal niet langer te veel voor je autoverzekering!

Vergelijk zelf het grootste aanbod autoverzekeringen en vind de verzekering met de laagste premie en beste dekking. De autoverzekering van je keuze vraag je vervolgens binnen enkele minuten online aan. Zo bespaar je tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken