Autoverzekering

Werkgeversverklaring schadevrije jaren

Wat is een werkgeversverklaring schadevrije jaren?

Als je wilt wisselen van autoverzekering speelt het aantal schadevrije jaren een belangrijke rol. Wanneer je echter altijd een auto van de zaak hebt gereden kan het lastig zijn om je aantal opgebouwde schadevrije jaren aan te tonen. Een werkgeversverklaring kan in sommige gevallen uitkomst bieden. Dit is een officieel document waar het aantal opgebouwde schadevrije jaren op staat vermeld. Maar let op, veel verzekeraars hechten géén enkele waarde aan een werkgeversverklaring!

Werkgeversverklaring schadevrije jaren

Een werkgeversverklaring schadevrije jaren moet altijd door de werkgever ondertekend zijn. Ondanks dat een werkgeversverklaring schadevrije jaren een officieel document is, wordt het aantal schadevrije jaren niet klakkeloos overgenomen door verzekeringsmaatschappijen. Verzekeraars mogen zelf bepalen of zij een werkgeversverklaring accepteren of niet. Hier zijn geen regels voor.

Verzekeraar hecht geen waarde aan verklaring schadevrije jaren 

Veel autoverzekeraars hechten geen waarde aan een werkgeversverklaring schadevrije jaren. Zij nemen het aantal schadevrije jaren dat in de verklaring staat vermeld niet over. Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering is de kans dus groot dat je schadevrije jaren komen te vervallen. Dit houdt in dat je geen of zeer lage no claimkorting ontvangt op je nieuwe autoverzekering. Als een autoverzekeraar een werkgeversverklaring wel accepteert, wordt meestal slechts een beperkt aantal schadevrije jaren overgenomen.

Tip! Vraag naast de werkgeversverklaring ook om een extra verklaring van de verzekeringsmaatschappij van je werkgever. Soms helpt dit om toch (enkele) schadevrije jaren mee te nemen naar de nieuwe autoverzekering.

Verklaring schadevrije jaren - Leaseverklaring

Een werkgeversverklaring is niet hetzelfde als een leaseverklaring. Als je in een leaseauto rijdt, kun je bij de leasemaatschappij een leaseverklaring aanvragen. Normaal gesproken worden de schadevrije jaren bij een leaseverklaring sneller overgenomen door verzekeringsmaatschappijen dan bij een werkgeversverklaring. Je leest hier meer over in het artikel "Schadevrije jaren lease."

Makkelijk en snel besparen op je autoverzekering?Vergelijk dan nu meteen het grootste aanbod autoverzekeringen op premie en voorwaarden. Dit kan heel makkelijk online. Autoverzekeringen vergelijken