Autoverzekering

Zwarte lijst verzekering

Wat is de zwarte lijst bij een autoverzekering?

Ben je ooit geweigerd voor een autoverzekering of heb je negatieve schadevrije jaren? Dan is de kans groot dat je op de zwarte lijst staat. Dit betekent dat je staat geregistreerd in het Systeem vertrouwelijke mededelingen en malusregistratie. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom je op de zwarte lijst autoverzekering kunt staan:

  • Je hebt negatieve schadevrije jaren en je verzekering is beëindigd.
  • Je hebt met een onverzekerde auto schade veroorzaakt.
  • Je hebt een ontzegging van de rijbevoegdheid gekregen van de rechter.
  • Je bent de afspraken met de verzekeraar niet nagekomen en je verzekering is beëindigd.
  • Je hebt fraude gepleegd of op een andere manier misbruik van de verzekering gemaakt.

Zwarte lijst verzekering - CIS

De Stichting Centraal Informatie Systeem (CIS) houdt het systeem in Nederland bij voor alle verzekeringsmaatschappijen. Verzekeraars geven zelf een registratie door of verwijderen deze. Tussenpersonen kunnen dit niet. Sta je op de zwarte lijst, dan blijven je gegevens vijf jaar staan. Sta je op de lijst vanwege een maluspositie, dan blijft je registratie vijftien maanden staan.

Zwarte lijst verzekering afsluiten?

Wil je een autoverzekering afsluiten, dan kijkt de verzekeraar eerst in het systeem om te zien of je geregistreerd staat. Is dat zo, dan is de kans groot dat je niet wordt geaccepteerd voor de autoverzekering.

Tip! Sta je op een zwarte lijst? Bel dan het Service Team van Geld.nl via 040 - 751 39 68. Zij kijken dan samen met jou naar een oplossing.

Verzoek correctie zwarte lijst verzekering

Je kunt terecht of onterecht op de zwarte lijst staan. Heb je het vermoeden dat je registratie onjuist of onterecht is, dan kun je via Stichting CIS een verzoek tot correctie indienen bij de verzekeringsmaatschappij die jou heeft registreert. Is de registratie wel terecht, dan kun je eigenlijk alleen nog maar bij De Vereende Verzekeringen terecht. Deze verzekeraar hanteert bredere acceptatievoorwaarden, waardoor je misschien toch geaccepteerd wordt. Je betaalt dan wel een fiks hogere premie.

Wist je dat...De meeste mensen nog altijd onnodig te veel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekeringen vergelijken