Contact

Autoverzekering studenten

Vergelijk & bespaar € 282 per jaar.
Eef van Opdorp
Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start autoverzekeringen vergelijken Start vergelijken en vind de beste autoverzekering
Postcode
Geboortedatum DD-MM-JJJJ
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Grootste aanbod leningen 100% onafhankelijk

Geld.nl is geen onderdeel van
verzekeraar of andere partij.

Grootste aanbod leningen Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Video met tips en uitleg voor de beste autoverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

De meest volledige autoverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meeste complete autoverzekering vergelijking van Nederland met ruim 30 autoverzekeraars. Vind de beste autoverzekering met de laagste premie en bespaar gemiddeld € 282 per jaar!

Dit vinden klanten van ons

10   "Ging allemaal vrij makkelijk."
Mariska 07 augustus 2022
10   "Makkelijk en overzichtelijke site"
Marianne Meinema 06 augustus 2022
10   "Verzekering snel afgesloten met een cadeau kaart van Bol.com erbij."
Milana 05 augustus 2022
Persoonlijke hulp van experts
Autoverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde autoverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste autoverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

Geld.nl: dé autoverzekering specialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé autoverzekering vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring zorgen we ervoor dat jij zorgeloos de beste autoverzekering kunt kiezen en afsluiten. De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van autoverzekeringen. De informatie is gereviewed door Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie is voor het laatst geüpdatet op donderdag 1 september 2022.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Wat is de goedkoopste studentenautoverzekering?

De premie voor je autoverzekering is voor elke student anders. Autoverzekeraars kijken bij het bepalen van je premie namelijk naar:

 • De auto die je verzekert. Kies als student een oudere, kleinere auto. Dan is je studenten autoverzekering zo goedkoop mogelijk.
 • Waar je woont. De premie in studentenstad Groningen ligt de helft lager dan wanneer je in Rotterdam op kamers woont en je auto wilt verzekeren (Bron: Geld.nl).
 • Je leeftijd. De autoverzekering voor een 18-jarige student is duurder dan wanneer je 25 jaar bent.
 • Je schadevrije jaren. Voor elk schadevrij jaar krijg je extra korting op de premie van je autoverzekering.
 • Hoeveel kilometers je per jaar rijdt. Hoe meer je rijdt, hoe hoger je premie wordt.

Omdat de premie voor je autoverzekering als student dus erg afhangt van je persoonlijke situatie, vragen we je op Geld.nl deze gegevens in te vullen. Vervolgens gaan we de premie autoverzekering berekenen voor jouw situatie. Je ziet van de beschikbare autoverzekeringen direct wat de premie voor jou als student is.

Waarom is de premie voor studenten autoverzekeringen zo hoog?

Als student pakt de premie voor je autoverzekering vaak best hoog uit. Zeker als je nog jonger dan 25 jaar bent. Je behoort dan volgens autoverzekeraars tot een risicogroep. En daarom betaal je een extra opslag op je premie.

Daarnaast heb je misschien nog geen of weinig schadevrije jaren. Hierdoor krijg je ook geen of weinig no-claimkorting op je autoverzekering.

Gelukkig kun je als student veel doen om je premie laag te houden. Te beginnen met je autoverzekering vergelijken. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste autoverzekering voor studenten is gemiddeld 600 euro per jaar. Daarnaast geven we je hier een paar handige bespaartips.

Welke autoverzekering is het beste voor studenten?

De beste en voordeligste autoverzekering is voor iedere student anders. Dat komt doordat de premie afhangt van onder meer de auto die je wilt verzekeren, je leeftijd en je woonplaats.

Wees slim als student en kies voor een oudere, kleinere auto. Zo betaal je veel minder premie voor je autoverzekering dan wanneer je een nieuwere of zware auto rijdt. Daarnaast heb je met een oudere auto vaak voldoende aan alleen een WA autoverzekering. Dit is de goedkoopste dekking voor je studenten autoverzekering. Je bent hiermee verzekerd voor schades die je met je auto toebrengt aan anderen.

Kan ik als student een autoverzekering op naam van mijn ouders afsluiten?

Als student je autoverzekering afsluiten op naam van je ouder lijkt misschien verstandig. Je ouders hebben al meer no-claimkorting opgebouwd dan jij en betalen veel minder voor de verzekering van jouw auto. Maar pas op! Als de verzekeraar erachter komt dat jij de regelmatige bestuurder bent en niet je ouders, kan het je ouders veel geld kosten, zoals dit voorbeeld laat zien. Verzeker de auto daarom altijd gewoon op je eigen naam en vraag je ouders eventueel om een deel bij te dragen aan de premie. Zo is de autoverzekering voor jou als student betaalbaar en bouw je zelf schadevrije jaren op waarmee je in de toekomst profiteert van een goedkopere autoverzekering.

Waarom autoverzekering voor studenten vergelijken via Geld.nl?

Je studenten autoverzekering vergelijken via Geld.nl levert je een aantal interessante extra’s op, namelijk:

 • Korting tot 15% op de premie van je studenten autoverzekering
 • Gratis een Bol.com ter waarde van € 30 bij de meeste autoverzekeringen via Geld.nl

Daarnaast bieden we je de laagste prijsgarantie op je autoverzekering, waardoor je dus zeker nooit meer betaalt bij ons dan bij de verzekeraar zelf of bij een andere site.

Verder is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite en vergelijk je bij ons altijd het meeste complete aanbod autoverzekeringen van Nederland. Zo weet je altijd zeker dat de beste en voordeligste autoverzekering voor studenten in onze vergelijking staat.

Laatste nieuws Geld.nl over autoverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden autoverzekering vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je autoverzekering. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een autoverzekering afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over autoverzekeringen.

Bekijk alle nieuwberichten

Autoverzekering voor student

Ben je student en heb je een eigen auto? Vergeet dan niet een autoverzekering af te sluiten! Elke automobilist in Nederland is namelijk verplicht de auto te verzekeren met minimaal een WA-verzekering. Maar een autoverzekering kost als student veel geld. Tot je 25ste verjaardag behoor je namelijk tot een risicogroep, vinden autoverzekeraars. Jonge bestuurders rijden meer schade en betalen daarom een hogere premie. Tot wel twee keer zo hoog als de premie voor een automobilist tussen de 30 en 50 jaar!

Autoverzekering student

Vergelijk studenten autoverzekeringen

Gelukkig kun je ook veel besparen. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering is groot. Voor een 18-jarige loopt dit zelfs op tot 2.000 euro per jaar. Daar kun je als student gemakkelijk een jaar lang je bier van betalen. Verzekeringen vergelijken en kiezen voor de goedkoopste autoverzekering voor studenten loont dus echt de moeite!

Besparen op studenten autoverzekering

Geld.nl was recent te zien bij

Bekijk alle media-optredens

Goedkoopste studenten autoverzekering

Om je een indicatie te geven hoeveel een studenten autoverzekering kost, geven we je hier de actuele premies voor een voorbeeld scenario. Wil je weten welke verzekeraar de laagste premie voor jouw auto biedt? Maak dan direct een vergelijking!

Goedkoopste studenten autoverzekering
Top 10 autoverzekeringen student
VerzekeraarPremie/maand 18-jarigePremie/maand 25-jarige
FBTO€ 77,46€ 30,23
Allianz Direct€ 89,49€ 36,03
ZEKUR.nl€ 89,78€ 45,45
Centraal Beheer€ 90,45€ 29,55
Univé€ 100,13€ 46,27
De Goudse€ 111,57€ 55,78
Avéro Achmea€ 115,48€ 43,58
Ditzo€ 115,57€ 41,88
HEMA€ 117,82€ 45,11
ANWB€ 126,08€ 56,60

De premies zijn berekend voor een WA autoverzekering voor een Toyota Aygo uit 2012 met een 18-jarige en een 25-jarige bestuurder uit Dokkum die 0 schadevrije jaren heeft en 7.500 kilometer per jaar rijdt. Peildatum: 1 september 2022.

Start vergelijken

7 Tips studenten autoverzekering

Omdat autoverzekering voor studenten per verzekeraar verschillen, is het handig om te weten waar je op moet letten tijdens het vergelijken. Met onze handige tips weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht, zodat jij de beste studenten autoverzekering eenvoudig online kunt afsluiten.

Tips autoverzekering student
Autoverzekering risicogroep

1. Eigen risico autoverzekering student

Zoals gezegd, beschouwen autoverzekeraars studenten tot 25 jaar als een risicogroep.

Auto verzekeren

2. Autoverzekering voor studenten, welke dekking?

Je hebt voor je studenten autoverzekering de keuze uit drie dekkingen: de WA-verzekering, de WA- beperkt casco verzekering en de all risk verzekering.

Autoverzekering aanvragen

3. Kies een auto die een lage premie voor je studenten autoverzekering oplevert!

Hoe meer vermogen je auto heeft, hoe meer premie je betaalt voor je autoverzekering.

Autoverzekering afsluiten

4. Autoverzekering voor studenten op naam van ouders?

We krijgen regelmatig vragen van studenten om de auto op naam van hun vader of moeder te verzekeren.

Autoverzekering schade

5. Schade aan je auto? Betaal ‘m zelf!

Omdat de opbouw van je schadevrije jaren erg belangrijk is, raden wij studenten aan om schades aan je eigen auto zoveel mogelijk zelf te betalen.

Kosten autoverzekering

6. Vergelijk elk jaar opnieuw je autoverzekering voor studenten

In de top 10 met premies voor studentenverzekeringen zag je al dat de premie tussen je 18e en je 25e verjaardag flink daalt.

Goedkoopste autoverzekering

7. Goedkoopste studenten autoverzekering

Heb je in je vergelijking de goedkoopste autoverzekering voor studenten gevonden?

Meer informatie over autoverzekering student

Geld.nl en wetgeving

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem je contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480

We waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Meer over autoverzekeringen

 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • Auto goedkoop verzekeren Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 282 euro per jaar op je autoverzekering.
 • Autoverzekering 18-jarige Als 18-jarige betaal je een relatief hoge premie, omdat je een onervaren bestuurder bent. Lees er hier meer over.
 • Autoverzekering jongeren Omdat verzekeraars jongeren als risicogroep beschouwen, betalen zij een opslag op de premie. Lees er hier meer over.
tc