Website van het jaar 2020

Autoverzekering studenten

vergelijk & vind de beste deal!
Kies je autoverzekeringBespaar tot €600 p.j.
Kenteken onbekend

DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 15%

 • Unieke Geld.nl korting tot 15%
 • Actie! Tot € 35 cadeau via Geld.nl
 • 100% onafhankelijk vergelijken
Vergelijk het grootste aanbod Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Laagste prijsgarantie Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
10   "Top" Jan Schoonbeek 06 april 2021
10   "Alles ontvangen zoals beloofd" I Charitakis 29 maart 2021
8   "Super makkelijk kiezen" BJA Smit 29 maart 2021
De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Auteur

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld:

Amanda Bulthuis
Bronnen

De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op vrijdag 11 juni 2021. De volgende bronnen zijn hier onder andere voor geraadpleegd:

bronnen
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
Onderzoek autoverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en autoverzekering vergelijkingen en tienduizenden afgesloten autoverzekeringen, is Geld.nl dé expert op het gebied van autoverzekeringen vergelijken. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van autoverzekeringen:

onderzoek
Zojuist overgestapt

21.557

Autoverzekering studenten

Autoverzekering voor studenten? Bespaar direct!

Ben je student en heb je eigen auto? Vergeet dan niet een autoverzekering af te sluiten! Elke automobilist in Nederland is namelijk verplicht de auto te verzekeren met minimaal een WA-verzekering. Maar een autoverzekering kost als student veel geld. Tot je 25ste verjaardag behoor je namelijk tot een risicogroep, vinden autoverzekeraars. Jonge bestuurders rijden meer schade en betalen daarom een hogere premie. Tot wel twee keer zo hoog als de premie voor een automobilist tussen de 30 en 50 jaar!

Gelukkig kun je ook veel besparen. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering is groot. Voor een 18-jarige loopt dit zelfs op tot 2.000 euro per jaar. Daar kun je als student gemakkelijk een jaar lang je bier van betalen. Verzekeringen vergelijken en kiezen voor de goedkoopste autoverzekering voor studenten loont dus echt de moeite!

In 5 stappen de goedkoopste autoverzekering voor studenten

Autoverzekeringen voor studenten vergelijken is op Geld.nl al in 3 minuten geregeld. Je doorloopt hiervoor 5 stappen:

 1. Vul je kenteken, postcode en geboortedatum in
 2. Geef aan hoeveel schadevrije jaren je hebt en hoeveel kilometers per jaar je rijdt
 3. Kies de gewenste dekking voor je auto
 4. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen voor studenten in ons overzicht
 5. Kies de beste deal voor je auto en sluit deze direct af!

Top 10 goedkoopste autoverzekeringen voor studenten

Om je een beeld te geven van de kosten voor een autoverzekering voor studenten, hebben we de top 10 laagste premies voor je in kaart gebracht. Zoals je ziet, zijn de premies voor een 18-jarige student een stuk hoger dan voor een 25-jarige student. Tijdens je studententijd wordt je autoverzekering dus flink goedkoper. Deze premies zijn gebaseerd op een voorbeeldscenario. Wil je precies weten wat een studenten autoverzekering voor jouw auto kost? Maak dan een persoonlijke berekening door op de button onder de tabel te klikken.

Top 10 autoverzekering student
Verzekeraar Premie/maand 18-jarige Premie/maand 25-jarige
Centraal Beheer € 70,97 € 31,71
FBTO € 76,13 € 33,19
ING € 86,52 € 43,44
Nationale-Nederlanden Online € 86,95 € 43,73
ZEKUR.nl € 91,43 € 46,28
De Goudse € 93,63 € 46,81
ABN AMRO € 96,22 € 33,54
Nationale-Nederlanden ZPP € 99,66 € 50,12
SNS € 103,95 € 47,69
Reaal € 105,87 € 58,46

Start vergelijken ➔

*De premies zijn berekend voor een WA-verzekering voor een Toyota Aygo uit 2010 met een 18-jarige en een 25-jarige bestuurder uit Dokkum die 0 schadevrije jaren hebben en 7.500 kilometer per jaar rijden.

We hebben ook gekeken naar de duurste premie voor een autoverzekering voor studenten. De duurste WA verzekering is in het scenario voor een 18-jarige bestuurder 139,90 euro per maand. Door de goedkoopste te kiezen bespaar je dus 827,16 euro per jaar!

Autoverzekering voor studenten, waar moet ik op letten?

Naast een goede vergelijking, zijn er nog enkele zaken waar je op moet letten. Met onze checklist autoverzekering voor studenten weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht.

1. Let op het eigen risico autoverzekering voor studenten

Zoals gezegd, beschouwen autoverzekeraars studenten tot 25 jaar als een risicogroep. Jonge bestuurders rijden vaker schade. Naast dat je een hogere premie betaalt, krijg je vaak ook te maken met een hoger eigen risico. Dit loopt soms op tot 400 euro meer eigen risico dan normaal. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen als je een schade claimt. Is je eigen risico bijvoorbeeld 150 euro en claim je een schade van 350 euro? Dan betaalt de verzekeraar maar 200 euro, de overige 150 euro betaal je zelf.

Let op! Het hogere eigen risico geldt vaak alleen de WA beperkt casco autoverzekering en all risk autoverzekering. Bij een WA-verzekering betaal je geen eigen risico.

2. Autoverzekering voor studenten, welke dekking?

Je hebt voor je studenten autoverzekering de keuze uit drie dekkingen: de WA-verzekering, de WA- beperkt casco verzekering en de all risk verzekering.

Een WA-verzekering vergoedt alleen de schades die je met je auto toebrengt aan anderen. Als student is deze dekking meestal voldoende. Zeker als je in een auto rijdt die 10 jaar of ouder is.

Maar het blijft natuurlijk een persoonlijke afweging. Ben je erg afhankelijk van je auto, bijvoorbeeld om naar je school of universiteit te komen of voor je bijbaan of stage? Dan wil je misschien toch een wat uitgebreidere dekking en ook schades aan je eigen auto verzekeren. Een WA beperkt casco autoverzekering biedt dan uitkomst. Je betaalt iets meer premie, maar bent ook verzekerd voor schades als diefstal, ruitschade, brand- en stormschade.

Een all risk autoverzekering biedt de uitgebreidste en duurste dekking voor je autoverzekering. Hiermee worden vrijwel alle schades aan je eigen auto vergoed. Als student heb je deze dekking meestal niet nodig. Je rijdt waarschijnlijk toch niet in een splinternieuwe auto en bij auto’s die ouder zijn dan 5 jaar is de allrisk dekking meestal niet interessant. Je betaalt dan namelijk meer premie dan wat je vergoed krijgt bij een flinke schade (total loss) of diefstal. Zonde van je geld, dus.

3. Kies een auto die een lage premie voor je studenten autoverzekering oplevert!

Hoe meer vermogen je auto heeft, hoe meer premie je betaalt voor je autoverzekering. Kies daarom voor je eerst kilometers een kleinere auto die al wat ouder is. Dat scheelt je echt een hoop geld. Auto’s welke meestal leiden naar een goedkope autoverzekering voor studenten zijn bijvoorbeeld een Toyota Aygo, Peugeot 107 of Renault Twingo.

Tip! Voor je een auto koopt, kun je alvast op Geld.nl de premie voor de autoverzekering berekenen. Zo zie je eenvoudig wat verschillende soorten auto’s doen met de premie voor je autoverzekering.

4. Autoverzekering voor studenten op naam van ouders?

We krijgen regelmatig vragen van studenten om de auto op naam van hun vader of moeder te verzekeren. Dat lijkt heel interessant, want je ouders betalen een lagere premie dan jij. Wij raden dit echter echt af! Naast dat verzekeraars hier meestal niet mee akkoord gaan, bouw je zelf geen schadevrije jaren op. Als je over een paar jaar alsnog zelf een auto wilt verzekeren, betaal je dan alsnog veel premie en word je niet beloond voor de jaren dat je schadevrij hebt gereden. Verzeker je auto dus toch echt op je eigen naam. Dat scheelt je op de langere termijn veel geld!

5. Schade aan je auto? Betaal ‘m zelf!

Omdat de opbouw van je schadevrije jaren erg belangrijk is, raden wij studenten aan om schades aan je eigen auto zoveel mogelijk zelf te betalen. Zodra je schade aan je eigen auto claimt, val je meestal terug in schadevrije jaren. Dit betekent als studenten dat je negatieve schadevrije jaren krijgt. Je premie wordt dan nog hoger en overstappen van autoverzekering is dan onmogelijk.

Heb je een schade aan je auto? Betaal die dan dus zoveel mogelijk zelf. Of kijk je ouders lief aan, misschien willen zij je het bedrag voorschieten.

6. Vergelijk elk jaar opnieuw je autoverzekering voor studenten

In top 10 met premies voor studentenverzekeringen zag je al dat de premie tussen je 18e en je 25e verjaardag flink daalt. En als je in de tussentijd ook nog eens schadevrije jaren opbouwt, daalt die zelfs nog meer. Daarnaast veranderen autoverzekeraars regelmatig hun premies. De kans is dus groot dat elk jaar opnieuw een andere autoverzekering goedkoper is. Maak daarom elk jaar een vergelijking voor je autoverzekering!

Goed om te weten! Heb je een autoverzekering via Geld.nl afgesloten? Dan regelen wij de jaarlijkse premiecheck voor jou. Onze financiële experts kijken elk jaar of je huidige autoverzekering nog steeds de goedkoopste en beste passende autoverzekering is. Vinden we ergens anders een betere deal? Dan krijg je direct bericht en kun je overstappen. Je hoeft zelf dus helemaal nergens aan te denken. Dat is makkelijk besparen!

Goedkoopste autoverzekering studenten gevonden? Pak die besparing!

Heb je in je vergelijking de goedkoopste autoverzekering voor studenten gevonden? Sluit deze dan binnen enkele minuten af. Je autoverzekering afsluiten kan op twee manieren: óf direct via onze site, óf we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Je doorloopt hierbij altijd de volgende stappen:

 • Vul je persoonlijke gegevens in
 • Vul de gegevens over je auto in, zoals de meldcode
 • Beantwoord de slotvragen
 • Gefeliciteerd met je nieuwe autoverzekering!

Acceptatie autoverzekering voor studenten

Zodra je de aanvraag voor je studenten autoverzekering hebt afgerond, ontvang je een bevestiging. Hierin staat ook of je voorlopige dekking hebt. Voorlopige dekking betekent dat je direct met je auto mag rijden. Krijg je de voorlopige dekking niet? Dan moet je nog even wachten op acceptatie van de verzekeraar. Meestal krijg je binnen één dag bericht of je definitief geaccepteerd bent.

Voordelen autoverzekering studenten vergelijken op Geld.nl

Met onze autoverzekering vergelijking helpen we je te besparen op je autoverzekering. Dankzij onderstaande voordelen van Geld.nl weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je studenten autoverzekering.

Voordeel 1 - Grootste aanbod autoverzekeringen voor studenten vergelijken

Je vergelijkt op Geld.nl het grootste aanbod autoverzekeraars. Zo weet je zeker dat de goedkoopste autoverzekering met de beste dekking voor jouw auto ertussen staat. Je vindt dus gegarandeerd de beste deal voor je autoverzekering op Geld.nl!

Voordeel 2 - Unieke kortingen op je studenten autoverzekering

Op Geld.nl krijg je unieke kortingen die oplopen tot 15% op je premie. Als je via Geld.nl een autoverzekering voor studenten afsluit, krijgen wij een vergoeding van de verzekeraar. Een deel van het geld van wat wij verdienen, geven we terug aan jou! Dit doen we door op verschillende autoverzekeringen unieke kortingen te geven, oplopend tot wel 15% van je premie. Je betaalt dan een lagere premie dan bij de verzekeraar zelf of op andere vergelijkingssites.

Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen voor studenten

Vergelijk grootste aanbod autoverzekeringen voor studenten

Voordeel 3 - Laagste prijsgarantie op je autoverzekering voor studenten

Je betaalt voor je autoverzekering op Geld.nl nooit meer dan bij deze verzekeraar zelf of een andere autoverzekering vergelijker. Dat noemen we de laagste prijsgarantie op je studenten autoverzekering. Vind je ergens anders dezelfde autoverzekering toch goedkoper? Dan betalen wij je het verschil plús 5 procent.

Voordeel 4 - Gratis cadeau bij je autoverzekering voor studenten

Als je via Geld.nl een autoverzekering afsluit, geven we je vaak ook een cadeautje. Momenteel krijg je tot € 35 cadeau bij je autoverzekering. Je krijgt dit cadeau alleen bij Geld.nl. Zo vind je bij ons niet alleen de beste deal voor je studenten autoverzekering, maar krijg je ook nog eens iets extra’s. Zie het als de allerbeste deal!

Voordeel 5- 100% onafhankelijk autoverzekering voor studenten vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of financiële partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op onze autoverzekering vergelijking. Zo garanderen wij jou een 100% onafhankelijke vergelijking.

Voordeel 6 - Zeker van een verantwoorde keuze!

Klanten waarderen Geld.nl met een dikke negen. Daarnaast zijn wij voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar. In 2020 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,1. Lees hier meer over de uitslag.

Voordeel 7 - 14 dagen bedenktijd op autoverzekering studenten

We willen niet dat je spijt krijgt van je keuze en vastzit aan een autoverzekering waarover je ontevreden bent. Je hebt daarom veertien dagen bedenktijd op je autoverzekering voor studenten. Binnen twee weken zeg je je polis kosteloos op om een andere af te sluiten.

Tip! Koop je als student een nieuwe auto en zoek je een goede autofinanciering? Ook dan ben je op Geld.nl aan het juiste adres. Vergelijk snel en bespaar tot 700 euro per jaar op je autolening.

Klantenservice

Hulp nodig? Onze deskundige financiële experts staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Actueel
Meer over autoverzekeringen
 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • Auto goedkoop verzekeren Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je autoverzekering.
 • Autoverzekering 18-jarige Als 18-jarige betaal je een relatief hoge premie, omdat je een onervaren bestuurder bent. Lees er hier meer over.
 • Autoverzekering jongeren Omdat verzekeraars jongeren als risicogroep beschouwen, betalen zij een opslag op de premie. Lees er hier meer over.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc