Contact

Autoverzekering vergelijken

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar € 237 p.j.! Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar gemiddeld € 237 per jaar.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Wat is je kenteken?
Postcode
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
9,2 972 reviews
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 15%
Dit vinden klanten van ons

We vragen onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Dit met als doel om onze dienstverlening te verbeteren. Hieronder zie je de ervaringen van klanten die onlangs een autoverzekering hebben afgesloten op Geld.nl.

10

Goed geluisterd en vriendelijke

Nabil Darkaoui - 29 augustus 2023
10

Overzichtelijke site

John - 29 augustus 2023
10

Heb geld kunnen besparen en overstappen was een eitje

Jac - 29 augustus 2023
10

Gemakkelijke respons en succesvolle gemaksvorming.

Hakeem1788 - 28 augustus 2023
10

Prima voorlichting. Komen beloften na en communiceren adequaat

Bettinger - 28 augustus 2023
Bekijk alle reviews
Geld.nl als deskundige in de mediaBekijk alle media-optredens

In 4 stappen naar de beste autoverzekering

1. Vul gegevens in over jezelf en je auto

Autoverzekeraars bepalen de premie op basis van de auto die je wilt verzekeren en enkele gegevens over jezelf, zoals je woonplaats, leeftijd, schadevrije jaren en het aantal kilometers dat je rijdt. Je vult op Geld.nl dus eerst deze gegevens in. Zo kunnen we bij de verschillende autoverzekeraars de premie berekenen die past bij jouw situatie en auto.

2. Kies je gewenste dekking

Vóór je autoverzekeringen gaat vergelijken, willen we weten welke dekking je wilt voor de autoverzekering. Je hebt drie keuzes: WA, WA+ en All risk. In dit artikel lees je hoe je beste dekking kiest: 'Welke autoverzekering past bij mij?'. Tijdens het autoverzekering vergelijken op Geld.nl geven we je advies over welke dekkingsvariant het beste bij jouw auto past. Zo helpen we je de juiste keuze te maken.

3. Vergelijk het meest complete aanbod autoverzekeringen

Op basis van je gegevens en de gekozen dekking tonen we je het meest complete aanbod autoverzekeringen dat voor jou beschikbaar is. De goedkoopste autoverzekering, met de laagste premie, staat altijd bovenaan. Je kunt de vergelijking met de filters zelf aanpassen op zaken die jij belangrijk vindt.

4. Vraag je nieuwe autoverzekering aan

Heb je de autoverzekering van je keuze gevonden? Dan vraag je deze eenvoudig online aan. Hoe je de verzekering aanvraagt, hangt af van de samenwerking die wij met de verzekeraar hebben: óf direct via onze site, óf we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Zodra je de aanvraag hebt afgerond, ontvang je per e-mail een bevestiging. In de bevestiging staat of je voorlopige dekking hebt. Geeft de verzekeraar je voorlopige dekking, dan mag je meteen de weg op. Zo niet, dan moet je nog even wachten op de definitieve acceptatie van de verzekeraar.

De meest volledige autoverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete autoverzekering vergelijking van Nederland met ruim 22 autoverzekeraars. Vergelijk het meest complete aanbod autoverzekeringen, kies de beste verzekering voor jouw auto en bespaar gemiddeld € 237 per jaar

Tips en uitleg voor de beste autoverzekering

In onderstaande video's geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6), samen met Amanda Bulthuis (autoverzekering expert van Geld.nl), handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste autoverzekering in onze vergelijking vindt.

Hoe werkt de Bol.com actie?
Bekijk de video
Wat is het voordeel van je autoverzekering via Geld.nl?
Bekijk de video
Is je autoverzekering afsluiten niet veel gedoe?
Bekijk de video
Is het slim om de goedkoopste autoverzekering te kiezen?
Bekijk de video
Tips dekking autoverzekering
Bekijk de video
Tips besparen autoverzekering
Bekijk de video
Persoonlijke hulp van experts
Contact met autoverzekering expert

Heb je vragen over het vergelijken en afsluiten van de beste verzekering voor je auto? Onze gecertificeerde autoverzekering experts helpen je graag! Kijk hier voor een antwoord op veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice door te appen naar 06-38336770.

Geld.nl: dé autoverzekering specialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé autoverzekering vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring zorgen we ervoor dat jij zorgeloos de beste autoverzekering kunt kiezen en afsluiten. De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van autoverzekeringen. De informatie is gereviewed door Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie is voor het laatst geüpdatet op maandag 4 september 2023.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"

Hoe werkt je autoverzekering vergelijken op Geld.nl?

De premies voor een autoverzekering zijn voor iedereen anders. Daarom vragen we je voor het autoverzekering vergelijken enkele gegevens over jou en je auto in te vullen. Ook vragen we welke dekking je wilt. Op basis van deze gegevens tonen we een overzicht van autoverzekeringen die beschikbaar zijn voor jouw situatie. De verzekering die op basis van premie én voorwaarden het best past bij jouw wensen, staat altijd bovenaan. Om dit te bepalen, geven we elke verzekering een prijs/kwaliteitsscore. Hierbij kijken we naast de premie ook naar de volgende voorwaarden:

 • Eigen risico
 • Vergoeding bij diefstal / total loss (nieuwwaarde – en aanschafwaarderegeling)
 • Vervangend vervoer
 • Vrije keuze schadeherstel
 • Afsluitkosten
 • Opzegtermijn in het eerste jaar
 • Telefonische bereikbaarheid
 • Bol.com bon cadeau via Geld.nl

Je kunt je vergelijking ook sorteren op premie in plaats van prijs/kwaliteit. Je ziet dan de goedkoopste autoverzekering bovenaan. Maar let op! Een goedkope autoverzekering hoeft dus niet per se de beste autoverzekering te zijn voor jouw situatie. Je bepaalt natuurlijk zelf of je voor de beste of de goedkoopste autoverzekering kiest.

Welke autoverzekeraars vergelijk je op Geld.nl?

In onze autoverzekering vergelijking vergelijk je premies en voorwaarden van meer dan 30 autoverzekeraars. Hiermee bieden we je de meest complete vergelijking van Nederland. Dat betekent dat je tijdens het autoverzekering vergelijken op Geld.nl verzekeraars ziet die je bij andere vergelijkingssites niet ziet. Zo vind je op Geld.nl altijd de beste deal voor je autoverzekering: een goedkope autoverzekering met goed voorwaarden.

We zijn niet alleen de meest complete autoverzekering vergelijker van Nederland, we zijn ook nog eens dé 100% onafhankelijke autoverzekering vergelijkingssite. We zijn geen onderdeel van een autoverzekeraar of andere partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op onze vergelijkingen.

Bovendien bieden we je de laagste prijsgarantie op je autoverzekering. De premies via Geld.nl zijn altijd gelijk of zelfs lager dan via de verzekeraar zelf. Zo ben je dus zeker van een goedkope autoverzekering via onze vergelijking!

Daarnaast geven we je bij sommige autoverzekeringen unieke extra’s, zoals:

 • Korting tot 15% op de premie van je autoverzekering
 • Een gratis cadeau bij je autoverzekering

In je vergelijking zie je direct bij welke autoverzekeringen je korting en/of een cadeau krijgt.

Hoe bepaalt een verzekeraar de premie voor mijn autoverzekering?

Autoverzekeraars kijken naar de volgende factoren om te bepalen hoe duur of goedkoop je autoverzekering wordt:

 • Je adres (premies verschillen bij sommige verzekeraars zelfs per huisnummer)
 • Je leeftijd
 • Je aantal schadevrije jaren
 • De auto die je wilt verzekeren (merk, model, waarde en beveiliging)
 • Het aantal kilometers per jaar dat je ongeveer rijdt
 • De dekkingsvariant (WA, WA+ of all risk) die je kiest

De autoverzekering premie pakt dus voor iedereen anders uit. Wij bieden je daarom een vergelijking op maat. Vul je (auto)gegevens en wensen in tijdens het autoverzekering vergelijken en je krijgt een persoonlijk overzicht met de premies voor jouw situatie. Je ziet zo direct welke autoverzekeraar voor jou de goedkoopste autoverzekering biedt.

Welke autoverzekering past bij mij?

Welke dekking het beste bij je past, hangt af van verschillende factoren. Heb je bijvoorbeeld een wat oudere auto die niet meer zoveel waard is? Dan is de goedkoopste WA autoverzekering voor jou misschien voldoende. Maar heb je net een gloednieuwe auto aanschaft, dan is de uitgebreidste dekking (all risk) verstandig en moet je goed letten op de nieuwwaarderegeling. Die regeling zorgt er namelijk voor dat je bij diefstal of total loss genoeg vergoed krijgt om dezelfde auto opnieuw te kopen. Op deze pagina geven we je alle informatie die nodig is om de beste keuze te maken voor jouw auto.

Hoe verdient Geld.nl aan het autoverzekering vergelijken?

Autoverzekeringen vergelijken op Geld.nl doe je volledig gratis. Wij hebben met veel verzekeraars afspraken gemaakt zodat je de autoverzekering van je keuze direct tijdens het vergelijken kunt aanvragen bij de verzekeraar. Voor het afsluiten van een autoverzekering ontvangen wij een vergoeding van de verzekeraar van gemiddeld 37,50 euro per jaar per verzekering.

Met een aantal verzekeraars werken wij niet samen. Het wel of niet samenwerken heeft geen invloed op de resultaten van de autoverzekering vergelijking.

Laatste nieuws Geld.nl over autoverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden autoverzekering vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je autoverzekering. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een autoverzekering afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over autoverzekeringen.

Bekijk alle nieuwberichten

Autoverzekering vergelijken

Zit je al een jaar of langer bij dezelfde autoverzekeraar? Dan is de kans groot dat je te veel betaalt voor je autoverzekering. Dit komt doordat autoverzekeraars regelmatig hun premie veranderen, je auto ouder is geworden en jij weer een schadevrije jaar erbij hebt opgebouwd (hopelijk). Allemaal factoren die ervoor zorgen dat een autoverzekering afsluiten bij een andere verzekeraar nu voor jou voordeliger is.

Autoverzekeringen vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken is dus niet alleen verstandig als je een auto koopt. Elk jaar goed je autoverzekering vergelijken en de goedkoopste autoverzekering met de beste voorwaarden vinden levert je een mooie besparing op van gemiddeld 237 euro per jaar. Dit kan in sommige gevallen zelfs oplopen tot bijna 600 euro per jaar×We onderzoeken regelmatig hoeveel mensen gemiddeld kunnen besparen op hun autoverzekering. In 2022 was dit gemiddeld 237 euro per jaar.Bekijk hier het onderzoek.. Uit onderzoek in opdracht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM)  blijkt dat 92 procent van de mensen die verzekeringen vergelijken en overstappen dit gemakkelijk vond×In dit artikel van ESB lees je meer over het onderzoek dat onderzoeksbureau GFK deed in opdracht van de AFM..

Autoverzekering vergelijken

Goedkoopste autoverzekering september 2023

Om je een indicatie te geven van de kosten voor een autoverzekering, geven we je hier de actuele premies voor een voorbeeld scenario. Wil je weten welke verzekeraar de laagste premie voor jouw auto biedt? Maak dan direct een vergelijking!

Top 10 goedkoopste autoverzekeringen
Top 10 goedkoopste autoverzekeringen
VerzekeraarDekkingPremie per maand
UnivéWA€ 11,83
Centraal BeheerWA€ 13,15
InsharedWA€ 13,59
Avéro AchmeaWA€ 14,99
FBTOWA€ 15,17
Allianz DirectWA€ 15,45
a.s.r. Ik kies zelfWA€ 16,15
ZEKURWA€ 16,35
ANWBWA€ 18,05
UnigarantWA€ 19,57

De premies zijn berekend  op basis van een fictief persoon van 33 jaar oud, wonende in Dokkum met een 10 jaar oude Toyota Aygo, 10 schadevrije jaren en een kilometrage van 12.000. Peildatum: 4 september 2023. Wij ontvangen deze premies van de onafhankelijke dataleverancier Rolls.

5 tips beste autoverzekering bij Geld.nl

Naast een lage premie wil je uiteraard ook de autoverzekering met de beste voorwaarden. Wil je weten waar je op moet letten bij je keuze voor een goede en voordelige autoverzekering? Lees hier dé 5 tips voor je autoverzekering vergelijken.

Tips beste autoverzekering
Kosten autoverzekering

1. Kosten autoverzekering

Hoeveel je autoverzekering precies kost, hangt af van een aantal factoren.

Denk hierbij aan de dekking die je kiest en eventueel aanvullende verzekeringen. Maar ook je leeftijd, je adres, het aantal kilometers dat je per jaar ongeveer rijdt en het aantal schadevrije jaren beïnvloeden de kosten van je autoverzekering. Tot slot kijken verzekeraars uiteraard naar je auto: zware, dure auto’s zijn uiteraard duurder om te verzekeren dan lichtere, goedkopere auto’s. In onze vergelijking vind je eenvoudig een overzicht met autoverzekeringen die aansluiten op jouw auto, persoonlijke situatie en wensen.

Hoe je auto verzekeren?

2. Hoe je auto verzekeren?

De dekking van de verzekering voor je auto is een belangrijke keuze.

Je te uitgebreid verzekeren kost je onnodig veel premie. Maar andersom kost een te krappe dekking je veel geld bij een schade. Het is dus erg belangrijk de juiste dekking te kiezen. Er bestaan drie soorten dekkingen:

 • De WA autoverzekering is de dekking die je verplicht moet afsluiten. Deze verzekering vergoedt schades die je met je auto toebrengt bij anderen. Schade aan je eigen auto is hierbij niet verzekerd. Deze dekking raden we aan bij auto’s van 10 jaar of ouder. Zo’n auto is vaak flink in waarde gedaald. Als je een uitgebreidere dekking neemt, betaal je meer premie, terwijl je weinig vergoed krijgt bij schade aan je eigen auto.
 • De beperkt casco autoverzekering, ook wel bekend als de WA plus autoverzekering, dekt naast schade aan anderen ook enkele schades aan je eigen auto, zoals brandschade, ruitschade en diefstal. Schade door je eigen schuld valt niet onder deze dekking. Is je auto tussen de 6 en 10 jaar oud, dan raden wij deze dekking aan.
 • De all risk autoverzekering, ook wel bekend als volledig casco, biedt de meest uitgebreide dekking. Deze vergoedt ook schades aan je eigen auto waaraan je zelf schuld hebt. Kies voor deze dekking wanneer je auto jonger dan vijf jaar is, wanneer je auto nog een hoge dagwaarde heeft of wanneer je een autofinanciering hebt afgesloten.

Goed om te weten! Tijdens het autoverzekering vergelijken op Geld.nl geven we je advies over welke dekkingsvariant het beste bij jouw auto past. Zo helpen we je de juiste keuze te maken.

Dekking autoverzekering
DekkingWAWA + beperkt cascoVolledig casco (all risk)
Schade met je auto aan anderen
Diefstal / inbraak
Ruitschade (sterretje of barst)
Brand / storm
Vandalisme
Schade aan eigen auto door eigen schuld

Aanvullende autoverzekeringen kiezen

Tijdens het autorijden kun je ook te maken krijgen met dingen die niet standaard onder de autoverzekering vallen. Denk aan de gevolgen voor mensen die met je meerijden of een juridisch conflict met de tegenpartij bij een ongeval. Voor zulke dingen kun je je aanvullend verzekeren.

Met een schadeverzekering inzittenden verzeker je jezelf, de mensen die bij je in de auto zitten en de spullen in de auto. Een rechtsbijstandsverzekering verkeer helpt je om de schade zo snel mogelijk afgehandeld te krijgen en je schadevergoeding te ontvangen.

Goedkoopste autoverzekering

3. Goedkoopste autoverzekering

De goedkoopste autoverzekering is vaak de verzekering met de meeste beperkte dekking: de WA autoverzekering.

Hoe minder je verzekert, hoe goedkoper de autoverzekering. Welke verzekeraar voor jouw situatie (leeftijd, adres, schadevrije jaren) de goedkoopste autoverzekering biedt, hangt af van de dekking en de aanvullende verzekeringen die je kiest. Maak snel een vergelijking op Geld.nl en je ziet het direct!

Overigens zijn er nog enkele manieren om de je auto goedkoop te verzekeren:

 • Betaal je premie per jaar in plaats van per maand. Je krijgt dan vaak een paar procent korting.
 • Betaal kleine schades zelf. Als je een schade claimt, gaat dat ten koste van je schadevrije jaren. Hierdoor stijgt je premie. Overweeg bij een kleine schade de kosten voor eigen rekening te nemen, zo behoud je je schadevrije jaren.
 • Verhoog je eigen risico als je weinig schade rijdt. Veel verzekeraars bieden hierdoor korting op je premie.
Beste autoverzekering

4. Beste autoverzekering

Naast de premie zijn uiteraard ook de voorwaarden van de autoverzekering belangrijk om goed te vergelijken.

Voorwaarden die (vooral bij WA beperkt casco en all risk autoverzekeringen) onderling verschillen, zijn:

 • Nieuwwaarderegeling en/of aanschafwaarderegeling
 • Vervangend vervoer bij schade
 • Vrije keuze schadehersteller
 • Eigen risico
 • Vergoeding voor accessoires
Auto verzekeren

5. Auto online verzekeren

Heb je een goede én goedkope autoverzekering gevonden in onze vergelijking?

Sluit deze dan binnen enkele minuten af. Je goedkope autoverzekering afsluiten kan op twee manieren: óf direct via onze site, óf we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Zodra je de aanvraag hebt afgerond, ontvang je per e-mail een bevestiging. In de bevestiging staat of je voorlopige dekking hebt. Geeft de verzekeraar je voorlopige dekking, dan mag je meteen de weg op. Zo niet, dan moet je nog even wachten op de definitieve acceptatie van de verzekeraar.

Grootste aanbod autoverzekeringen vergelijken

Geld.nl biedt je de meest complete autoverzekering vergelijking van Nederland. Zo weet je zeker dat je de beste en goedkoopste autoverzekering vindt voor jouw persoonlijke wensen en situatie en betaal je niet onnodig te veel premie.

Goedkope autoverzekering voor doelgroepen

Voor sommige groepen mensen hanteren autoverzekeraars een opslag op de premie, omdat zij statistisch gezien meer of juist minder schades rijden. Op deze pagina’s lees je meer over de autoverzekering berekenen voor deze groepen en waar je specifiek op moet letten:

Meer over autoverzekeringen

 • Autoverzekering afsluiten Direct je auto verzekeren? Sluit direct online een verzekering voor je auto af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • All risk autoverzekering De all risk verzekering auto vergoedt vrijwel alle schade aan je auto. Vind hier direct de best passende all risk verzekering.
 • Beperkt casco autoverzekering De beperkt casco verzekering vergoedt naast schade die je aan andere auto’s toebrengt bepaalde schades aan je eigen auto.
 • Autoverzekering jongeren Omdat verzekeraars jongeren als risicogroep beschouwen, betalen zij een opslag op de premie. Lees er hier meer over.
 • Autoverzekering berekenen Hier kun je direct online de verzekeringspremie voor jouw auto berekenen van het grootste aanbod verzekeraars.
 • Goedkoopste WA autoverzekering Iedereen met een auto moet verplicht een WA verzekering afsluiten. Vind hier direct de voordeligste WA verzekering.

Autoverzekering afsluiten? Vergelijk, kies en bespaar!