Geld.nl
Hulp nodig? Bel 040 - 751 39 68

Autoverzekering vergelijken

Vergelijk het grootste aanbod, vind de top 10 goede én goedkope autoverzekeringen en bespaar tot €600 per jaar

Start vergelijken, check de beste deals

Website van het jaar 2017 Website van het jaar 2018
Start vergelijken, check de beste deals!
NL
Kenteken onbekend
Start vergelijken
9,0  
"Zojuist €600,- per jaar bespaard door over te stappen" Lia Dekkers
Zojuist overgestapt:
 • 08:07
 • 08:04
 • 08:02
 • 08:00
 • 07:58
"Overgestapt van autoverzekering en flink bespaard!"
Goedkoop je auto verzekeren, 5 praktische artikelen
5 tips besparen op autoverzekering Een autoverzekering is een flinke kostenpost. Gelukkig is besparen mogelijk met onze vijf praktische tips. Verder lezen
Welke autoverzekering past bij mij? Er bestaan veel verschillende autoverzekeringen. Welke zijn er precies en wanneer kies je voor welke dekking? Verder lezen
Eerste auto verzekeren, waar op letten? Een eerste autoverzekering is duur. Lees daarom hier waarop je moet letten om toch te besparen. Verder lezen
Tips nieuwe auto verzekeren Je nieuwe auto heeft natuurlijk een goede autoverzekering nodig. Lees hier enkele tips die je helpen die goede autoverzekering te vinden. Tips bekijken
Tweedehands auto verzekeren Tweedehands auto’s lopend erg uiteen: je hebt relatief niewe auto’s en auto’s met uitgebreide levenservaring. Welke autoverzekering past het beste bij jouw tweedehands auto? Verder lezen
Dit vinden onze klanten van ons! 9,0 "Een goedkope autoverzekering gevonden die makkelijk geregeld was!" Tevreden klanten!
Besparen maakt echt alles leuker.
Bekijk alle 2731 reviews

Autoverzekering vergelijken? Start nu met besparen

Wist je dat je tot wel 600 euro per jaar kunt besparen op je autoverzekering? Dit komt omdat er meer dan 50 verschillende autoverzekeraars zijn, ieder met een andere premie en dekking. Zelf zoeken naar de goedkoopste autoverzekering met de beste dekking is als zoeken naar een speld in een hooiberg.

Bovendien heeft meer dan de helft van de autobezitters de afgelopen twee jaar niet omgekeken naar zijn autoverzekering. Dat is zonde, vinden wij. Er verandert namelijk meer in de autoverzekering-wereld dan je denkt. Treed niet in dezelfde voetstappen en doe wat de AFM, Autoriteit Consument en Markt en de Consumentenbond iedere consument aanraadt: vergelijk autoverzekeringen.

Daarom autoverzekering vergelijken

Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering is gemiddeld 600 euro per jaar. De kans is dus groot dus dat je te veel betaalt voor je autoverzekering. Dat wil niemand, toch? Er zijn tenslotte betere dingen om je geld aan uit te geven. Maar met meer dan 50 autoverzekeraars is het lastig kiezen. Keuzestress is echter niet nodig. Wij helpen je met het vinden van de goedkoopste autoverzekering met de beste dekking en voorwaarden.

Zo vind je de goedkoopste autoverzekering

Je autoverzekering vergelijken maken wij je gemakkelijk. In vier stappen vergelijk je eenvoudig en overzichtelijk autoverzekeringen op premie, dekking en voorwaarden:

 1. Vul in welke auto je wilt verzekeren
 2. Laat ons weten wie je bent
 3. Kies je gewenste dekking
 4. Vergelijk autoverzekeringen

Goedkoopste autoverzekeringen – Top 10

Wij hebben de top tien laagste premies voor de WA verzekering, WA beperkt casco verzekering en de all risk verzekering voor je in kaart gebracht.

Verzekeraar Dekking Premie / maand
Univé WA € 12,36
FBTO WA € 13,13
Centraal Beheer WA € 13,67
ANWB Regulier WA € 14,06
Delta Lloyd Autoverzekering Plus WA € 14,23
Delta Lloyd Autoverzekering Basis WA € 14,23
Ditzo WA € 14,45
Unigarant WA € 14,69
Inshared WA € 15,45
a.s.r. VVP WA € 16,60
Start vergelijken *De premies zijn berekend met behulp van een fictief persoon van 33 jaar oud, wonende in Dokkum met een Toyota Aygo, tien schadevrije jaren en een kilometrage van 12.000. De berekening is gemaakt medio juni 2018.

Naast de top 10 goedkoopste premies hebben we ook de duurste premie per dekkingsvariant berekend. Voor de WA autoverzekering is dat in dit voorbeeld 29,56 euro per maand, oftewel een besparing van 207,60 euro per jaar ten opzichte van de goedkoopste autoverzekering. Voor de beperkt casco en all risk verzekering bedraagt de duurste premie respectievelijk 31,65 en 59,01 euro per maand. Een snelle rekensom laat zien dat je in dit voorbeeld 211,08 euro per jaar bespaart op je beperkt casco verzekering en 427,69 euro per jaar op je all risk verzekering.

Waarom autoverzekering vergelijken op Geld.nl?

Op Geld.nl helpen we je besparen op je autoverzekering. Je zoektocht naar de goedkoopste autoverzekering start dus met een vergelijking op Geld.nl. Dankzij de voordelen van Geld.nl weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je autoverzekering.

Grootste aanbod autoverzekeringen vergelijken

Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod autoverzekeraars. Je vult enkele gegevens in over je auto en jezelf, selecteert je dekking en wij zetten daarna de best passende autoverzekeringen voor je op een rij. In één oogopslag vind je uit het grote aanbod de goedkoopste autoverzekering met de beste dekking. Vervolgens vraag je de autoverzekering van je keuze direct online aan.

Vergelijk het grootste aanbod verzekeringen

Autoverzekering vergelijken

Onafhankelijk en actueel autoverzekering vergelijken

De data die je vergelijkt krijgen wij van onafhankelijke dataleveranciers Rolls en Voogd & Voogd. Je hebt dus altijd de meest actuele informatie. Verder werken we samen met een aantal verzekeraars, zodat je gemakkelijk de autoverzekering van je keuze afsluit. Deze samenwerkingen hebben geen invloed op de resultaten die wij tonen. De goedkoopste autoverzekering staat altijd bovenaan, ook als we niet samenwerken met de betreffende verzekeraar. Bovendien kost het je niets extra’s wanneer je de autoverzekering via ons afsluit. Daarom zijn wij een van de weinige vergelijkingssites met het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Laagste prijsgarantie op je autoverzekering

Wij garanderen je de laagste prijs. Vind je binnen één week na het afsluiten van de autoverzekering ergens anders dezelfde autoverzekering goedkoper? Dan betalen wij je het verschil terug, plus vijf procent van de premie. Je betaalt via ons dus nooit een hogere premie dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Bij sommige autoverzekeringen bieden we zelfs vijf procent korting op de premie. Zo heb je zeker de goedkoopste autoverzekering!

14 dagen bedenktijd op je autoverzekering

Heb je een autoverzekering afgesloten, maar ben je toch niet helemaal tevreden of vind je een betere autoverzekering? Binnen veertien dagen zeg je de nieuwe polis kosteloos op en verander je van autoverzekering.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun autoverzekering geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de deskundigheid van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met de autoverzekering vergelijking? Onze vakkundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2018

Geld.nl is genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing 2018 in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

Goedkoopste autoverzekering gevonden? Pak die besparing!

Een besparing van 600 euro per jaar laat je natuurlijk niet liggen. Heb je de goedkoopste autoverzekering met de gewenste dekking gevonden, dan sluit je deze binnen vijf minuten af.

Je autoverzekering afsluiten kan óf direct via onze site óf we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Het ligt aan de afspraken die we met de betreffende autoverzekeraar hebben via welke weg de afsluitprocedure loopt. Sluit je de autoverzekering direct via ons af, dan worden wij je tussenpersoon en neem je contact op met ons bij wijzigingen en schade. Sturen we je door naar de verzekeraar, dan neem je direct contact op met je autoverzekeraar vanaf het moment van afsluiten.

Hoe autoverzekering aanvragen?

Zo vraag je binnen vijf minuten de autoverzekering van je keuze aan:

 1. Kies de gewenste autoverzekering in onze vergelijking
 2. Vul je persoonlijke gegevens in
 3. Vul je autogegevens in, zoals de meldcode
 4. Beantwoord de slotverklaring naar waarheid
 5. Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Vergeet niet je oude autoverzekering op te zeggen zodra de nieuwe is geaccepteerd.

Acceptatie autoverzekering

Zodra je de aanvraag hebt afgerond krijg je hier een bevestiging van en of je voorlopige dekking hebt of niet. Binnen één tot enkele dagen krijg je bericht of je definitief geaccepteerd bent of geweigerd. Nadat je geaccepteerd bent, zeg je de oude autoverzekering op. Dit mogen wij helaas niet voor je doen, maar we helpen je graag met onze voorbeeldbrief. Veel plezier met je besparing!

Autoverzekering vergelijken: handig om te weten

We willen graag dat je de goedkoopste autoverzekering vindt die het beste bij je wensen past. Daarom geven we je informatie en tips mee voor het vergelijken. We zetten ze voor je op een rij:

1. Waar hangt premie vanaf?

Het is moeilijk te zeggen wat de goedkoopste autoverzekering is. Dit is namelijk voor iedereen anders. Er spelen verschillende factoren mee in de premie van je autoverzekering berekenen, zoals:

 • Je postcode
 • Je leeftijd
 • Je schadevrije jaren
 • Het type auto
 • De waarde van de auto
 • De beveiliging van de auto
 • Hoeveel kilometer per jaar je rijdt

Deze factoren verschillen per persoon en daarom verschilt de premie ook per persoon. Vul je gegevens in in onze autoverzekering vergelijking en je ziet direct wat de goedkoopste autoverzekering is voor jouw situatie.

Bepaalde groepen mensen krijgen te maken met een andere premie, bijvoorbeeld omdat zij statistisch gezien meer of juist minder schades rijden. Deze groepen zijn:

2. Welke dekking heb ik nodig?

Je hebt keuze uit drie soorten dekkingen voor je autoverzekering:

 • Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
 • Beperkt casco (WA plus of WA+)
 • Volledig casco (all risk)

In Nederland ben je verplicht je auto minimaal WA te verzekeren. Maar een uitgebreidere dekking is in bepaalde gevallen slimmer. Wanneer kies je voor een WA beperkt casco en wanneer voor een WA volledig casco verzekering? Tijdens het vergelijken geven wij je advies welke dekking het beste bij je auto past. Natuurlijk pas je deze zelf aan als je liever een andere dekking wilt.

WA autoverzekering
De WA autoverzekering vergoedt alleen schade die jij veroorzaakt bij anderen. Meestal wordt aangeraden om auto’s van tien jaar en ouder WA te verzekeren, omdat deze auto’s een wat lagere waarde hebben. De vergoeding die verzekeraars uitkeren bij schade weegt niet op tegen de premie die je betaalt voor een uitgebreidere dekking. Een auto met een lagere waarde uitgebreid verzekeren is dus eigenlijk zonde van je geld.

WA beperkt casco autoverzekering
De WA beperkt casco autoverzekering, ook wel bekend als de WA plus autoverzekering, dekt naast schade aan anderen ook schade aan je eigen auto door brand, diefstal, storm, hagel, aanrijding met wild en ruitschade. We raden je aan deze dekking te kiezen als je auto tussen de vijf en tien jaar oud is. De dagwaarde van je auto is nog te hoog om alleen WA te verzekeren, maar niet hoog genoeg voor de meest uitgebreide dekking.

WA volledig casco autoverzekering
De WA volledig casco autoverzekering, oftewel de all risk verzekering, biedt de meest uitgebreide dekking. Deze vergoedt ook schades aan je eigen auto waaraan je zelf schuld hebt. Kies voor deze dekking wanneer je auto jonger dan vijf jaar is, wanneer je auto nog een hoge dagwaarde heeft of wanneer je een lening voor je auto hebt afgesloten.

3. Aanvullende autoverzekeringen

Naast de WA, beperkt casco en all risk autoverzekeringen zijn er aanvullende verzekeringen voor situaties die buiten de standaard dekking vallen.

Schade inzittendenverzekering
De schade inzittendenverzekering vergoedt direct alle schade van jou en je medepassagiers, dus zowel letselschade als materiële schade. De schade aan de spullen die je met de auto vervoerde tijdens het ongeval wordt ook vergoed. Hierbij wordt niet gekeken naar de schuldvraag.

Verkeersrechtsbijstandverzekering
De verkeersrechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp bij een geschil in het verkeer en verhaalt eventuele schade bij de tegenpartij. Deze is overbodig als je al een rechtsbijstandverzekering hebt met verkeersdekking.

Pechhulp
Pechhulp voorkomt dat je radeloos langs de weg staat bij problemen met je auto. Je belt je verzekeraar en zij komen je auto ter plekken maken of slepen hem naar de garage. Vaak is vervangend vervoer inbegrepen in de dekking.

Aanvullende autoverzekering vergelijken
Heb je interesse in een van deze aanvullende verzekeringen? Tijdens het vergelijken op Geld.nl filter je eenvoudig het overzicht zodat je de premies te zijn krijgt met de gekozen aanvullende verzekering.

4. Bewaar je vergelijking

Kun je om wat voor reden dan ook even niet verder met de autoverzekering vergelijking? Laat ons je e-mailadres weten en je ontvangt de top tien goedkoopste autoverzekeringen in je mailbox. Op een later moment kun je dan rustig verder vergelijken.

5. Voorlopige dekking autoverzekering

Zonder autoverzekering mag je de weg niet op. Heb je momenteel geen autoverzekering, dan moet je eerst wachten totdat je aanvraag goedgekeurd is voordat je mag rijden. Dit duurt soms meerdere dagen en dat is niet handig. Gelukkig is er de voorlopige dekking. Je bent dan verzekerd volgens je aanvraag totdat de autoverzekering definitief is geaccepteerd of geweigerd.

Voorwaarden voorlopige dekking
Je krijgt niet altijd voorlopige dekking, de voorwaarden van verzekeraars verschillen. Na je aanvraag ontvang je een bevestiging of je voorlopige dekking hebt of niet. Het wil niet zeggen dat je niet wordt geaccepteerd als je geen voorlopige dekking krijgt.

6. Autoverzekering Premie Alert

Er verandert veel in een jaar. Premies en dekkingen kunnen wijzigen of je persoonlijke situatie verandert. Misschien heb je een schade gehad of ben je verhuisd. Om zeker te zijn dat je de goedkoopste autoverzekering met de beste dekking hebt, is het verstandig ieder jaar opnieuw je autoverzekering te vergelijken. Sluit je een autoverzekering af via Geld.nl, dan doen wij dit voor je met een jaarlijkse Premie Alert. Zo hoef je er zelf niet aan te denken. Dat is makkelijk besparen!

Autoverzekering vergelijken en de rol van Geld.nl

Onafhankelijk, eenvoudig en transparant; dat is Geld.nl. We willen je op een makkelijke manier laten besparen zonder dat daar enige bezorgdheid aan te pas komt. Daarom is de informatie die wij tonen eerlijk en overzichtelijk. Zo zie je snel bij welke autoverzekeraar je het goedkoopst uit bent.

100% Onafhankelijk

Geld.nl is een onafhankelijke vergelijker voor verzekeringen en bancaire producten. We worden niet gefinancierd door een verzekeraar of andere financiële dienstverleners. Daardoor sta jij als consument op nummer één. We vinden het belangrijk dat je een goede autoverzekering vindt tegen de laagste premie. Om dit waar te maken zorgen we dat je altijd een 100 procent onafhankelijke vergelijking krijgt. Hiervoor werken wij samen met de onafhankelijke dataleveranciers Rolls (Kooijmans Software) en Voogd & Voogd, zodat wij een goed beeld van autoverzekeraars kunnen bieden.

We zijn geen onderdeel van een verzekeraar, maar hebben wel afspraken gemaakt met hen over de verwerking van de autoverzekering aanvragen. Deze hebben echter geen invloed op de resultaten die wij tonen in de vergelijking. De goedkoopste autoverzekering staat altijd bovenaan, ook als we geen afspraken hebben met die verzekeraar. Dat is wel zo eerlijk!

100% Transparant

Bij Geld.nl zijn we transparant over de werking en de verdiensten van onze autoverzekering vergelijking.

Hoe wij autoverzekeringen vergelijken

In onze autoverzekering vergelijking tonen we naast de premie ook andere kenmerken waarop je de verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijkt:

 • Klantcijfer: Het klantcijfer is afkomstig van Geld.nl en geeft een beeld van de ervaringen van consumenten die de betreffende autoverzekering hebben en helpt je bij het maken van de juiste keuze.
 • Polisvoorwaarden: De polisvoorwaarden geven inzicht in de dekking en de geboden vergoedingen van de autoverzekering. Wij hebben de kleine lettertjes alvast voor je gelezen en helder op een rij gezet. Tijdens het autoverzekering vergelijken zie je per onderdeel welke dekking en vergoeding de verzekeraar biedt.
 • Prijs/kwaliteit: Met de prijs/kwaliteit verhouding drukken we de verhouding van de kwaliteit (dekking en polisvoorwaarden) van het product ten opzichte van de premie uit. Een goede dekking tegen een gunstige premie uit zich in een hoge prijs/kwaliteit score. De prijs/kwaliteit verhouding is gebaseerd op vier objectieve waarden: de premie via Geld.nl, de polisvoorwaarden en het eigen risico.

Hoe wij verdienen

Wij hebben met veel verzekeraars afspraken gemaakt zodat je de autoverzekering van je keuze direct via Geld.nl kunt aanvragen bij de verzekeraar. Voor het afsluiten van deze verzekering ontvangen wij een vergoeding van de verzekeraar van gemiddeld 37,50 euro per jaar per verzekering. Jij betaalt hiervoor niets extra’s. Met een aantal verzekeraars werken wij niet samen. Het wel of niet samenwerken heeft geen invloed op de resultaten van de autoverzekering vergelijking.

Laagste prijsgarantie

Geld.nl biedt je de laagste prijsgarantie. Dat houdt het volgende in: vind je binnen één week na het afsluiten van je autoverzekering via Geld.nl dezelfde autoverzekering ergens anders tegen een lager tarief, dan vergoeden wij het verschil plus vijf procent hiervan gedurende één jaar.

Jaarlijkse Premie Alert

Kies je voor een autoverzekering via Geld.nl, dan checken wij elk jaar of je nog steeds de goedkoopste autoverzekering hebt. In één jaar kan er namelijk veel veranderen. Er kunnen nieuwe autoverzekeringen op de markt gekomen zijn, je kunt een schade hebben gehad of misschien heb je een nieuwe auto. Per e-mail ontvang je daarom jaarlijks de Premie Alert, zodat je zeker bent van de beste deal.

Veilig, gratis en eenvoudig

De autoverzekering vergelijking op Geld.nl is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign, conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden, om ervoor te zorgen dat alle data die je invult veilig is.

AFM, Kifid en de KVK

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Indien je een klacht hebt over de inhoud van de productovereenkomst, dien je dit te richten aan de betreffende aanbieder. Indien je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost kun je je richten tot het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Indien je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl kun je je richten tot Geld.nl. De behandeling van elke klacht geschiedt middels onze klachtenprocedure. Geld.nl is aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480

Je privacy wordt gewaarborgd. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Klantenservice

Voor vragen over een autoverzekering of over onze diensten kun je op werkdagen contact opnemen met onze klantenservice via 040 - 7513968.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Uitgebreide gegevens klantenservice >

Vergelijk en start met besparen op je vaste lasten
Geef je wensen aan en vul je gegevens in
Wij zoeken de best passende producten
Vergelijk, kies en sluit je product direct online af
stroke