Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem dan contact op met ons Service Team via een van de vele contact mogelijkheden.

Autoverzekering vergelijken

Tot 13% korting
Vind de beste verzekering bij je auto
Combinatie postcode en huisnr. onjuist
optioneel
 • Bespaar tot €300 p/j

  Onze experts helpen je graag.
  Bel 040 – 751 39 68

 • Laagste prijsgarantie

  Je betaalt nooit meer dan
  bij de verzekeraar

 • Klantwaardering: 8,5

  Jaarlijks meer dan 300.000
  vergelijkingen.

Klanten waarderen ons met een 8,6 2076 reviews

"Dit is nog eens makkelijk. Een vergelijking maken en direct alles kunnen regelen."

"Geld.nl heeft mij beter geholpen dan mijn eigen verzekeringsmaatschappij!"

"Een duidelijk overzicht en binnen enkele dagen de polis ontvangen."

Daarom Geld.nl

 • Zeer tevreden klanten

  Onze klanten waarderen de overzichtelijke vergelijkingen en de vriendelijkheid van onze medewerkers het meest.

 • Zeker van de beste deals

  Wij helpen je die goede keuze te maken: de beste dekking tegen de scherpste premie.

 • Hulp van onze experts

  Heb je vragen of hulp nodig? Onze experts staan voor je klaar en helpen je graag!

Direct vergelijken
 1. Autoverzekering

  Je autoverzekering vergelijken op Geld.nl

  Autoverzekeringen vergelijken via Geld.nl is heel eenvoudig. Hiervoor hebben we een aantal gegevens van je nodig, zoals je kenteken, postcode en huisnummer, leeftijd en schadevrije jaren. Met deze informatie kunnen wij een vergelijking maken van goedkope autoverzekeringen die bij jou passen.

  In het resultatenoverzicht zie je direct de premie van de drie goedkoopste autoverzekeringen. Deze hebben we overzichtelijk voor je gepresenteerd. Wil je meer autoverzekeringen vergelijken? In het complete overzicht zie je alle verzekeraars die voor jouw auto een verzekering aanbieden.

  De getoonde autoverzekeringen kun je in de meeste gevallen direct via Geld.nl aanvragen, hiervoor hebben wij afspraken gemaakt met de verzekeraars. Met een aantal verzekeraars hebben wij deze afspraak niet, maar wij tonen hun autoverzekering wel in de resultaten. Wij vinden het namelijk belangrijk om jou een compleet aanbod te bieden.

  Ben je niet in de gelegenheid om je vergelijking af te ronden? Dan kun je de resultaten van de vergelijking per e-mail naar jezelf sturen, zodat je op een later moment altijd nog verder kunt met vergelijken.

  Waarom autoverzekeringen vergelijken?

  Een autoverzekering sluit je in de meeste gevallen af bij de aankoop van een auto. Daarna wordt er vaak niet meer naar gekeken. Dit vinden wij zonde, omdat er veel kan veranderen, zowel in je eigen situatie als bij de verzekeraar. Zo kan de verzekeraar de voorwaarden aanpassen, een tussentijdse premieverhoging doorvoeren (bijvoorbeeld door toegenomen schadelast) of nieuwe goedkopere autoverzekeringen doen hun intrede.

  Regelmatig je autoverzekering vergelijken en kijken of deze nog past bij jou is verstandig en zorgt ervoor dat je altijd weet dat je het beste en voordeligste uit bent.

  Het vergelijken en overstappen via Geld.nl levert je al snel een besparing tot €300 per jaar op!

  Autoverzekering vergelijken: Waarop moet je letten?

  Bij het vergelijken van autoverzekeringen is het belangrijk dat je op een paar punten let, zodat je de juiste autoverzekering vindt.

  Dekking
  De dekking bepaalt hoe uitgebreid je auto verzekerd is. De wettelijke aansprakelijkheid (WA dekking) is verplicht voor iedere auto. De WA autoverzekering biedt dekking voor schade gemaakt met je auto aan anderen. Schade aan je eigen auto is niet verzekerd. Een WA beperkt casco autoverzekering biedt naast de dekking voor schade die je veroorzaakt aan anderen ook dekking voor een aantal schades aan je eigen auto. Tot deze schades horen ruitschade, schade door diefstal en brand, hagel en storm. De meest uitgebreide dekking is de All risk autoverzekering. Deze biedt dekking voor alle schades, inclusief schade aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt.

  De keuze voor een dekking van je autoverzekering maak je zelf. Het is belangrijk om hierbij te kijken naar de waarde van je auto en of je eventuele schades zelf kunt of wilt betalen. Heb je een goedkope auto en kun je een eventuele schade aan je eigen auto zelf betalen of een nieuwe kopen, dan is de keuze voor een WA autoverzekering prima, dat is ook de goedkoopste autoverzekering. Heb je geen geld om een nieuwe auto te kopen of heb je bijvoorbeeld geld geleend om een auto te kopen, dan is het verstandig om een uitgebreidere dekking te kiezen zoals de WA + beperkt casco of All risk autoverzekering.

  Ga je op Geld.nl je autoverzekering vergelijken? Dan geven we je bij het kiezen van de dekking advies over welke dekking het beste bij jouw auto past. Zo kun je vervolgens zelf de juiste keuze maken.

  Aanvullende dekkingen
  Veel verzekeraars bieden naast de hoofdverzekering ook aanvullende verzekeringen voor je auto aan. Deze zijn niet verplicht, je kunt zelf bepalen of je deze wilt afsluiten. Hierbij heb je de keuze uit:
  • Schadeverzekering voor inzittenden: deze verzekering vergoedt de schade die jij of jouw passagier(s) hebben geleden door een ongeluk. Dit kan letselschade zijn, maar ook schade aan spullen die je bij je had tijdens het ongeval.
  • Rechtsbijstand: deze verzekering biedt juridische bijstand en hulp bij een geschil in het verkeer of bij het verhalen van de schade na een ongeval.
  • Pechhulp: deze verzekering biedt hulp en ondersteuning bij pech onderweg.

  Beste en goedkoopste autoverzekering gevonden: hoe verder?

  Heb je een vergelijking gemaakt en de beste en goedkoopste autoverzekering voor je auto gevonden, dan kun je direct online je autoverzekering afsluiten. Dit gaat snel en eenvoudig via de website van Geld.nl. Zijn er geen bijzonderheden bij je aanvraag, dan kun je in de meeste gevallen direct verzekerd de weg op. In alle andere gevallen bekijkt de verzekeraar je aanvraag en krijg je zo snel mogelijk een reactie hierop.

  Heb je een nieuwe verzekering afgesloten, dan is het belangrijk je oude autoverzekering op te zeggen. Dit mogen wij niet voor jou doen, maar we helpen je er wel graag bij met onze voorbeeldbrief.

  Vragen over je auto verzekeren?

  Heb je vragen over je autoverzekering of hulp nodig bij het kiezen en vergelijken van autoverzekeringen. Geld.nl beschikt over een eigen klantenservice met gediplomeerde experts die je graag helpen bij je zoektocht naar de beste en goedkoopste autoverzekering. De medewerkers van onze klantenservice staan zowel telefonisch, per e-mail als per chat voor je klaar.
  Klantervaringen Geld.nl
  • Geld.nl scoort gemiddeld (2772 Reviews)
  • Geld.nl is deze maand 407.589 keer geraadpleegd
 2. Klantenservice
 3. Actueel
 4. Voordelen Geld.nl
  100% OnafhankelijkGeld.nl is een onafhankelijke vergelijker voor verzekeringen en bancaire producten. Geld.nl wordt niet gefinancierd door een verzekeraar of andere financiële dienstverlener. Als Geld.nl vinden we het belangrijk dat je een goede autoverzekering vindt tegen de laagste premie. Om dit waar te maken, zorgen we dat je altijd een 100% onafhankelijke vergelijking krijgt. Hiervoor werken wij samen met de onafhankelijke dataleveranciers Rolls (Kooijmans Software) en MoneyView zodat wij een goed beeld van autoverzekeraars kunnen bieden.

  Wij hebben wel afspraken gemaakt met verzekeraars over de verwerking van de aanvragen. Deze afspraken hebben echter geen invloed op de resultaten die wij tonen in de vergelijking. De goedkoopste autoverzekering staat altijd bovenaan, ook als we geen afspraken hebben met die verzekeraar. Dat is wel zo eerlijk!
  100% TransparantBij Geld.nl zijn we transparant over de werking van de vergelijking en de verdiensten van onze vergelijking.

  Hoe wij vergelijken
  In onze vergelijking tonen we naast de premie ook andere kenmerken van de verzekering waarop je de verschillende autoverzekeringen met elkaar kunt vergelijken:
  • Klantcijfer: Het klantcijfer is afkomstig van klanten van Geld.nl en geeft een beeld van de ervaringen van consumenten met een specifieke autoverzekeraar en kunnen jou helpen bij het maken van de juiste keuze.
  • Polisvoorwaarden: De polisvoorwaarden geven inzicht in de dekking en de geboden vergoedingen van de autoverzekering. Tijdens het autoverzekering vergelijken kun je per onderdeel zien welke dekking en vergoeding de verzekeraar biedt.
  • Prijs/kwaliteit: Met de prijs/kwaliteit verhouding wordt de verhouding van de kwaliteit (dekking en polisvoorwaarden) van het product ten opzichte van de premie uitgedrukt. Een goede dekking tegen een gunstige premie uit zich in een hoge prijs/kwaliteit score. De prijs/kwaliteit verhouding is gebaseerd op vier objectieve waarden: premie via Geld.nl, polisvoorwaarden, klantcijfer en eigen risico.

  Hoe wij verdienen
  Met veel verzekeraars hebben wij afspraken gemaakt zodat je de autoverzekering van je keuze direct via Geld.nl kunt aanvragen bij de verzekeraar. Voor het afsluiten van deze verzekering ontvangen wij een vergoeding van de verzekeraar. Deze vergoeding is gemiddeld €75,- per gesloten autoverzekering. Met een aantal verzekeraars hebben wij geen samenwerking. Het niet hebben van een samenwerking heeft echter geen invloed op de resultaten van de vergelijking.
  Bespaar tot €300 p/j dankzij de laagste prijsgarantieGeld.nl biedt je de laagste prijsgarantie. Dat houdt het volgende in: vind je binnen één week, na het afsluiten van je autoverzekering via Geld.nl, dezelfde autoverzekering ergens anders tegen een lager tarief, dan vergoeden wij het verschil plus 5% hiervan gedurende één jaar. Deze laagste prijsgarantie zorgt ervoor dat je tot €300 p/j kunt besparen op de kosten van je autoverzekering!
  Jaarlijkse polischeckKies je voor een autoverzekering via Geld.nl, dan checken wij elk jaar of je nog wel steeds die goede en voordelige autoverzekering hebt. In één jaar kan namelijk veel veranderen. Er kunnen nieuwe autoverzekeringen gekomen zijn, maar voor jezelf kan er ook veel veranderd zijn (bijvoorbeeld doordat je schade hebt gehad of een nieuwe auto hebt gekocht). Per e-mail ontvang je daarom jaarlijks de polischeck, zodat je zeker bent van de beste deal.
  Niet goed, geld terugHeb je een autoverzekering bij Geld.nl afgesloten, dan heb je 14 dagen bedenktijd. Dit biedt je de mogelijkheid om binnen 14 dagen na de aanvraag kosteloos de autoverzekering te annuleren. Je krijgt de reeds betaalde premie dan ook teruggestort. Let op: de mogelijkheid om gebruik te maken van deze bedenktijd geldt niet als je in deze periode een schade hebt gehad en deze claimt.
  Veilig, gratis en eenvoudigDe autoverzekering vergelijking op Geld.nl is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign, conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden, om ervoor te zorgen dat alle data die je invult vellig is. Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer 12039914.
  AFM, Kifid en de KvKGeld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

  Indien je een klacht hebt over de inhoud van de productovereenkomst, dien je dit te richten aan de betreffende aanbieder. Indien je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost kun je je richten tot het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

  Indien je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl kun je je richten tot Geld.nl. De behandeling van elke klacht geschiedt middels onze klachtenprocedure. Geld.nl is aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480

  Je privacy wordt gewaarborgd. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.
Vergelijk en start met besparen op je vaste lasten
Geef je wensen aan en vul je gegevens in
Wij zoeken de best passende producten
Vergelijk, kies en sluit je product direct online af
stroke