"Autoverzekering afsluiten? Vergelijk en bespaar tot € 600 per jaar."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS6

Autoverzekering vergelijken

vergelijk & vind de beste deal! Vind de beste deal & bespaar!
Postcode
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 15%

 • Compleet aanbod autoverzekeringen
 • 100% onafhankelijk vergelijken
 • Nu met € 25 Bol.com bon cadeau
Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Website van het Jaar 2021

Geld.nl is voor de 5de keer
genomineerd voor de beste website

Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

De meest volledige autoverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met ruim 30 autoverzekeraars de meest complete autoverzekering vergelijking van Nederland. Je autoverzekering vergelijken op Geld.nl zorgt er dus voor dat je altijd de goedkoopste verzekering voor jouw auto vindt. Hierdoor bespaar je eenvoudig tot honderden euro’s per jaar!

Dit vinden klanten van ons
10   "Snel, kort en handig" XavernusX 22 november 2021
8   "Overzichtelijke vergelijkingswebsite" BvH 20 november 2021
10   "Super, ik ben blij" Karol Baran 26 oktober 2021
Autoverzekering experts Geld.nl
Autoverzekering specialisten

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van autoverzekeringen. De informatie is gereviewed door Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie is voor het laatst geüpdatet op woensdag 5 januari 2022.

Autoverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde autoverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste autoverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Hoe werkt de autoverzekering vergelijking van Geld.nl?

De premies voor een autoverzekering zijn voor iedereen anders. Daarom vragen we je enkele gegevens over jou en je auto in te vullen. Ook vragen we welke dekking je wilt. Op basis van deze gegevens tonen we een overzicht van autoverzekeringen die beschikbaar zijn voor jouw situatie. De verzekering die op basis van premie en voorwaarden het best past bij jouw wensen staat altijd bovenaan. Om dit te bepalen, geven we elke verzekering een prijs/kwaliteitsscore. Hierbij kijken we naast de premie ook naar de volgende voorwaarden:

 • Eigen risico
 • Vergoeding bij diefstal / total loss (nieuwwaarde – en aanschafwaarderegeling)
 • Vervangend vervoer
 • Vrije keuze schadeherstel
 • Afsluitkosten
 • Opzegtermijn in het eerste jaar
 • Telefonische bereikbaarheid
 • Bol.com bon cadeau via Geld.nl

Je kunt je vergelijking ook sorteren op premie in plaats van prijs/kwaliteit. Je ziet dan de goedkoopste autoverzekering bovenaan. Maar let op! Een goedkope autoverzekering hoeft dus niet per se de beste verzekering te zijn voor jouw situatie. Je bepaalt natuurlijk zelf of je voor de beste of de goedkoopste autoverzekering kiest.

Welke autoverzekeraars vergelijk je op Geld.nl?

In onze autoverzekering vergelijking vergelijk je premies en voorwaarden van meer dan 30 autoverzekeraars. Hiermee bieden we je de meest complete autoverzekering vergelijking van Nederland. Dat betekent dat je in je vergelijking op Geld.nl verzekeraars ziet die je bij andere vergelijkingssites niet ziet. Zo vind je op Geld.nl altijd de beste deal voor je autoverzekering.

Waarom autoverzekeringen vergelijken op Geld.nl?

Geld.nl is dé 100% onafhankelijke autoverzekering vergelijkingssite van Nederland. Je vergelijkt op onze site het meeste complete aanbod autoverzekeringen. Dat betekent dat je in de vergelijking op Geld.nl verzekeraars ziet die je bij andere vergelijkingssites niet ziet.

Verder zijn we een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. We zijn geen onderdeel van een autoverzekeraar of andere partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op onze vergelijkingen.

Bovendien bieden we je de laagste prijsgarantie. De premies via Geld.nl zijn altijd gelijk of zelfs lager dan via de verzekeraar zelf. Meer informatie lees je in het artikel over de laagste prijsgarantie.

Daarnaast geven we je bij sommige autoverzekeringen unieke extra’s, zoals:

 • Korting tot 15% op de premie van je autoverzekering
 • Een gratis cadeau bij je autoverzekering

In je vergelijking zie je direct bij welke verzekeringen je korting en/of een cadeau krijgt.

Hoe bepaalt een verzekeraar de premie voor mijn autoverzekering?

Autoverzekeraars kijken naar de volgende factoren om te bepalen hoe duur of goedkoop je autoverzekering wordt:

 • Je adres (premies verschillen bij sommige verzekeraars zelfs per huisnummer)
 • Je leeftijd
 • Je aantal schadevrije jaren
 • De auto die je wilt verzekeren (merk, model, waarde en beveiliging)
 • Het aantal kilometers per jaar dat je ongeveer rijdt
 • De dekkingsvariant (WA, WA+ of all risk) die je kiest

De autoverzekering premie pakt dus voor iedereen anders uit. Wij bieden je daarom een vergelijking op maat. Vul je (auto)gegevens en wensen in de autoverzekering vergelijking in en je krijgt een persoonlijk overzicht met de premies voor jouw situatie. Je ziet zo direct welke autoverzekeraar voor jou de goedkoopste autoverzekering biedt.

Welke autoverzekering past bij mij?

Welke dekking het beste bij je past, hangt af van verschillende factoren. Heb je bijvoorbeeld een wat oudere auto die niet meer zoveel waard is? Dan is de goedkoopste WA autoverzekering voor jou misschien voldoende. Maar heb je net een gloednieuwe auto aanschaft, dan is de uitgebreidste dekking (All risk) verstandig en moet je goed letten op de nieuwwaarderegeling. Die regeling zorgt er namelijk voor dat je bij diefstal of total loss genoeg vergoed krijgt om dezelfde auto opnieuw te kopen. Op deze pagina geven we je alle informatie die nodig is om de beste keuze te maken voor jouw auto.

Hoe verdient Geld.nl aan de autoverzekering vergelijking?

Autoverzekeringen vergelijken op Geld.nl doe je volledig gratis. Wij hebben met veel verzekeraars afspraken gemaakt zodat je de autoverzekering van je keuze direct via onze vergelijking kunt aanvragen bij de verzekeraar. Voor het afsluiten van een autoverzekering ontvangen wij een vergoeding van de verzekeraar van gemiddeld 37,50 euro per jaar per verzekering.

Met een aantal verzekeraars werken wij niet samen. Het wel of niet samenwerken heeft geen invloed op de resultaten van de autoverzekering vergelijking.

Video met tips en uitleg voor de beste autoverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Welke autoverzekering past bij mij? - Tips dekking autoverzekering kiezen Eef van Opdorp - 14 december 2021
Besparen op autoverzekering | Handige tips Eef van Opdorp - 11 augustus 2021
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
Autoverzekering januari 2022

Om je een beeld te geven van wat je auto verzekeren ongeveer kost, hebben we de top 10 goedkoopste autoverzekeringen voor je in kaart gebracht. Deze premies zijn gebaseerd op een voorbeeldscenario. Wil je precies weten wat een verzekering voor jouw auto kost? Maak dan een persoonlijke vergelijking door op de button onder de tabel te klikken en vind een goedkope autoverzekering voor jouw situatie.

Top 10 goedkoopste autoverzekeringen
Verzekeraar Dekking Premie / maand
FBTO WA € 13,14
Centraal Beheer WA € 13,78
ZEKUR.nl WA € 14,16
Univé WA € 14,70
Avéro Achmea WA € 14,99
ANWB WA € 15,17
Unigarant WA € 15,58
Nationale-Nederlanden WA € 15,72
Ditzo WA € 16,12
Inshared WA € 18,27

De premies zijn berekend met behulp van een fictief persoon van 33 jaar oud, wonende in Dokkum met een  10 jaar oude Toyota Aygo, 10 schadevrije jaren en een kilometrage van 12.000. Peildatum: 3 januari 2022.

Start vergelijken ➔
 • Autoverzekering
 • Onderzoeken Geld.nl
 • Klantenservice
Autoverzekering

Autoverzekeringen vergelijken

Hoelang zit jij al bij dezelfde autoverzekeraar? Een jaar of langer? Dan is de kans groot dat je te veel betaalt voor je autoverzekering en dat je bij een andere verzekeraar een goedkope autoverzekering vindt. Dit komt doordat autoverzekeraars regelmatig hun premie veranderen, je auto ouder is geworden en jij weer een schadevrije jaar erbij hebt opgebouwd (hopelijk). Allemaal factoren die ervoor zorgen dat je auto verzekeren bij een andere verzekeraar nu voor jou wellicht voordeliger is. Autoverzekeringen vergelijken is dus niet alleen verstandig als je een auto koopt. Elk jaar goed je autoverzekering vergelijken en de goedkoopste autoverzekering met de beste voorwaarden vinden levert je een mooie besparing op. Alleen zo ben je steeds opnieuw zeker van de beste deal!

Je autoverzekering vergelijken en overstappen naar een goedkope autoverzekering is eenvoudiger dan je denkt. Uit onderzoek in opdracht van de Autoriteit Consument en Markt blijkt dat 92 procent van de mensen die verzekeringen vergelijken en overstappen dit gemakkelijk vond. Dus, waar wacht je nog op?

Kosten autoverzekering

Hoeveel je autoverzekering precies kost, hangt af van een aantal factoren. Denk hierbij aan de dekking die je kiest en eventueel aanvullende verzekeringen. Maar ook je leeftijd, je adres, het aantal kilometers dat je per jaar ongeveer rijdt en het aantal schadevrije jaren beïnvloeden de kosten van je autoverzekering. Tot slot kijken verzekeraars uiteraard naar je auto: zware, dure auto’s zijn uiteraard duurder om te verzekeren dan lichtere, goedkopere auto’s. In onze vergelijking vind je eenvoudig een overzicht met autoverzekeringen die aansluiten op jouw persoonlijke situatie en wensen.

Hoe je auto verzekeren?

De dekking van de verzekering voor je auto is een belangrijke keuze. Je te uitgebreid verzekeren kost je onnodig veel premie. Maar andersom kost een te krappe dekking je veel geld bij een schade. Het is dus erg belangrijk de juiste dekking te kiezen. Er bestaan drie soorten dekkingen:

 • De WA autoverzekering – Dit is de dekking die je verplicht moet afsluiten. Deze verzekering vergoedt schades die je met je auto toebrengt bij anderen. Schade aan je eigen auto is hierbij niet verzekerd. Deze dekking raden we aan bij auto’s van 10 jaar of ouder. Zo’n auto is vaak flink in waarde gedaald. Als je een uitgebreidere dekking neemt, betaal je meer premie, terwijl je weinig vergoed krijgt bij schade aan je eigen auto.
 • De beperkt casco autoverzekering – Deze dekking, ook wel bekend als de WA plus autoverzekering, dekt naast schade aan anderen ook enkele schades aan je eigen auto, zoals brandschade, ruitschade en diefstal. Schade door je eigen schuld valt niet onder deze dekking. Is je auto tussen de 6 en 10 jaar oud, dan raden wij deze dekking aan.
 • De all risk autoverzekering - Deze dekking, ook wel bekend als volledig casco, biedt de meest uitgebreide dekking. Deze vergoedt ook schades aan je eigen auto waaraan je zelf schuld hebt. Kies voor deze dekking wanneer je auto jonger dan vijf jaar is, wanneer je auto nog een hoge dagwaarde heeft of wanneer je een lening voor je auto hebt afgesloten.

Goed om te weten! In je autoverzekering vergelijking op Geld.nl geven we je advies over welke dekkingsvariant het beste bij jouw auto past. Zo helpen we je de juiste keuze te maken.

Dekking autoverzekering
Dekking WA WA + beperkt casco Volledig casco (all risk)
Schade met je auto aan anderen
Diefstal / inbraak
Ruitschade (sterretje of barst)
Brand / storm
Vandalisme
Schade aan eigen auto door eigen schuld

Aanvullende autoverzekeringen kiezen

Tijdens het autorijden kun je ook te maken krijgen met dingen die niet standaard onder de autoverzekering vallen. Denk aan de gevolgen voor mensen die met je meerijden of een juridisch conflict met de tegenpartij bij een ongeval. Voor zulke dingen kun je je aanvullend verzekeren.

Met een schadeverzekering inzittenden verzeker je jezelf, de mensen die bij je in de auto zitten en de spullen in de auto. Een rechtsbijstandsverzekering verkeer helpt je om de schade zo snel mogelijk afgehandeld te krijgen en je schadevergoeding te ontvangen.

Goedkoopste autoverzekering

De goedkoopste autoverzekering is vaak de verzekering met de meeste beperkte dekking: de WA autoverzekering. Hoe minder je verzekert, hoe lager de premie. Welke verzekeraar voor jouw situatie (leeftijd, adres, schadevrije jaren) de goedkoopste autoverzekering biedt, hangt af van de dekking en de aanvullende verzekeringen die je kiest. Maak snel een vergelijking op Geld.nl en je ziet het direct!

Overigens zijn er nog enkele manieren om de je auto zo goedkoop mogelijk te verzekeren:

 • Betaal je premie per jaar in plaats van per maand. Je krijgt dan vaak een paar procent korting.
 • Betaal kleine schades zelf. Als je een schade claimt, gaat dat ten koste van je schadevrije jaren. Hierdoor stijgt je premie. Overweeg bij een kleine schade de kosten voor eigen rekening te nemen, zo behoud je je schadevrije jaren.
 • Verhoog je eigen risico als je weinig schade rijdt. Veel verzekeraars bieden hierdoor korting op je premie.

Beste autoverzekering

Naast de premie zijn uiteraard ook de voorwaarden van de autoverzekering belangrijk om goed te vergelijken. Voorwaarden die (vooral bij WA beperkt casco en all risk autoverzekeringen) onderling verschillen, zijn:

 • Nieuwwaarderegeling en/of aanschafwaarderegeling
 • Vervangend vervoer bij schade
 • Vrije keuze schadehersteller
 • Eigen risico
 • Vergoeding voor accessoires

Auto online verzekeren

Heb je een goede én goedkope autoverzekering gevonden in onze vergelijking? Sluit deze dan binnen enkele minuten af. Je autoverzekering afsluiten kan op twee manieren: óf direct via onze site, óf we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Zodra je de aanvraag hebt afgerond, ontvang je per e-mail een bevestiging. In de bevestiging staat of je voorlopige dekking hebt. Geeft de verzekeraar je voorlopige dekking, dan mag je meteen de weg op. Zo niet, dan moet je nog even wachten op de definitieve acceptatie van de verzekeraar.

Grootste aanbod autoverzekeringen vergelijken

Geld.nl biedt je de meest complete autoverzekering vergelijking van Nederland. Zo weet je zeker dat je de beste en goedkoopste autoverzekering vindt voor jouw persoonlijke wensen en situatie en betaal je niet onnodig te veel premie.

Autoverzekering vergelijken

Goedkope autoverzekering voor doelgroepen

Voor sommige groepen mensen hanteren autoverzekeraars een opslag op de premie, omdat zij statistisch gezien meer of juist minder schades rijden. Op deze pagina’s lees je meer over de autoverzekering berekenen voor deze groepen en waar je specifiek op moet letten:

AFM, Kifid en de KVK

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. We zijn ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem dan contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. We zijn aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480

We waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Onderzoeken Geld.nl

Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en autoverzekering vergelijkingen en tienduizenden afgesloten autoverzekeringen, is Geld.nl dé expert op het gebied van autoverzekeringen vergelijken. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van autoverzekeringen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Klantenservice
Klantenservice

Hulp nodig? Onze deskundige medewerkers staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Geld.nl: de beste deal voor je autoverzekering
 • Autoverzekering afsluiten Direct je auto verzekeren? Sluit direct online een verzekering voor je auto af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • All risk autoverzekering De all risk verzekering auto vergoedt vrijwel alle schade aan je auto. Vind hier direct de best passende all risk verzekering.
 • Beperkt casco autoverzekering De beperkt casco verzekering vergoedt naast schade die je aan andere auto’s toebrengt bepaalde schades aan je eigen auto.
 • Autoverzekering jongeren Omdat verzekeraars jongeren als risicogroep beschouwen, betalen zij een opslag op de premie. Lees er hier meer over.
 • Autoverzekering berekenen Hier kun je direct online de verzekeringspremie voor jouw auto berekenen van het grootste aanbod verzekeraars.
 • Goedkoopste WA autoverzekering Iedereen met een auto moet verplicht een WA verzekering afsluiten. Vind hier direct de voordeligste WA verzekering.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc