Contact

Autoverzekering vrouwen

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar € 237 p.j.! Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar gemiddeld € 237 per jaar.
Eef van Opdorp Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Wat is je kenteken?
Postcode
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 15%

Goedkoopste vrouwen autoverzekering

VerzekeraarDekkingPremie / maand
UnivéWA€ 12,41
ZekurWA€ 12,83
InsharedWA€ 13,14
Allianz DirectWA€ 14,85
Centraal BeheerWA€ 15,03
Avéro AchmeaWA€ 16,17
De GoudseWA€ 16,43
FBTOWA€ 16,64
a.s.r. ik kies zelfWA€ 16,88
ANWBWA€ 18,84

Dé goedkoopste vrouwen autoverzekering bestaat niet. Sterker nog, er is geen speciale autoverzekering voor vrouwen. De verzekeraar kijkt bij het berekenen van je premie niet naar je geslacht, maar wel naar onder andere naar je leeftijd, woonplaats, het type auto dat je wilt verzekeren en het aantal jaren dat je schadevrij rijdt. Om je een indicatie te geven van de kosten voor een autoverzekering, zie je hier tien actuele premies bij een voorbeeldscenario.

Benieuwd welke verzekeraar de voordeligste premie heeft voor jou? Start de vergelijking en bespaar!

Veelgestelde vragen over autoverzekering vrouwen

Zijn er autoverzekeringen speciaal voor vrouwen?

Hier kunnen we kort over zijn: Nee. De autoverzekering is voor iedereen hetzelfde, dus ook voor vrouwen. Zij betalen dezelfde premie als mannen en krijgen ook dezelfde dekking voor hun autoverzekering. Tot een paar jaar geleden waren er wel autoverzekeraars, zoals Onna-onna, die zich specifiek op vrouwen richtten met hun autoverzekering, maar die bestaan niet meer.

Hoe vind ik de goedkoopste autoverzekering voor vrouwen?

Zoals gezegd betalen mannen en vrouwen dezelfde premie. Toch pakt de premie voor iedereen anders uit. Autoverzekeraars kijken namelijk naar de volgende zaken om je premie te bepalen:

 • Welke auto je verzekert
 • Waar je woont
 • Hoe oud je bent
 • Hoeveel schadevrije jaren je hebt
 • Hoeveel kilometer je per jaar rijdt
 • Welke dekking je kiest

Deze dingen hebben allemaal invloed op de premie van je autoverzekering voor vrouwen. Daarom vragen we je tijdens je autoverzekering vergelijken op Geld.nl om deze gegevens in te vullen. Zo kunnen we de premies berekenen die horen bij jouw situatie. Je ziet zo ook meteen welke verzekeraar de goedkoopste autoverzekering heeft voor jou.

Waarom autoverzekeringen voor vrouwen vergelijken via Geld.nl?

Ga je via Geld.nl je autoverzekering afsluiten, dan maak je een keuze uit het meeste complete aanbod autoverzekeringen van Nederland. Dat betekent dat je via Geld.nl autoverzekeringen kunt afsluiten die je bij andere verzekeraars niet ziet.

Verder is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. We zijn geen onderdeel van een autoverzekeraar of andere partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op je vergelijking.

Sluit je autoverzekering af via Geld.nl? Dan profiteer je van de laagste prijsgarantie. Je betaalt dus nooit meer, of soms zelfs minder, dan bij verzekeraar zelf.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s

Autoverzekering voor vrouwen

Ondanks de vooroordelen rijden vrouwen statistisch gezien minder vaak schade dan mannen. Je zou daardoor denken dat vrouwen een lagere premie krijgen. Dit is niet zo. Er is dan ook geen speciale autoverzekering voor vrouwen. Vrouwen autoverzekeringen werden tot een tijdje terug aangeboden door onna-onna. Daar werd je handtas gratis meeverzekerd, voor als die uit je auto zou worden gestolen. Onna-onna bestaat echter niet meer.

Autoverzekering vrouw

Vergelijk autoverzekering vrouwen

Wellicht wordt je zoektocht naar een goede autoverzekering hierdoor een stukje moeilijker. Want wist je dat er meer dan 50 verschillende autoverzekeraars zijn? Ieder met een aparte premie en dekking. Daarbij komt dat het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering groot is. Door autoverzekeringen te vergelijken en de voordeligste verzekering te kiezen, bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar en dat kan oplopen tot bijna 600 euro per jaar.

Besparen op vrouwen autoverzekering

4 Tips autoverzekering voor vrouwen

Natuurlijk willen we graag dat je de vrouwen autoverzekering vindt die het beste bij je auto en wensen past. Daarom geven we je tips en informatie mee voor het vergelijken, zodat je overal aan gedacht hebt en eenvoudig online de beste vrouwen autoverzekering kunt aanvragen.

Tips autoverzekering vrouw

Waar hangt premie vrouwen autoverzekering vanaf?

Verschillende factoren worden meegenomen in de berekening van de premie voor autoverzekeringen.

Deze factoren verschillen per persoon, dus de premie is voor iedereen anders. Wat niet meespeelt is het geslacht van de persoon die de autoverzekering aanvraagt. Een autoverzekering voor vrouwen kost hetzelfde als een autoverzekering voor mannen. De volgende factoren spelen wel mee in je autoverzekering berekenen:

 • Postcode
 • Leeftijd
 • Schadevrije jaren
 • Type auto
 • Waarde van de auto
 • Beveiliging van de auto
 • Hoeveel kilometers je per jaar rijdt

Welke dekking heb ik nodig?

Een vrouwen autoverzekering met WA verzekering is minimaal verplicht, maar in sommige gevallen is een WA beperkt casco autoverzekering of allrisk autoverzekering verstandiger.

Hoe lager de waarde van je auto, hoe minder uitgebreid je de auto hoeft te verzekeren.

Leeftijd autoDekking
> 10 jaarWA verzekering
6 - 10 jaarWA beperkt casco verzekering
0 - 5 jaarAllrisk autoverzekering

Persoonlijke keuze

Ben je erg afhankelijk van je auto of heb je een autolening afgesloten? In dat geval is het verstandig een meer uitgebreide dekking te kiezen, ook al heeft de auto een lagere waarde. Je krijgt dan in ieder geval genoeg vergoedt om een nieuwe auto te kopen of je lening af te lossen.

Aanvullende autoverzekeringen voor vrouwen

Je vrouwen autoverzekering is uit te breiden met verschillende aanvullende verzekeringen.

Tijdens het vergelijken op Geld.nl filter je eenvoudig het overzicht zodat je de premies te zien krijgt met de gekozen aanvullende verzekering.

Schade inzittendenverzekering

De schade inzittendenverzekering auto vergoedt zowel materiële schade als letselschade van jou en je medepassagiers na een ongeluk. De verzekeraar kijkt niet naar de schuldvraag, dus is er ook geen wachttijd voordat je de vergoeding ontvangt.

Verkeersrechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering auto helpt je schade verhalen bij de tegenpartij. Ook biedt de verzekering juridische hulp bij geschillen in het verkeer.

Pechhulp

De pechhulp verzekering vergoedt reparatie ter plekke als je auto stil komt te staan. Lukt repareren niet, dan vergoedt de verzekering het verslepen van de auto naar de garage en krijg je ook vaak

Vrouwen autoverzekering Premie Alert

Omdat er in een jaar veel verandert, is het belangrijk regelmatig je autoverzekering te checken.

De vrouwen autoverzekering die je twee jaar geleden hebt afgesloten is nu misschien niet meer de goedkoopste of heeft niet meer de meest uitgebreide dekking. Je hoeft hier zelf niet aan te denken als je de autoverzekering via Geld.nl afsluit. Wij checken ieder jaar voor je of er een goedkopere autoverzekering voor je is en sturen je een Premie Alert. Dat is makkelijk besparen!

DD-MM-JJJJ