Website van het jaar

Autoverzekering vrouwen

vergelijk & vind de beste deal!
Postcode
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 15%

 • Unieke Geld.nl korting tot 15%
 • Actie! € 20 Bol.com bon cadeau
 • 100% onafhankelijk vergelijken
Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
10   "Prima en overzichtelijke website" Y.H.H.M.M. Donkers 17 oktober 2021
10   "Makkelijk om te gebruiken en veel keuze" Baher Abdelrazzaq 15 oktober 2021
10   "Goede service en betrouwbaar advies" R.B.T. Ploeg 15 oktober 2021

Veelgestelde vragen autoverzekering voor vrouwen

Meer weten over autoverzekeringen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over autoverzekeringen

Zijn er autoverzekeringen speciaal voor vrouwen?

Hier kunnen we kort over zijn: Nee. De autoverzekering is voor iedereen hetzelfde, dus ook voor vrouwen. Zij betalen dezelfde premie als mannen en krijgen ook dezelfde dekking voor hun autoverzekering. Tot een paar jaar geleden waren er wel autoverzekeraars, zoals Onna-onna, die zich specifiek op vrouwen richtten met hun autoverzekering, maar die bestaan niet meer.

Hoe vind ik de goedkoopste autoverzekering voor vrouwen?

Zoals gezegd betalen mannen en vrouwen dezelfde premie. Toch pakt de premie voor iedereen anders uit. Autoverzekeraars kijken namelijk naar de volgende zaken om je premie te bepalen:

 • Welke auto je verzekert
 • Waar je woont
 • Hoe oud je bent
 • Hoeveel schadevrije jaren je hebt
 • Hoeveel kilometer je per jaar rijdt
 • Welke dekking je kiest

Deze dingen hebben allemaal invloed op de premie van je autoverzekering voor vrouwen. Daarom vragen we je tijdens je autoverzekering vergelijken op Geld.nl om deze gegevens in te vullen. Zo kunnen we de premies berekenen die horen bij jouw situatie. Je ziet zo ook meteen welke verzekeraar de goedkoopste autoverzekering heeft voor jou.

Waarom autoverzekeringen voor vrouwen vergelijken via Geld.nl?

Ga je via Geld.nl je autoverzekering afsluiten, dan maak je een keuze uit het meeste complete aanbod autoverzekeringen van Nederland. Dat betekent dat je via Geld.nl autoverzekeringen kunt afsluiten die je bij andere verzekeraars niet ziet.

Verder is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. We zijn geen onderdeel van een autoverzekeraar of andere partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op je vergelijking.

Sluit je autoverzekering af via Geld.nl? Dan profiteer je van de laagste prijsgarantie. Je betaalt dus nooit meer, of soms zelfs minder, dan bij verzekeraar zelf.

De meest volledige autoverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met ruim 30 autoverzekeraars de meest complete autoverzekering vergelijking van Nederland. Je autoverzekering vergelijken op Geld.nl zorgt er dus voor dat je altijd de goedkoopste verzekering voor jouw auto vindt. Hierdoor bespaar je eenvoudig tot honderden euro’s per jaar!

Goedkoopste vrouwen autoverzekering

Om je een beeld te geven van wat je auto verzekeren ongeveer kost, hebben we de top 10 laagste premies voor je in kaart gebracht.

Top 10 autoverzekering vrouw
Verzekeraar Dekking Premie / maand
FBTO WA € 13,14
Centraal Beheer WA € 13,46
ZEKUR.nl WA € 14,16
Avéro Achmea WA € 14,63
Univé WA € 14,70
ANWB WA € 15,17
Unigarant WA € 15,58
Ditzo WA € 16,64
Inshared WA € 17,91
Nationale-Nederlanden WA € 18,46

*Deze premies zijn berekend voor een Toyota Aygo uit 2011 met een 33-jarige bestuurster uit Dokkum die tien schadevrije jaren heeft en 12.000 kilometer per jaar rijdt. Peildatum: 1 december 2021.

Start vergelijken ➔
Auteur

De informatie op deze pagina wordt regelmatig gecontroleerd en geüpdatet door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media.

Dit is voor het laatst geüpdatet op woensdag 1 december 2021.

Amanda Bulthuis
Autoverzekering vrouwen

Autoverzekering voor vrouwen

Ondanks de vooroordelen rijden vrouwen statistisch gezien minder vaak schade dan mannen. Je zou daardoor denken dat vrouwen een lagere premie krijgen. Dit is niet zo. Er is dan ook geen speciale autoverzekering voor vrouwen. Vrouwen autoverzekeringen werden tot een tijdje terug aangeboden door onna-onna. Daar werd je handtas gratis meeverzekerd, voor als die uit je auto zou worden gestolen. Onna-onna bestaat echter niet meer.

Wellicht wordt je zoektocht naar een goede autoverzekering hierdoor een stukje moeilijker. Want wist je dat er meer dan 50 verschillende autoverzekeraars zijn? Ieder met een aparte premie en dekking. Daarbij komt dat het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering gemiddeld 600 euro is.

Daarom autoverzekering vrouwen vergelijken

Er valt dus een hoop te besparen als het op autoverzekeringen aankomt, zowel voor vrouwen als mannen. En besparen doe je door het advies van de AFM, de Consumentenbond en Autoriteit Consument en Markt op te volgen. Dat advies luidt: vergelijk autoverzekeringen. Met een kleine moeite houd jij een hoop geld over in je portemonnee.

Goedkoopste vrouwen autoverzekering

Na een knap staaltje vergelijkwerk heb je de autoverzekering voor vrouwen gevonden die aan je wensen voldoet en een lekkere lage premie heeft. Laat dat geld niet door je vingers glippen en sluit je vrouwen autoverzekering direct online af.

Je vrouwen autoverzekering afsluiten doe je via onze website of op de website van de verzekeraar. Welke afslag je neemt hangt af van de afspraken die we hebben met de betreffende verzekeraar. Wij worden je tussenpersoon als je de autoverzekering voor vrouwen afsluit via ons. Dit houdt in dat je wijzigingen en schades direct aan ons doorgeeft. Sluit je de autoverzekering af op de website van de verzekeraar, dan loopt het verdere contact via direct via hen.

Tips autoverzekering voor vrouwen

Natuurlijk willen we graag dat je de vrouwen autoverzekering vindt die het beste bij je wensen past. Daarom geven we je tips en informatie mee voor het vergelijken. We zetten ze voor je op een rij:

1. Waar hangt premie vrouwen autoverzekering vanaf?

Verschillende factoren worden meegenomen in de berekening van de premie voor autoverzekeringen. Deze factoren verschillen per persoon, dus de premie is voor iedereen anders. Wat niet meespeelt is het geslacht van de persoon die de autoverzekering aanvraagt. Een autoverzekering voor vrouwen kost hetzelfde als een autoverzekering voor mannen. De volgende factoren spelen wel mee in je autoverzekering berekenen:

 • Postcode
 • Leeftijd
 • Schadevrije jaren
 • Type auto
 • Waarde van de auto
 • Beveiliging van de auto
 • Hoeveel kilometers je per jaar rijdt

2. Welke dekking heb ik nodig?

Een vrouwen autoverzekering met WA verzekering is minimaal verplicht, maar in sommige gevallen is een WA beperkt casco autoverzekering of all risk autoverzekering verstandiger. Hoe lager de waarde van je auto, hoe minder uitgebreid je de auto hoeft te verzekeren.

Welke dekking kiezen?
Leeftijd auto Dekking
> 10 jaar WA verzekering
6 - 10 jaar WA beperkt casco verzekering
0 - 5 jaar All risk autoverzekering

Persoonlijke keuze
Ben je erg afhankelijk van je auto of heb je een autolening afgesloten? In dat geval is het verstandig een meer uitgebreide dekking te kiezen, ook al heeft de auto een lagere waarde. Je krijgt dan in ieder geval genoeg vergoedt om een nieuwe auto te kopen of je lening af te lossen.

3. Aanvullende autoverzekeringen voor vrouwen

Je vrouwen autoverzekering is uit te breiden met verschillende aanvullende verzekeringen. Tijdens het vergelijken op Geld.nl filter je eenvoudig het overzicht zodat je de premies te zien krijgt met de gekozen aanvullende verzekering.

Schade inzittendenverzekering
De schade inzittendenverzekering auto vergoedt zowel materiële schade als letselschade van jou en je medepassagiers na een ongeluk. De verzekeraar kijkt niet naar de schuldvraag, dus is er ook geen wachttijd voordat je de vergoeding ontvangt.

Verkeersrechtsbijstandverzekering
De rechtsbijstandverzekering auto helpt je schade verhalen bij de tegenpartij. Ook biedt de verzekering juridische hulp bij geschillen in het verkeer.

Pechhulp
De pechhulp verzekering vergoedt reparatie ter plekke als je auto stil komt te staan. Lukt repareren niet, dan vergoedt de verzekering het verslepen van de auto naar de garage en krijg je ook vaak

4. Vrouwen autoverzekering Premie Alert

Omdat er in een jaar veel verandert, is het belangrijk regelmatig je autoverzekering te checken. De vrouwen autoverzekering die je twee jaar geleden hebt afgesloten is nu misschien niet meer de goedkoopste of heeft niet meer de meest uitgebreide dekking. Je hoeft hier zelf niet aan te denken als je de autoverzekering via Geld.nl afsluit. Wij checken ieder jaar voor je of er een goedkopere autoverzekering voor je is en sturen je een Premie Alert. Dat is makkelijk besparen!

Meer over autoverzekeringen
 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • All risk autoverzekering De all risk autoverzekering vergoedt vrijwel alle schade aan je auto. Vind hier direct de best passende all risk verzekering.
 • WA beperkt casco autoverzekering De beperkt casco autoverzekering vergoedt naast schade die je aan andere auto’s toebrengt bepaalde schades aan je eigen auto.
 • Autoverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je autoverzekering.
 • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
 • WA Autoverzekering Iedereen met een auto moet verplicht een WA verzekering afsluiten. Vind hier direct de voordeligste WA verzekering.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc