Contact

Autoverzekering vrouwen

Vergelijk & bespaar € 282 per jaar.
Website van het jaar 2021
Start autoverzekeringen vergelijken Start vergelijken en vind de beste autoverzekering
Postcode
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

"Overstappen en zodoende besparen is echt heel eenvoudig."

Eef van Opdorp
Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Grootste aanbod leningen 100% onafhankelijk

Geld.nl is geen onderdeel van
verzekeraar of andere partij.

Grootste aanbod leningen Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

De meest volledige autoverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meeste complete autoverzekering vergelijking van Nederland met ruim 30 autoverzekeraars. Vind de beste autoverzekering met de laagste premie en bespaar gemiddeld € 282 per jaar!

Dit vinden klanten van ons

10   "Ging allemaal vrij makkelijk."
Mariska 07 augustus 2022
10   "Makkelijk en overzichtelijke site"
Marianne Meinema 06 augustus 2022
10   "Verzekering snel afgesloten met een cadeau kaart van Bol.com erbij."
Milana 05 augustus 2022
Persoonlijke hulp van experts
Autoverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde autoverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste autoverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

Geld.nl: dé autoverzekering specialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé autoverzekering vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring zorgen we ervoor dat jij zorgeloos de beste autoverzekering kunt kiezen en afsluiten. De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van autoverzekeringen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op woensdag maandag 1 augustus 2022.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Zijn er autoverzekeringen speciaal voor vrouwen?

Hier kunnen we kort over zijn: Nee. De autoverzekering is voor iedereen hetzelfde, dus ook voor vrouwen. Zij betalen dezelfde premie als mannen en krijgen ook dezelfde dekking voor hun autoverzekering. Tot een paar jaar geleden waren er wel autoverzekeraars, zoals Onna-onna, die zich specifiek op vrouwen richtten met hun autoverzekering, maar die bestaan niet meer.

Hoe vind ik de goedkoopste autoverzekering voor vrouwen?

Zoals gezegd betalen mannen en vrouwen dezelfde premie. Toch pakt de premie voor iedereen anders uit. Autoverzekeraars kijken namelijk naar de volgende zaken om je premie te bepalen:

 • Welke auto je verzekert
 • Waar je woont
 • Hoe oud je bent
 • Hoeveel schadevrije jaren je hebt
 • Hoeveel kilometer je per jaar rijdt
 • Welke dekking je kiest

Deze dingen hebben allemaal invloed op de premie van je autoverzekering voor vrouwen. Daarom vragen we je tijdens je autoverzekering vergelijken op Geld.nl om deze gegevens in te vullen. Zo kunnen we de premies berekenen die horen bij jouw situatie. Je ziet zo ook meteen welke verzekeraar de goedkoopste autoverzekering heeft voor jou.

Waarom autoverzekeringen voor vrouwen vergelijken via Geld.nl?

Ga je via Geld.nl je autoverzekering afsluiten, dan maak je een keuze uit het meeste complete aanbod autoverzekeringen van Nederland. Dat betekent dat je via Geld.nl autoverzekeringen kunt afsluiten die je bij andere verzekeraars niet ziet.

Verder is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. We zijn geen onderdeel van een autoverzekeraar of andere partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op je vergelijking.

Sluit je autoverzekering af via Geld.nl? Dan profiteer je van de laagste prijsgarantie. Je betaalt dus nooit meer, of soms zelfs minder, dan bij verzekeraar zelf.

Video met tips en uitleg voor de beste autoverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Passende autoverzekering
Welke autoverzekering past bij mij? - Tips dekking autoverzekering kiezen Eef van Opdorp - 14 december 2021
Besparen autoverzekering
Besparen op autoverzekering | Handige tips Eef van Opdorp - 11 augustus 2021

Geld.nl was recent te zien bij

Bekijk alle media-optredens

Autoverzekering voor vrouwen

Ondanks de vooroordelen rijden vrouwen statistisch gezien minder vaak schade dan mannen. Je zou daardoor denken dat vrouwen een lagere premie krijgen. Dit is niet zo. Er is dan ook geen speciale autoverzekering voor vrouwen. Vrouwen autoverzekeringen werden tot een tijdje terug aangeboden door onna-onna. Daar werd je handtas gratis meeverzekerd, voor als die uit je auto zou worden gestolen. Onna-onna bestaat echter niet meer.

Autoverzekeringen vergelijken

Vergelijk autoverzekering vrouwen

Wellicht wordt je zoektocht naar een goede autoverzekering hierdoor een stukje moeilijker. Want wist je dat er meer dan 50 verschillende autoverzekeraars zijn? Ieder met een aparte premie en dekking. Daarbij komt dat het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering groot is. Door autoverzekeringen te vergelijken en de voordeligste verzekering te kiezen, bespaar je gemiddeld 282 euro per jaar en dat kan oplopen tot ruim 600 euro per jaar.

Autoverzekering vergelijken

Goedkoopste vrouwen autoverzekering

Om je een indicatie te geven hoeveel een autoverzekering kost, geven we je hier de actuele premies voor een voorbeeld scenario. Wil je weten welke verzekeraar de laagste premie voor jouw auto biedt? Maak dan direct een vergelijking!

Top 10 goedkoopste autoverzekeringen
Top 10 autoverzekering vrouw
VerzekeraarDekkingPremie / maand
FBTOWA€ 11,57
Centraal BeheerWA€ 12,38
UnivéWA€ 13,69
ZEKUR.nlWA€ 14,16
Avéro AchmeaWA€ 14,99
ANWBWA€ 15,17
UnigarantWA€ 15,58
Nationale-NederlandenWA€ 15,74
Allianz DirectWA€ 16,43
DitzoWA€ 16,92

De premies zijn berekend met behulp van een fictief persoon van 33 jaar oud, wonende in Dokkum met een 10 jaar oude Toyota Aygo, 10 schadevrije jaren en een kilometrage van 12.000. Peildatum: 1 augustus 2022.

Start vergelijken

4 Tips autoverzekering voor vrouwen

Natuurlijk willen we graag dat je de vrouwen autoverzekering vindt die het beste bij je auto en wensen past. Daarom geven we je tips en informatie mee voor het vergelijken, zodat je overal aan gedacht hebt en eenvoudig online de beste vrouwen autoverzekering kunt aanvragen.

Tips beste autoverzekering
Kosten autoverzekering

1. Waar hangt premie vrouwen autoverzekering vanaf?

Verschillende factoren worden meegenomen in de berekening van de premie voor autoverzekeringen.

Auto verzekeren

2. Welke dekking heb ik nodig?

Een vrouwen autoverzekering met WA verzekering is minimaal verplicht, maar in sommige gevallen is een WA beperkt casco autoverzekering of all risk autoverzekering verstandiger.

Autoverzekering aanvragen

3. Aanvullende autoverzekeringen voor vrouwen

Je vrouwen autoverzekering is uit te breiden met verschillende aanvullende verzekeringen.

Autoverzekering afsluiten

4. Vrouwen autoverzekering Premie Alert

Omdat er in een jaar veel verandert, is het belangrijk regelmatig je autoverzekering te checken.

Meer informatie over autoverzekering vrouw

Geld.nl en wetgeving

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem je contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480

We waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en autoverzekering vergelijkingen en tienduizenden afgesloten autoverzekeringen, is Geld.nl dé expert op het gebied van autoverzekeringen vergelijken. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van autoverzekeringen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Meer over autoverzekeringen

 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • All risk autoverzekering De all risk autoverzekering vergoedt vrijwel alle schade aan je auto. Vind hier direct de best passende all risk verzekering.
 • WA beperkt casco autoverzekering De beperkt casco autoverzekering vergoedt naast schade die je aan andere auto’s toebrengt bepaalde schades aan je eigen auto.
 • Autoverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 282 euro per jaar op je autoverzekering.
 • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
 • WA Autoverzekering Iedereen met een auto moet verplicht een WA verzekering afsluiten. Vind hier direct de voordeligste WA verzekering.
tc