Contact

Autoverzekering vrouwen

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar € 237 p.j.! Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar gemiddeld € 237 per jaar.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Wat is je kenteken?
Postcode
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
9,2 985 reviews
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 15%
Dit vinden klanten van ons

We vragen onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Dit met als doel om onze dienstverlening te verbeteren. Hieronder zie je de ervaringen van klanten die onlangs een autoverzekering hebben afgesloten op Geld.nl.

10

Ik zocht een goede autoverzekering en deze is via jullie site gevonden.

Mevr. Nel van Os - 26 september 2023
10

Goede communicatie snel duidelijkheid en geholpen

Robert Kuik - 25 september 2023
8

Goede vergelijking kunnen maken

Jolanda - 25 september 2023
10

Heel overzichtelijk om de verzekeringen te vergelijken. Het afsluiten van de verzekering was ook gemakkelijk.

dhr. Demir - 25 september 2023
10

Duidelijk en betrouwbaar

Maaike - 24 september 2023
Bekijk alle reviews
Geld.nl als deskundige in de mediaBekijk alle media-optredens

In 4 stappen naar de beste autoverzekering

1. Vul gegevens in over jezelf en je auto

Autoverzekeraars bepalen de premie op basis van de auto die je wilt verzekeren en enkele gegevens over jezelf, zoals je woonplaats, leeftijd, schadevrije jaren en het aantal kilometers dat je rijdt. Je vult op Geld.nl dus eerst deze gegevens in. Zo kunnen we bij de verschillende autoverzekeraars de premie berekenen die past bij jouw situatie en auto.

2. Kies je gewenste dekking

Vóór je autoverzekeringen gaat vergelijken, willen we weten welke dekking je wilt voor de autoverzekering. Je hebt drie keuzes: WA, WA+ en All risk. In dit artikel lees je hoe je beste dekking kiest: 'Welke autoverzekering past bij mij?'. Tijdens het autoverzekering vergelijken op Geld.nl geven we je advies over welke dekkingsvariant het beste bij jouw auto past. Zo helpen we je de juiste keuze te maken.

3. Vergelijk het meest complete aanbod autoverzekeringen

Op basis van je gegevens en de gekozen dekking tonen we je het meest complete aanbod autoverzekeringen dat voor jou beschikbaar is. De goedkoopste autoverzekering, met de laagste premie, staat altijd bovenaan. Je kunt de vergelijking met de filters zelf aanpassen op zaken die jij belangrijk vindt.

4. Vraag je nieuwe autoverzekering aan

Heb je de autoverzekering van je keuze gevonden? Dan vraag je deze eenvoudig online aan. Hoe je de verzekering aanvraagt, hangt af van de samenwerking die wij met de verzekeraar hebben: óf direct via onze site, óf we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Zodra je de aanvraag hebt afgerond, ontvang je per e-mail een bevestiging. In de bevestiging staat of je voorlopige dekking hebt. Geeft de verzekeraar je voorlopige dekking, dan mag je meteen de weg op. Zo niet, dan moet je nog even wachten op de definitieve acceptatie van de verzekeraar.

De meest volledige autoverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete autoverzekering vergelijking van Nederland met ruim 22 autoverzekeraars. Vergelijk het meest complete aanbod autoverzekeringen, kies de beste verzekering voor jouw auto en bespaar gemiddeld € 237 per jaar

Autoverzekering voor vrouwen

Ondanks de vooroordelen rijden vrouwen statistisch gezien minder vaak schade dan mannen. Je zou daardoor denken dat vrouwen een lagere premie krijgen. Dit is niet zo. Er is dan ook geen speciale autoverzekering voor vrouwen. Vrouwen autoverzekeringen werden tot een tijdje terug aangeboden door onna-onna. Daar werd je handtas gratis meeverzekerd, voor als die uit je auto zou worden gestolen. Onna-onna bestaat echter niet meer.

Autoverzekering vrouw

Vergelijk autoverzekering vrouwen

Wellicht wordt je zoektocht naar een goede autoverzekering hierdoor een stukje moeilijker. Want wist je dat er meer dan 50 verschillende autoverzekeraars zijn? Ieder met een aparte premie en dekking. Daarbij komt dat het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering groot is. Door autoverzekeringen te vergelijken en de voordeligste verzekering te kiezen, bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar en dat kan oplopen tot bijna 600 euro per jaar.

Besparen op vrouwen autoverzekering

Veelgestelde vragen over autoverzekering vrouwen

Amanda Bulthuis, onze expert op het gebied van autoverzekeringen, heeft de meestgestelde vragen over autoverzekering vrouwen op een rij gezet. Deze informatie is voor het laatst geüpdatet op maandag 4 september 2023.

Zijn er autoverzekeringen speciaal voor vrouwen?

Hier kunnen we kort over zijn: Nee. De autoverzekering is voor iedereen hetzelfde, dus ook voor vrouwen. Zij betalen dezelfde premie als mannen en krijgen ook dezelfde dekking voor hun autoverzekering. Tot een paar jaar geleden waren er wel autoverzekeraars, zoals Onna-onna, die zich specifiek op vrouwen richtten met hun autoverzekering, maar die bestaan niet meer.

Hoe vind ik de goedkoopste autoverzekering voor vrouwen?

Zoals gezegd betalen mannen en vrouwen dezelfde premie. Toch pakt de premie voor iedereen anders uit. Autoverzekeraars kijken namelijk naar de volgende zaken om je premie te bepalen:

 • Welke auto je verzekert
 • Waar je woont
 • Hoe oud je bent
 • Hoeveel schadevrije jaren je hebt
 • Hoeveel kilometer je per jaar rijdt
 • Welke dekking je kiest

Deze dingen hebben allemaal invloed op de premie van je autoverzekering voor vrouwen. Daarom vragen we je tijdens je autoverzekering vergelijken op Geld.nl om deze gegevens in te vullen. Zo kunnen we de premies berekenen die horen bij jouw situatie. Je ziet zo ook meteen welke verzekeraar de goedkoopste autoverzekering heeft voor jou.

Waarom autoverzekeringen voor vrouwen vergelijken via Geld.nl?

Ga je via Geld.nl je autoverzekering afsluiten, dan maak je een keuze uit het meeste complete aanbod autoverzekeringen van Nederland. Dat betekent dat je via Geld.nl autoverzekeringen kunt afsluiten die je bij andere verzekeraars niet ziet.

Verder is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. We zijn geen onderdeel van een autoverzekeraar of andere partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op je vergelijking.

Sluit je autoverzekering af via Geld.nl? Dan profiteer je van de laagste prijsgarantie. Je betaalt dus nooit meer, of soms zelfs minder, dan bij verzekeraar zelf.

Goedkoopste vrouwen autoverzekering

Om je een indicatie te geven hoeveel een autoverzekering kost, geven we je hier de actuele premies voor een voorbeeld scenario. Wil je weten welke verzekeraar de laagste premie voor jouw auto biedt? Maak dan direct een vergelijking!

Goedkoopste vrouwen autoverzekering
Top 10 autoverzekering vrouw
VerzekeraarDekkingPremie / maand
UnivéWA€ 11,83
Centraal BeheerWA€ 13,15
InsharedWA€ 13,59
Avéro AchmeaWA€ 14,99
FBTOWA€ 15,17
Allianz DirectWA€ 15,45
a.s.r. Ik kies zelfWA€ 16,15
ZEKURWA€ 16,35
ANWBWA€ 18,05
UnigarantWA€ 19,57

De premies zijn berekend met behulp van een fictief persoon van 33 jaar oud, wonende in Dokkum met een 10 jaar oude Toyota Aygo, 10 schadevrije jaren en een kilometrage van 12.000. Peildatum: 4 september 2023. Wij ontvangen deze premies van de onafhankelijke dataleverancier Rolls.

4 Tips autoverzekering voor vrouwen

Natuurlijk willen we graag dat je de vrouwen autoverzekering vindt die het beste bij je auto en wensen past. Daarom geven we je tips en informatie mee voor het vergelijken, zodat je overal aan gedacht hebt en eenvoudig online de beste vrouwen autoverzekering kunt aanvragen.

Tips autoverzekering vrouw
Kosten autoverzekering

1. Waar hangt premie vrouwen autoverzekering vanaf?

Verschillende factoren worden meegenomen in de berekening van de premie voor autoverzekeringen.

Deze factoren verschillen per persoon, dus de premie is voor iedereen anders. Wat niet meespeelt is het geslacht van de persoon die de autoverzekering aanvraagt. Een autoverzekering voor vrouwen kost hetzelfde als een autoverzekering voor mannen. De volgende factoren spelen wel mee in je autoverzekering berekenen:

 • Postcode
 • Leeftijd
 • Schadevrije jaren
 • Type auto
 • Waarde van de auto
 • Beveiliging van de auto
 • Hoeveel kilometers je per jaar rijdt
Auto verzekeren

2. Welke dekking heb ik nodig?

Een vrouwen autoverzekering met WA verzekering is minimaal verplicht, maar in sommige gevallen is een WA beperkt casco autoverzekering of all risk autoverzekering verstandiger.

Hoe lager de waarde van je auto, hoe minder uitgebreid je de auto hoeft te verzekeren.

Welke dekking kiezen?
Leeftijd autoDekking
> 10 jaarWA verzekering
6 - 10 jaarWA beperkt casco verzekering
0 - 5 jaarAll risk autoverzekering

Persoonlijke keuze

Ben je erg afhankelijk van je auto of heb je een autolening afgesloten? In dat geval is het verstandig een meer uitgebreide dekking te kiezen, ook al heeft de auto een lagere waarde. Je krijgt dan in ieder geval genoeg vergoedt om een nieuwe auto te kopen of je lening af te lossen.

Autoverzekering aanvragen

3. Aanvullende autoverzekeringen voor vrouwen

Je vrouwen autoverzekering is uit te breiden met verschillende aanvullende verzekeringen.

Tijdens het vergelijken op Geld.nl filter je eenvoudig het overzicht zodat je de premies te zien krijgt met de gekozen aanvullende verzekering.

Schade inzittendenverzekering

De schade inzittendenverzekering auto vergoedt zowel materiële schade als letselschade van jou en je medepassagiers na een ongeluk. De verzekeraar kijkt niet naar de schuldvraag, dus is er ook geen wachttijd voordat je de vergoeding ontvangt.

Verkeersrechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering auto helpt je schade verhalen bij de tegenpartij. Ook biedt de verzekering juridische hulp bij geschillen in het verkeer.

Pechhulp

De pechhulp verzekering vergoedt reparatie ter plekke als je auto stil komt te staan. Lukt repareren niet, dan vergoedt de verzekering het verslepen van de auto naar de garage en krijg je ook vaak

Autoverzekering afsluiten

4. Vrouwen autoverzekering Premie Alert

Omdat er in een jaar veel verandert, is het belangrijk regelmatig je autoverzekering te checken.

De vrouwen autoverzekering die je twee jaar geleden hebt afgesloten is nu misschien niet meer de goedkoopste of heeft niet meer de meest uitgebreide dekking. Je hoeft hier zelf niet aan te denken als je de autoverzekering via Geld.nl afsluit. Wij checken ieder jaar voor je of er een goedkopere autoverzekering voor je is en sturen je een Premie Alert. Dat is makkelijk besparen!

Autoverzekering afsluiten? Vergelijk, kies en bespaar!