Contact

WA autoverzekering

Vergelijk & bespaar € 282 per jaar.
Eef van Opdorp
Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start autoverzekeringen vergelijken Start vergelijken en vind de beste autoverzekering
Wat is je kenteken?
Kenteken onbekend
Postcode
Geboortedatum DD-MM-JJJJ
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Grootste aanbod leningen 100% onafhankelijk

Geld.nl is geen onderdeel van
verzekeraar of andere partij.

Grootste aanbod leningen Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Video met tips en uitleg voor de beste autoverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

De meest volledige autoverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meeste complete autoverzekering vergelijking van Nederland met ruim 30 autoverzekeraars. Vind de beste autoverzekering met de laagste premie en bespaar gemiddeld € 282 per jaar!

Dit vinden klanten van ons

10   "Makkelijke site"
Marianne van Hemert 30 september 2022
8   "Voor een scherpe prijs een allrisk verzekering afgesloten"
Bas 30 september 2022
10   "Gratis Bol.com bon netjes binnen 4 weken gekregen"
Bram Lantinga 30 september 2022
Persoonlijke hulp van experts
Autoverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde autoverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste autoverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

Geld.nl: dé autoverzekering specialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé autoverzekering vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring zorgen we ervoor dat jij zorgeloos de beste autoverzekering kunt kiezen en afsluiten. De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van autoverzekeringen. De informatie is gereviewed door Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie is voor het laatst geüpdatet op donderdag 3 november 2022.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Wat is een WA autoverzekering?

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Een WA autoverzekering is verplicht in Nederland zodra je een auto op je naam hebt staan. Hiermee verzeker je je tegen schade die je met je auto toebrengt aan anderen. Wil je ook schades aan je eigen auto verzekeren? Dan kun je kiezen voor de uitgebreidere beperkt casco autoverzekering of all risk autoverzekering.

Wat kost een WA verzekering voor je auto?

Hoeveel een WA verzekering kost, is voor iedereen anders. Verzekeraars kijken namelijk naar de volgende factoren om de premie voor je WA autoverzekering te bepalen:

 • De auto die je wilt verzekeren
 • Waar je woont
 • Je leeftijd
 • Je schadevrije jaren
 • Hoeveel kilometer je per jaar rijdt

Tijdens je WA autoverzekering vergelijken op Geld.nl vul je deze gegevens in. Vervolgens berekenen we de WA premies voor jouw situatie. Zo zie je meteen wat een WA verzekering voor jouw auto kost.

Wanneer je auto WA verzekeren?

Voor auto’s die ouder dan 10 jaar zijn, raden we meestal alleen een WA autoverzekering aan. Als je een uitgebreidere dekking neemt, betaal je meer premie, terwijl je meestal weinig vergoed krijgt bij schade aan je eigen auto. Is je auto echter nog veel waard? Dan loont een uitgebreide dekking juist wel. Meer hierover lees je in het artikel WA of WA+.

Tijdens het autoverzekering berekenen op Geld.nl geven we je altijd een advies over welke dekking het meest geschikt is voor jouw auto. Zo weet je meteen of een WA dekking voldoende is voor jouw auto.

Waarom WA autoverzekeringen vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl is dé vergelijkingssite voor autoverzekeringen. Je vergelijkt op Geld.nl het meeste complete aanbod autoverzekeringen van Nederland. Dat betekent dat je op Geld.nl WA autoverzekeringen ziet die je op andere vergelijkingssite niet ziet. Zo vind je dus zeker de goedkoopste WA verzekering voor jouw auto.

Verder is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. We zijn geen onderdeel van een autoverzekeraar of andere partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op onze vergelijkingen.

Ga je je WA autoverzekering afsluiten via Geld.nl? Dan profiteer je van de laagste prijsgarantie. Je betaalt dus nooit meer, of soms zelfs minder, dan bij verzekeraar zelf.

Daarnaast geven we je bij je WA autoverzekering via Geld.nl vaak unieke extra’s, zoals:

 • Korting op de premie van je autoverzekering
 • Gratis een Bol.com ter waarde van € 30 bij de meeste autoverzekeringen via Geld.nl

In je WA autoverzekering vergelijking zie je direct bij welke verzekeringen je korting en/of een cadeau krijgt.

Laatste nieuws Geld.nl over autoverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden autoverzekering vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je autoverzekering. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een autoverzekering afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over autoverzekeringen.

Bekijk alle nieuwberichten

WA autoverzekering

Een WA autoverzekering is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor automobilisten. Met een WA verzekering ben je verzekerd voor schade die je met je auto toebrengt bij anderen. Iedereen die in Nederland een auto heeft, moet verplicht minimaal een WA autoverzekering afsluiten. Hier wil je natuurlijk niet te veel voor betalen. Op Geld.nl kun je eenvoudig WA verzekeringen vergelijken van ruim 30 autoverzekeraars. Zo weet je zeker dat de goedkoopste autoverzekering voor jou ertussen staat.

WA autoverzekering

Waarom WA verzekering afsluiten?

Als je met je auto schade veroorzaakt, is dat al vervelend genoeg. Maar wat als er een tegenpartij bij betrokken is die door jouw schuld flinke schade aan zijn auto heeft of, erger nog, gewond raakt? Zo’n schade loopt snel in de papieren. Met een WA autoverzekering ben je hiervoor verzekerd. Prettig voor jou én fijn voor de tegenpartij, omdat die weet dat de kosten vergoed worden.

Besparen op WA autoverzekering

Geld.nl was recent te zien bij

Bekijk alle media-optredens

Goedkoopste WA autoverzekering

Om je een indicatie te geven hoeveel een WA autoverzekering kost, geven we je hier de actuele premies voor een voorbeeld scenario. Wil je weten welke verzekeraar de laagste premie voor jouw auto biedt? Maak dan direct een vergelijking!

Goedkoopste WA autoverzekering
Top 10 WA autoverzekeringen
VerzekeraarDekkingPremie / maand
Centraal BeheerWA€ 13,01
UnivéWA€ 13,69
Avéro AchmeaWA€ 14,99
ANWBWA€ 15,17
FBTOWA€ 15,43
ZEKUR.nlWA€ 15,57
UnigarantWA€ 15,58
DitzoWA€ 16,92
Allianz DirectWA€ 17,70
InsharedWA€ 19,01

De premies zijn berekend op basis van een fictief persoon van 33 jaar oud, wonende in Dokkum met een 10 jaar oude Toyota Aygo, 10 schadevrije jaren en een kilometrage van 12.000. Peildatum:  1 november 2022.

Start vergelijken

4 Tips beste WA autoverzekering

Met de WA autoverzekering verzeker je je voor schades die je met je auto aanbrengt bij anderen. Toch is het goed om naast de premie ook te kijken naar de voorwaarden van de WA verzekering. Lees hier onze tips en je weet precies waar je op moet letten als je een WA autoverzekering gaat afsluiten.

Tips autoverzekering WA
Autoverzekering aanvragen

1. Wat vergoedt een WA verzekering?

Zoals gezegd vergoedt een WA autoverzekering schades die je met je auto toebrengt aan anderen.

Auto verzekeren

2. Wanneer je auto WA verzekeren?

Over het algemeen is enkel een WA autoverzekering de beste keuze voor auto’s vanaf 10 jaar oud.

Kosten autoverzekering

3. Autoverzekering WA vergelijken

De premie is bij een WA autoverzekering het belangrijkste om te vergelijken.

Goedkoopste autoverzekering

4. Goedkoopste WA autoverzekering

Heb je de beste én goedkoopste WA autoverzekering gevonden? Sluit deze dan binnen enkele minuten af.

Meer over autoverzekeringen

 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • All risk autoverzekering De all risk autoverzekering vergoedt vrijwel alle schade aan je auto. Vind hier direct de best passende all risk verzekering.
 • WA beperkt casco autoverzekering De beperkt casco autoverzekering vergoedt naast schade die je aan andere auto’s toebrengt bepaalde schades aan je eigen auto.
 • Autoverzekering jongeren Omdat verzekeraars jongeren als risicogroep beschouwen, betalen zij een opslag op de premie. Lees er hier meer over.
 • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
 • Goedkoopste autoverzekering Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 282 euro per jaar op je autoverzekering.
tc