Website van het jaar 2020

WA autoverzekering

vergelijk & vind de beste deal!
Kies je autoverzekeringBespaar tot €600 p.j.
Kenteken onbekend

DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 15%

 • Unieke Geld.nl korting tot 15%
 • Actie! Tot € 35 cadeau via Geld.nl
 • 100% onafhankelijk vergelijken
Vergelijk het grootste aanbod Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Laagste prijsgarantie Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
9,1
  517 klantreviews
10,0   "Top" Jan Schoonbeek 06 april 2021
10,0   "Alles ontvangen zoals beloofd" I Charitakis 29 maart 2021
8,0   "Super makkelijk kiezen" BJA Smit 29 maart 2021
Alle reviews bekijken
De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Verzekeren vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Auteur

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld:

Amanda Bulthuis
Bronnen

De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op maandag 3 mei 2021. De volgende bronnen zijn hier onder andere voor geraadpleegd:

bronnen
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
Onderzoek autoverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en autoverzekering vergelijkingen en tienduizenden afgesloten autoverzekeringen, is Geld.nl dé expert op het gebied van autoverzekeringen vergelijken. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van autoverzekeringen:

onderzoek
Zojuist overgestapt

21.557

WA autoverzekering

WA autoverzekering, bespaar direct!

Een WA autoverzekering is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor automobilisten. Met een WA verzekering ben je verzekerd voor schade die je met je auto toebrengt bij anderen. Iedereen die in Nederland een auto heeft, is verplicht minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. Hier wil je natuurlijk niet te veel voor betalen. Op Geld.nl kun je eenvoudig WA verzekeringen vergelijken van ruim 50 autoverzekeraars. Zo weet je zeker dat de beste autoverzekering voor jou ertussen staat.

Waarom een WA verzekering afsluiten?

Als je met je auto schade veroorzaakt, is dat al vervelend genoeg. Maar wat als er een tegenpartij bij betrokken is die door jouw schuld flinke schade aan zijn auto heeft of, erger nog, zelf gewond raakt? Zo’n schade loopt snel in de papieren. Met een WA autoverzekering ben je hiervoor verzekerd. Prettig voor jou én fijn voor de tegenpartij, omdat die weet dat de kosten vergoed worden.

WA verzekering kosten - Top 10 goedkoopste WA autoverzekeringen

Om je een beeld te geven van de kosten voor een WA autoverzekering, hebben we de top 10 laagste premies voor een WA verzekering voor je in kaart gebracht. Deze WA premies zijn gebaseerd op een voorbeeldscenario. Wil je precies weten wat een WA verzekering voor jouw auto kost? Maak dan een persoonlijke berekening door op de button onder de tabel te klikken.

Top 10 WA autoverzekering
Verzekeraar Premie/maand
FBTO € 11,86
Centraal Beheer € 12,49
SNS Bank € 12,72
ABN AMRO € 14,23
ZEKUR.nl € 14,41
Ditzo € 14,68
Unigarant € 14,81
ANWB € 15,19
Univé € 15,69
a.s.r. € 18,31

Start vergelijken ➔

*Deze premies zijn berekend voor een Toyota Aygo uit 2009 met een 33-jarige bestuurder uit Dokkum die 10 schadevrije jaren heeft en 12.000 kilometer per jaar rijdt. De berekening is medio mei 2020 gemaakt.

Voordelen WA autoverzekering vergelijken op Geld.nl

Je WA verzekering vergelijken op Geld.nl is heel eenvoudig en helpt je besparen op je autoverzekering. Dankzij onderstaande voordelen van Geld.nl weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je WA autoverzekering.

Voordeel 1 –Grootste aanbod WA autoverzekeringen

We vergelijken de WA verzekering van het grootste aanbod autoverzekeraars. Dat houdt in dat je in onze vergelijking verzekeraars terug ziet, die andere vergelijkingssites niet tonen. Zo weet je zeker dat de goedkoopste WA autoverzekering voor jouw auto ertussen staat. Je vindt dus gegarandeerd de beste deal op Geld.nl!

WA autoverzekering vergelijken

Vergelijk grootste aanbod WA autoverzekeringen

Voordeel 2 - Unieke kortingen op je WA autoverzekering

Op Geld.nl krijg je unieke kortingen die oplopen tot 15% op de premie van je WA autoverzekering. Als je via Geld.nl een WA autoverzekering afsluit, krijgen wij een vergoeding van de verzekeraar. Een deel van het geld dat wij verdienen, geven we terug aan jou! Dit doen we door op verschillende WA autoverzekeringen unieke kortingen te geven, oplopend tot wel 15% van je premie. Je betaalt dan een lagere premie dan bij de verzekeraar zelf of op andere vergelijkingssites.

Voordeel 3 - Laagste prijsgarantie op je WA autoverzekering

Je betaalt voor je WA autoverzekering op Geld.nl nooit meer dan bij de verzekeraar zelf of een andere vergelijkingssites. Dat noemen we de laagste prijsgarantie op je autoverzekering. Vind je ergens anders dezelfde WA autoverzekering toch goedkoper? Dan betalen wij je het verschil plús 5 procent.

Voordeel 4 - Gratis cadeau bij je WA verzekering

Als je via Geld.nl een WA autoverzekering afsluit, geven we je vaak ook nog een cadeautje erbij. Momenteel krijg je tot € 35 cadeau bij je autoverzekering (€ 15 bij een WA autoverzekering). Je krijgt dit cadeau alleen bij Geld.nl. Zo vind je bij ons niet alleen de beste deal voor je WA autoverzekering, maar krijg je ook nog eens iets extra’s. Zie het als de allerbeste deal!

Voordeel 5 - 100% onafhankelijk je WA verzekering vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of financiële partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op onze vergelijking. Zo garanderen wij jou een 100% onafhankelijke vergelijking.

Voordeel 6 - Zeker van een verantwoorde keuze!

Klanten waarderen Geld.nl met een dikke negen. Daarnaast zijn wij voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar. In 2020 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,1. Lees hier meer over de uitslag.

Voordeel 7 - Autoverzekering premie alert – Elk jaar opnieuw de beste deal!

Ook als je eenmaal klant bent bij Geld.nl, blijven we voor je klaar staan. Zo checken wij elk jaar opnieuw of je huidige WA autoverzekering nog steeds de beste premie én voorwaarden biedt. Vinden we ergens anders een betere deal? Dan krijg je direct bericht en kun je overstappen. Je hoeft zelf dus helemaal nergens aan te denken. Dat is makkelijk besparen!

Wat vergoedt een WA verzekering?

Zoals gezegd vergoedt een WA autoverzekering schades die je met je auto toebrengt aan anderen. Denk aan letselschade als je iemand aanrijdt. Ook materiële schade, bijvoorbeeld aan iemands auto, fiets of spullen, valt onder de WA dekking. Schades aan je eigen auto worden niet vergoed. Hiervoor kies je de uitgebreidere WA beperkt casco autoverzekering of de all risk autoverzekering. In de tabel hieronder zie wat deze dekkingen vergoeden.

Dekking WA autoverzekering
Dekking WA verzekering WA+ beperkt casco All risk autoverzekering
Schade aan anderen
Diefstal / inbraak  
Brand / storm  
Ruitschade  
Aanrijding / vandalisme    

Wanneer je auto WA verzekeren?

Over het algemeen is enkel een WA autoverzekering de beste keuze voor auto’s vanaf 10 jaar oud. Je auto is dan flink in waarde gedaald. Voor een uitgebreide dekking betaal je veel meer premie dan wat je vergoed krijgt als je auto total loss raakt of gestolen wordt.

Wanneer WA autoverzekering?
Leeftijd auto Dekking
> 10 jaar WA verzekering
6 - 10 jaar WA beperkt casco verzekering
0 - 5 jaar All risk autoverzekering

Wanneer je auto uitgebreider dan WA verzekeren?

Een andere reden voor een uitgebreidere dekking is wanneer je een lening voor je auto hebt afgesloten. Kies dan altijd voor een all risk autoverzekering. Bij schade of diefstal ontvang je een vergoeding waarmee je de lening kunt afbetalen. Je blijft zo niet met een lening zitten, terwijl je de auto niet meer rijdt.

WA verzekering vergelijken, waarop letten?

De premie is bij een WA autoverzekering het belangrijkste om te vergelijken. De voorwaarden en dekking zijn bij alle WA autoverzekeringen namelijk vrijwel gelijk. Tijdens je WA autoverzekering berekenen op Geld.nl tonen we je altijd de goedkoopste WA autoverzekering bovenaan. Zo kies je dus eenvoudig de beste WA verzekering voor je auto.

Eigen risico WA autoverzekering

De WA autoverzekering heeft geen eigen risico. Het eigen risico van autoverzekeringen geldt alleen wanneer je schades aan je eigen auto claimt. De WA autoverzekering vergoedt juist alleen schades aan andere auto’s, waardoor het eigen risico niet van toepassing is.

Aanvullende verzekeringen bij je WA verzekering

Je WA autoverzekering is uit te breiden met verschillende aanvullende verzekeringen, zoals de schade inzittendenverzekering en de verkeersrechtsbijstandverzekering. Tijdens je WA verzekering vergelijken geef je met de filters voor aanvullende verzekeringen aan welke aanvullingen je wilt. Je ziet dan direct wat dit betekent voor de premie van je WA autoverzekering.

Schade inzittendenverzekering
Met een schadeverzekering inzittenden verzeker je jezelf, de mensen die bij je in de auto zitten en de spullen in de auto. Stel dat jij of een passagier blijvend invalide raakt, dan heeft dat natuurlijk ingrijpende gevolgen. Je moet aanpassingen doen in het huis en kan misschien niet meer werken, waardoor je inkomsten dalen. Voor enkele euro’s per maand heb je dit risico afgedekt. Wij raden je daarom echt aan een inzittendenverzekering auto af te sluiten.

Verkeersrechtsbijstandverzekering
Betrokken raken bij een ongeval is al vervelend genoeg. Maar wat als je de schade vergoed moet krijgen van een tegenpartij die niet meewerkt? Een verkeersrechtsbijstandverzekering auto helpt je om de schade zo snel mogelijk afgehandeld te krijgen en je schadevergoeding te ontvangen. Voor een paar euro extra heb je de zekerheid van professionele hulp bij het verhalen van schade.

Goedkoopste WA autoverzekering gevonden? Pak die besparing!

Heb je de beste én goedkoopste WA autoverzekering gevonden? Sluit deze dan binnen enkele minuten af. Je autoverzekering afsluiten kan op twee manieren: óf direct via onze site, óf we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Je doorloopt hierbij altijd de volgende stappen:

 • Vul je persoonlijke gegevens in
 • Vul de gegevens over je auto in, zoals de meldcode
 • Beantwoord de slotvragen
 • Gefeliciteerd met je nieuwe WA autoverzekering!

Acceptatie WA autoverzekering

Zodra je de aanvraag hebt afgerond, ontvang je een bevestiging. Hierin staat ook of je voorlopige dekking hebt. Als je voorlopige dekking krijgt, mag je direct met je auto de weg op. Anders moet je nog even wachten op acceptatie van de verzekeraar. Meestal krijg je binnen één dag bericht of je definitief geaccepteerd bent.

Nadat je geaccepteerd bent voor je nieuwe WA autoverzekering, moet je nog wel je huidige autoverzekering opzeggen. Dit mogen wij helaas niet voor je doen, maar we helpen je graag met onze voorbeeldbrief. Veel plezier met je besparing!

Klantenservice

Hulp nodig? Onze deskundige financiële experts staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Actueel
Meer over autoverzekeringen
 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • All risk autoverzekering De all risk autoverzekering vergoedt vrijwel alle schade aan je auto. Vind hier direct de best passende all risk verzekering.
 • WA beperkt casco autoverzekering De beperkt casco autoverzekering vergoedt naast schade die je aan andere auto’s toebrengt bepaalde schades aan je eigen auto.
 • Autoverzekering jongeren Omdat verzekeraars jongeren als risicogroep beschouwen, betalen zij een opslag op de premie. Lees er hier meer over.
 • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
 • Goedkoopste autoverzekering Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je autoverzekering.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc