Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten

Vergelijk het grootste aanbod WA autoverzekeringen

WA autoverzekering

vergelijk & vind de beste deal!
Kies je autoverzekeringBespaar tot €600 p.j.
NL
Kenteken onbekend

Website van het jaar 2019
Laagste prijsgarantie via Geld.nl

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Vergelijk het grootste aanbod

We zijn de meest complete
autoverzekering vergelijker.

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

“Fijne communicatie met duidelijke info”

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt
 • 02:01
 • 01:58
 • 01:56
 • 01:54
 • 01:52

Afgelopen jaar bespaarden 21.557 klanten op hun autoverzekering via Geld.nl.

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

<
 • a.s.r. Autoverzekering
 • ABN-AMRO Autoverzekering
 • AEGON Autoverzekering
 • Allianz Nederland Autoverzekering
 • ANWB Autoverzekering
 • Aon Autoverzekering
 • Centraal Beheer Achmea Autoverzekering
 • Ditzo B.V Autoverzekering
 • FBTO Autoverzekering
 • Hema Autoverzekering
 • ING Autoverzekering
 • Inshared Autoverzekering
 • Kilometerverzekering Autoverzekering
 • Nationale Nederlanden Autoverzekering
 • NowGo Autoverzekering
 • OHRA Autoverzekering
 • Reaal Autoverzekering
 • SNS Autoverzekering
 • Unigarant Autoverzekering
 • Unive Autoverzekering
 • ZEKUR Autoverzekering
 • ZLM Autoverzekering
>

WA autoverzekering? Bespaar tot wel € 600 per jaar!

Wist je dat het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering 600 euro per jaar is? Met meer dan 50 verschillende autoverzekeraars is de kans groot dat je nu te veel betaalt voor je WA autoverzekering. Die kans is extra groot voor de het grote deel van de consumenten dat tot nu toe nooit is overgestapt. Dat je toentertijd de beste WA autoverzekering had, betekent niet dat dat nu nog steeds zo is. Zelfs na een jaar kunnen premies en dekkingen al drastisch veranderen. Doe daarom wat de AFM, Autoriteit Consument en Markt en de Consumentenbond iedereen aanraadt: vergelijk WA autoverzekeringen.

Daarom WA autoverzekering vergelijken

Waarom zou je de moeite nemen WA autoverzekeringen te vergelijken? Simpel: je WA autoverzekering vergelijken en overstappen bespaart je tot wel 600 euro per jaar. Je weet vast wel iets waaraan je dat geld liever uitgeeft. Toch betalen veel consumenten een te hoge premie voor hun WA autoverzekering. Zonde! Zeker als de oplossing zo simpel is.

Vind de goedkoopste WA autoverzekering

WA autoverzekeringen vergelijken is heel makkelijk. Je vergelijkt in vier stappen WA autoverzekeringen op premie en voorwaarden:

 1. Vul in welke auto je WA wilt verzekeren
 2. Laat ons weten wie je bent
 3. Kies WA dekking
 4. Vergelijk WA autoverzekeringen

Top 10 goedkoopste WA autoverzekeringen

Wij hebben de top tien laagste premies voor de WA autoverzekering voor je in kaart gebracht.

Verzekeraar Premie/maand
FBTO € 11,85
Centraal Beheer € 12,51
SNS Bank € 12,72
Univé € 12,81
ZEKUR.nl € 13,69
Unigarant € 14,23
ABN AMRO € 14,23
ANWB € 14,97
ING € 16,86
Nationale Nederlanden Onine € 16,87
Start vergelijken

*Deze premies zijn berekend voor een Toyota Aygo uit 2009 met een 33-jarige bestuurder uit Dokkum die 10 schadevrije jaren heeft en 12.000 kilometer per jaar rijdt. De berekening is medio augustus 2019 gemaakt.

Als er een goedkoopste WA autoverzekering is, dan is er ook een duurste. Deze heeft een premie van 30,37 euro per maand. Ten opzicht van de goedkoopste WA premie bespaar je hier dus 18,52 euro per maand, oftewel 222,24 euro per jaar!

Waarom WA autoverzekering vergelijken op Geld.nl?

Wij van Geld.nl helpen je graag besparen op je WA autoverzekering. Dankzij de voordelen van Geld.nl weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Grootste aanbod WA autoverzekeringen vergelijken

Je vergelijkt het grootste aanbod WA autoverzekeringen op Geld.nl. Nadat je wat gegevens over je auto, jezelf en je wensen invult, stellen wij een overzicht voor je samen met de best passende WA autoverzekeringen voor je auto. Uit het ruime aanbod vind je gemakkelijk de goedkoopste WA autoverzekering met de beste voorwaarden. Vervolgens vraag je de WA autoverzekering van je keuze direct online aan.

WA autoverzekering vergelijken

Vergelijk grootste aanbod WA autoverzekeringen

Onafhankelijk en actueel WA autoverzekering vergelijken

De data over de premies, dekkingen en voorwaarden van WA autoverzekeringen krijgen wij van onafhankelijke dataleveranciers Rolls en Voogd & Voogd. Hierdoor heb je altijd de meest actuele informatie. Als je de perfecte WA autoverzekering hebt gevonden, wil je die natuurlijk direct afsluiten. Daarom werken we met een aantal verzekeraars samen. Deze samenwerkingen hebben geen invloed op de resultaten van de WA autoverzekering vergelijking. Het kost je bovendien niets extra’s als je de WA autoverzekering via ons afsluit. We zijn niet voor niets een van de weinige vergelijkingssites met het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Laagste prijsgarantie op je WA autoverzekering

Met onze laagste prijsgarantie ben je altijd zeker van de goedkoopste WA autoverzekering. Vind je binnen één week na het afsluiten van de WA autoverzekering ergens anders dezelfde verzekering goedkoper, dan betalen wij je het verschil terug plus vijf procent van de premie. Je betaalt via ons dus nooit een hogere premie dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Op sommige WA autoverzekeringen bieden we zelfs vijf procent korting!

14 dagen bedenktijd op je WA autoverzekering

Fijn om te weten: als je via Geld.nl een autoverzekering afsluit zit je nergens aan vast. Bedenk je jezelf binnen veertien dagen? Dan annuleer je de polis kosteloos.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun WA autoverzekering geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de deskundigheid van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met de WA autoverzekering vergelijking? Onze vakkundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2019

Geld.nl is in 2019 voor het derde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijken, was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkoopste WA autoverzekering gevonden? Pak die besparing!

Je hebt vergeleken, gezien dat je inderdaad flink wat geld kunt overhouden en een keuze gemaakt. Tijd om die besparing te pakken en je nieuwe WA autoverzekering af te sluiten.

Je WA autoverzekering afsluiten gaat via onze site of we sturen je door naar de website van de autoverzekeraar. Dit is afhankelijk van wat onze afspraken met de betreffende verzekeraar zijn. Sluit je de WA autoverzekering direct af via onze website, dan worden wij je tussenpersoon en aanspreekpunt bij wijzigingen of schade. Sturen we je door naar de website van de verzekeraar, dan is die betreffende autoverzekeraar vanaf dat moment je contactpersoon.

Hoe WA autoverzekering aanvragen?

Zo vraag je binnen vijf minuten de WA autoverzekering van je keuze aan:

 1. Kies de gewenste WA autoverzekering
 2. Vul je persoonlijke gegevens in
 3. Vul je autogegevens in
 4. Beantwoord de slotverklaring

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Vergeet niet je oude autoverzekering op te zeggen zodra je nieuwe WA autoverzekering is geaccepteerd.

Acceptatie WA autoverzekering

Je krijgt direct een bevestiging van je aanvraag en hoort of je voorlopige dekking hebt of niet. In de meeste gevallen kun je direct te weg op. Binnen één tot enkele dagen krijg je bericht of je WA autoverzekering definitief is geaccepteerd of geweigerd. Nadat je geaccepteerd bent, zeg je de oude autoverzekering op. Dit mogen wij helaas niet voor je doen, maar we helpen je graag met onze voorbeeldbrief. Veel plezier met je besparing!

WA autoverzekering: handig om te weten

We willen graag dat je de goedkoopste WA autoverzekering vindt die het beste bij je wensen past. Daarom geven we je informatie en tips mee voor het vergelijken. We zetten ze voor je op een rij:

1. Wat is een WA autoverzekering?

Een WA autoverzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering) is verplicht voor iedere automobilist in Nederland. Staat er een auto op je naam, dan ben je verplicht deze minimaal WA te verzekeren. Een WA autoverzekering dekt de schade die je met je auto veroorzaakt bij anderen en waarvoor je aansprakelijk bent. Ook wordt de schade vergoed die veroorzaakt is door goederen die met je auto zijn vervoerd, bijvoorbeeld goederen die van de imperiaal zijn gevallen.

2. Wat vergoedt de WA autoverzekering?

De WA autoverzekering dekt zowel letselschade als zaakschade aan anderen. Het maakt hierbij niet uit wie er in de auto rijdt, tenzij diegene geen rijbewijs heeft of onder invloed is. Opzettelijk veroorzaakte schade is ook uitgesloten van de WA autoverzekering.

De WA autoverzekering dekt schade aan je eigen voertuig niet. Veroorzaak je een ongeval met je auto, dan wordt alléén de schade van de tegenpartij vergoed. Je draait dus zelf op voor de kosten van je eigen schade.

Je auto is op drie manieren te verzekeren. De WA autoverzekering is de simpelste en goedkoopste dekkingsvariant. Naast de wettelijk verplichte WA autoverzekering zijn er nog twee dekkingen voor je autoverzekering. Dit zijn de WA beperkt casco verzekering en de WA volledig casco verzekering.

Wil je een uitgebreidere dekking? Neem dan eens een kijkje naar de WA beperkt casco autoverzekering of de all risk autoverzekering.

WA verzekering WA+ beperkt casco All risk autoverzekering
Schade aan anderen
Diefstal / inbraak
Brand / storm
Ruitschade
Aanrijding / vandalisme

De dekking van de WA autoverzekering is wettelijk bepaald in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Alle verschillende WA autoverzekeringen bieden dus nagenoeg dezelfde dekking. Er zitten echter wel grote verschillen in de premies. Je WA autoverzekering berekenen en vergelijken loont dus, ook al is de dekking bij iedere verzekering hetzelfde.

3. Past een WA autoverzekering bij mijn auto?

Wij raden de WA autoverzekering aan voor auto’s van tien jaar en ouder. Deze auto’s hebben meestal een wat lagere waarde, waardoor de vergoeding die je verzekeraar uitkeert bij schade niet opweegt tegen de premie die je betaalt voor een uitgebreidere dekking.

Leeftijd auto Dekking
> 10 jaar WA verzekering
6 - 10 jaar WA beperkt casco verzekering
0 - 5 jaar All risk autoverzekering

Persoonlijke keuze
Tijdens het vergelijken geven wij je advies welke autoverzekering het beste bij je auto past. Heb je liever een andere dekking, bijvoorbeeld omdat je afhankelijk bent van je auto of een lening voor je auto hebt afgesloten? Dan pas je dit natuurlijk zelf aan, zodat we je gewenste dekking meenemen in de vergelijking.

4. Aanvullende autoverzekeringen

Je WA autoverzekering is uit te breiden met verschillende aanvullende verzekeringen, zoals de schade inzittendenverzekering en de verkeersrechtsbijstandverzekering. Tijdens het vergelijken pas je eenvoudig ons overzicht aan zodat je alle WA autoverzekeringen te zien krijgt, inclusief de gewenste aanvullende verzekering.

Schade inzittendenverzekering
Breid je WA autoverzekering uit met de schade inzittendenverzekering auto en alle letsel- en zaakschade van jou en je medepassagiers wordt direct vergoed. Onder zaakschade vallen ook de spullen die je in je auto had tijdens het ongeluk. Er wordt niet gekeken naar de schuldvraag, waardoor de afhandeling een stuk sneller verloopt.

Verkeersrechtsbijstandverzekering
Een verkeersrechtsbijstandverzekering auto biedt juridisch advies en ondersteuning bij schades en conflicten in het verkeer. Je hebt deze niet nodig als je al een rechtsbijstandverzekering hebt met verkeersdekking.

Pechhulp
Met pechhulp bij je autoverzekering hoef je niet radeloos langs de weg te staan bij pech. Je verzekeraar stuurt namelijk iemand om je auto ter plekke te repareren of naar de garage te slepen. Vervangend vervoer is vaak inbegrepen.

5. Eigen risico WA autoverzekering

De WA autoverzekering heeft geen eigen risico. Het eigen risico geldt alleen wanneer je schades aan je eigen auto claimt. De WA autoverzekering vergoedt juist schades aan de auto’s van anderen. Bij de beperkt casco en all risk verzekeringen gaat het om schades aan je eigen auto, dus betaal je daar wel een eigen risico.

Meer over autoverzekeringen
 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • All risk autoverzekering De all risk autoverzekering vergoedt vrijwel alle schade aan je auto. Vind hier direct de best passende all risk verzekering.
 • WA beperkt casco autoverzekering De beperkt casco autoverzekering vergoedt naast schade die je aan andere auto’s toebrengt bepaalde schades aan je eigen auto.
 • Autoverzekering jongeren Omdat verzekeraars jongeren als risicogroep beschouwen, betalen zij een opslag op de premie. Lees er hier meer over.
 • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
 • Autoverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je autoverzekering.
tc