Contact

WA autoverzekering

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar € 237 p.j.! Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar gemiddeld € 237 per jaar.
Eef van Opdorp Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Wat is je kenteken?
Postcode
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 15%

Wat verzeker je met een WA-verzekering?

De WA-verzekering is de minst uitgebreide autoverzekering. Hiermee zijn de schades die jij aan anderen toebrengt, gedekt. Als je een auto hebt, moet je deze minimaal WA verzekeren.

Wel verzekerd
 • Schade aan anderen
Niet verzekerd
 • Schade door diefstal of inbraak
 • Brand- en stormschade
 • Ruitschade
 • Schade door vandalisme
 • Schade eigen auto door eigen schuld

Goedkoopste WA autoverzekering

VerzekeraarDekkingPremie / maand
UnivéWA€ 12,41
ZekurWA€ 12,83
InsharedWA€ 13,14
Allianz DirectWA€ 14,85
Centraal BeheerWA€ 15,03
Avéro AchmeaWA€ 16,17
De GoudseWA€ 16,43
FBTOWA€ 16,64
a.s.r. ik kies zelfWA€ 16,88
ANWBWA€ 18,84

De WA autoverzekering is de minst uitgebreide en daarmee de goedkoopste autoverzekering. Wat een WA autoverzekering precies kost, is voor iedereen anders. Om je toch een idee te geven, toont deze tabel je de actuele WA premies bij een voorbeeldscenario.

Ben jij benieuwd welke verzekeraar de goedkoopste WA autoverzekering voor jou heeft? Start dan nu met vergelijken!

Veelgestelde vragen over WA autoverzekering

Wat is een WA-autoverzekering?

Een WA-autoverzekering is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor je auto. Je bent verplicht je auto minimaal WA te verzekeren als je een auto hebt, zodat schades die je met je auto toebrengt bij anderen verzekerd zijn.

Als je ook schades aan je eigen auto wilt verzekeren, kun je kiezen voor een WA + beperkt casco  of allrisk autoverzekering.

Wat vergoedt een WA-verzekering?

Een WA-autoverzekering vergoedt schades die je met je auto toebrengt aan anderen, bijvoorbeeld als je vergeet voorrang te verlenen. Dit geldt niet alleen voor schades die je toebrengt aan andere automobilisten, maar ook aan fietsers en voetgangers. De WA-autoverzekering vergoedt geen schades aan je eigen auto.

Wanneer WA-autoverzekering kiezen?

Als je auto ouder is dan 10 jaar, is deze meestal flink in waarde gedaald. Bij schades aan je eigen auto krijg je dan niet veel meer vergoed. Een WA-verzekering is dan voldoende. 

Heb je een vrije nieuwe auto die nog veel waard is? Dan wil je natuurlijk ook dat je eigen auto goed is verzekerd. Je kunt dan beter kiezen voor een allrisk dekking (bij auto’s tot 6 jaar oud) of een WA + beperkt casco dekking (bij auto tussen 6 en 10 jaar oud). Meer hierover lees je in het artikel Welke autoverzekering kiezen?.

Waar vind ik de goedkoopste WA-verzekering?

De goedkoopste WA-verzekering is voor iedereen anders. Om de premie van je WA-autoverzekering te bepalen, kijken verzekeraars namelijk niet alleen naar de auto die je wilt verzekeren, maar ook naar waar je woont, je schadevrije jaren en hoeveel je rijdt. Tijdens je autoverzekering vergelijken op Geld.nl vul je deze gegevens in. Vervolgens berekenen wij de WA-premies van de verzekeraars voor jouw situatie. Zo zie je meteen wat een WA-verzekering voor jouw auto kost en welke autoverzekeraar de goedkoopste WA-autoverzekering aanbiedt.

Waarom WA-verzekering vergelijken?

De premieverschillen tussen WA-autoverzekeringen van de verschillende verzekeraars zijn groot. Je betaalt voor de duurste verzekering al snel 600 euro per jaar meer dan voor de goedkoopste WA-verzekering. Omdat de voorwaarden en dekking van de WA-autoverzekeringen nauwelijks verschillen, bespaar je dus een hoop door de verschillende WA-verzekeringen te vergelijken en de goedkoopste WA-verzekering te kiezen.

Waarom WA-verzekeringen vergelijken op Geld.nl?

Je vergelijkt op Geld.nl het meeste complete aanbod WA-autoverzekeringen van Nederland. Dat betekent dat je op Geld.nl verzekeraars ziet die je op andere vergelijkingssite niet ziet. Zo vind je dus zeker de goedkoopste WA-verzekering voor jouw auto.

Verder is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite en profiteer je via Geld.nl van de laagste prijsgarantie. Daarnaast geven we je bij je WA-autoverzekering via Geld.nl vaak unieke extra’s bij een autoverzekering afsluiten, zoals:

 • Korting op de premie van je autoverzekering
 • Gratis een bol. cadeaukaart ter waarde van € 25 cadeau

In je WA-autoverzekering vergelijking zie je direct bij welke verzekeringen je korting en/of een cadeau krijgt.


Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s

WA autoverzekering

Een WA autoverzekering is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering voor automobilisten. Met een WA verzekering ben je verzekerd voor schade die je met je auto toebrengt bij anderen. Iedereen die in Nederland een auto heeft, moet verplicht minimaal een WA autoverzekering afsluiten. Hier wil je natuurlijk niet te veel voor betalen. Op Geld.nl kun je eenvoudig WA verzekeringen vergelijken van ruim 30 autoverzekeraars. Zo weet je zeker dat de goedkoopste autoverzekering voor jou ertussen staat.

WA autoverzekering

Waarom WA verzekering afsluiten?

Als je met je auto schade veroorzaakt, is dat al vervelend genoeg. Maar wat als er een tegenpartij bij betrokken is die door jouw schuld flinke schade aan zijn auto heeft of, erger nog, gewond raakt? Zo’n schade loopt snel in de papieren. Met een WA autoverzekering ben je hiervoor verzekerd. Prettig voor jou én fijn voor de tegenpartij, omdat die weet dat de kosten vergoed worden.

Besparen op WA autoverzekering

4 Tips beste WA-autoverzekering

Met de WA-autoverzekering verzeker je je voor schades die je met je auto aanbrengt bij anderen. Je wilt voor deze verzekering natuurlijk niet onnodig veel betalen en toch goed verzekerd zijn. Lees hier onze tips en je weet precies waar je op moet letten als je een WA-autoverzekering gaat afsluiten.

Tips autoverzekering WA

Kies de goedkoopste WA-autoverzekering

Wil je je auto WA verzekeren, dan kun je het best voor de WA-verzekering met de laagste premie kiezen.

De dekking van de WA-autoverzekering is namelijk wettelijk bepaald en verschilt nauwelijks per verzekeraar. De goedkoopste WA-autoverzekering voor jouw situatie is dus ook vaak de beste keuze. Tijdens je autoverzekeringen berekenen op Geld.nl vind je de goedkoopste WA-verzekering voor jou situatie bovenaan je resultatenoverzicht. Wel zo gemakkelijk!

WA-autoverzekering per jaar betalen

Bij sommige autoverzekeraars krijg je korting als je de premie voor je WA-autoverzekering per jaar betaalt.

Door tijdens je vergelijking op Geld.nl de filter voor de betaaltermijn aan te passen naar per jaar, zie je direct wat dit betekent voor de premies. De korting voor jaarbetaling wordt dan namelijk meteen verwerkt in de premies. Lees meer in het artikel Autoverzekering per maand of per jaar betalen.

Regelmatig WA-autoverzekeringen vergelijken

Autoverzekeraars wijzigen regelmatig de premies voor hun WA-autoverzekeringen.

Daarnaast verandert je eigen situatie in de loop der jaren. Als je gaat verhuizen, een schade claimt of gewoon naarmate je ouder wordt, verandert elk jaar de premie van je autoverzekering. Het is dus verstandig om regelmatig de premies van WA-autoverzekeringen te vergelijken om te zien of jouw verzekeraar nog steeds de goedkoopste is of dat je misschien beter kunt overstappen.

Goedkoopste WA autoverzekering afsluiten

Heb je de beste én goedkoopste WA autoverzekering gevonden? Sluit deze dan binnen enkele minuten af.

Je autoverzekering afsluiten kan op twee manieren: óf direct via onze site, óf we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Je doorloopt hierbij altijd de volgende stappen:

 • Vul je persoonlijke gegevens in
 • Vul de gegevens over je auto in, zoals de meldcode
 • Beantwoord de slotvragen
 • Gefeliciteerd met je nieuwe WA autoverzekering!
DD-MM-JJJJ