Contact

Hypotheekrente vergelijken

Vergelijk en vind de laagste rente. Vergelijk en vind de laagste rente.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start vergelijken en vind de beste hypotheek
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
hypotheek vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2022

Geld.nl is voor de 6de keer
genomineerd voor de beste website

Hulp van experts Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

De meest volledige hypotheekrente vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete hypotheekrente vergelijking van Nederland met ruim 30 hypotheekverstrekkers. Vind de beste hypotheek met de laagste rente en bespaar direct!

Dit vinden klanten van ons
10   "Snel en betrouwbaar"
Jaïr Roseburg 07 oktober 2022
8   "Super geholpen"
Lies Heeres 07 oktober 2022
8   "De ervaring was goed"
J.A. Elsendoor 06 oktober 2022
Hypotheekexperts Geld.nl
Hypotheekadviseurs

Onze gecertificeerde hypotheekadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste hypotheek. Heb je vragen? kijk hier voor een antwoord op de meest gestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

Hypotheek specialisten

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van hypotheken. De informatie is gereviewed door Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie is voor het laatst geüpdatet op zaterdag 26 november 2022.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Hoe hoog is de hypotheekrente op dit moment?

De hypotheekrentes veranderen regelmatig. Bijna elke week passen wel een paar hypotheekverstrekkers hun hypotheekrentes aan. Op Geld.nl vergelijk je altijd de actuele hypotheekrente van het grootste aanbod hypotheekverstrekkers in Nederland. Zo zie je direct wat de huidige hypotheekrentes zijn en vind je eenvoudig de laagste hypotheekrente.

Welke bank heeft de laagste hypotheekrente?

Hypotheekverstrekkers hanteren verschillende hypotheekrentetarieven. Welk tarief je betaalt, hangt bijvoorbeeld af van de rentevaste periode en hypotheekvorm die je kiest. Er is dus niet één bank met de laagste hypotheekrente, dat verschilt per situatie.

Daarom vragen we je eerst je wensen in te vullen als je hypotheekrentes gaat vergelijken op Geld.nl. Op basis van je wensen tonen we je vervolgens alle beschikbare hypotheken met de actuele rentes. De bank met de laagste hypotheekrente voor jouw situatie staat altijd bovenaan.

Wat gaat de hypotheekrente doen?

Hoe de hypotheekrentes zich in de toekomst ontwikkelen, hangt vooral af van wat de kapitaalmarktrentes doen. Banken baseren hun hypotheekrentes namelijk voor een groot deel op die rentes. Over het algemeen stijgen de hypotheekrentes als de kapitaalmarktrentes omhoog gaan en dalen de hypotheekrentes als de kapitaalmarktrentes lager worden. Toch zijn er nog meer factoren die een rol spelen. Hier lees je precies hoe dat werkt en wat wij verwachten dat de hypotheekrente gaat doen: Rente ontwikkeling en verwachting.

Waarom hypotheekrente vergelijken op Geld.nl?

De hypotheekrentes verschillen flink tussen de verschillende hypotheekverstrekkers. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) kan het verschil in rentekosten oplopen tot wel 550 euro per jaar. Je hypotheekrente vergelijken is dus zeker de moeite waard. Op Geld.nl vergelijk je altijd de actuele hypotheekrentes en voorwaarden van het grootste aanbod hypotheken in Nederland. Zo vind je altijd de laagste hypotheekrente bij jouw wensen. Dat noemen wij: De beste deal!

Hoelang hypotheekrente vastzetten?

Door je hypotheekrente voor een bepaalde periode vast te zetten, weet je gedurende die periode precies hoeveel hypotheekrente je betaalt. Dat is fijn als je zekerheid wilt over je maandlasten. Maar hoe langer je de hypotheekrente vastzet, hoe hoger het tarief is dat je betaalt. Daarnaast kun je tijdens je rentevaste periode je hypotheek niet zomaar wijzigen of oversluiten. Hoelang je je hypotheekrente het beste kunt vastzetten, hangt dus af van je persoonlijke situatie en wensen. In het artikel ‘Hypotheekrente vastzetten’ geven we je alle informatie en tips om een goede keuze te maken.

Laatste nieuws Geld.nl over hypotheken

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je hypotheek. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een hypotheek afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over hypotheken.

Bekijk alle nieuwberichten

Hypotheekrente vergelijken

Een hypothecaire lening afsluiten is een grote financiële beslissing. Je gaat een verplichting aan voor enkele tientallen jaren. Die keuze wil je zorgvuldig maken en natuurlijk wil je niet onnodig te veel betalen. Geld.nl is dé vergelijkingssite die je helpt een goede en veilige keuze te maken. Bekijk alle mogelijkheden en vind de hypotheek met de laagste hypotheekrente 2022 welke qua voorwaarden geheel past bij jouw wensen.

Hypotheekrentes vergelijken

Waarom hypotheekrentes vergelijken?

De actuele hypotheekrente vergelijken bespaart je een hoop geld. Uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt dat het verschil in rentekosten tussen de duurste en goedkoopste hypotheek al snel 550 euro per jaar is. Niet voor niets roept de ACM iedereen op goed te vergelijken voor je een financieel product afsluit.

Besparen op hypotheek
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Top 10 laagste hypotheekrentes

Om je een beeld te geven van de huidige hypotheekrentes, hebben we de 10 goedkoopste hypotheekrentes voor je op een rij gezet.

Laagste hypotheekrente annuïteitenhypotheek
Top 10 laagste hypotheekrente
AanbiederHypotheekvormRente
Triodos BankAnnuiteiten4,13%
AegonAnnuiteiten4,13%
Centraal BeheerAnnuiteiten4,14%
NIBC DirectAnnuiteiten4,15%
MUNT HypothekenAnnuiteiten4,15%
Robuust HypothekenAnnuiteiten4,16%
Tulp HypothekenAnnuiteiten4,16%
Venn HypothekenAnnuiteiten4,18%
OBVIONAnnuiteiten4,19%
Nationale-NederlandenAnnuiteiten4,19%

Dit overzicht met de actuele rentes is gebaseerd op een annuïteitenhypotheek met NHG en een rentevaste periode van 10 jaar. Wil je een andere hypotheekvorm, looptijd of een hypotheek zonder NHG? Klik dan op onderstaande button en pas je vergelijking aan op je wensen. Zo zie je direct de actuele hypotheekrentes voor voor jouw situatie.

Start vergelijken

Tips laagste hypotheekrente

Een hypotheek is een financiële keuze die enkele tientallen jaren invloed heeft op je financiële situatie. Je wilt dus een goede keuze maken. Met deze 5 tips weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Tips hypotheekrente vergelijken
Hypotheek woning

1. Actuele hypotheekrente vergelijken, wat moet je weten?

In de hypotheekrente vergelijking op Geld.nl tonen we je direct de actuele hypotheekrentes van het grootste aanbod hypotheekverstrekkers.

Soorten hypotheek

2. Hypotheekrente vergelijken voor verschillende hypotheekvormen

Je hebt voor je hypotheek in 2022 de keuze uit 3 soorten hypotheken: een annuïteitenhypotheek, een lineaire hypotheek of een aflossingsvrije hypotheek.

Hypotheek overstappen

3. Rente hypotheek vergelijken en rentevaste periode kiezen

Naast de hypotheekvorm beïnvloedt ook de rentevaste periode de hypotheekrente.

Laagste hypotheekrente

4. Invloed risicoklasse op hypotheekrente

Tot slot bepalen banken de hypotheekrente op basis van het risico dat zij lopen.

Besparen op hypotheek

5. Laagste hypotheekrente 2022

Heb je met bovenstaande informatie de keuzes kunnen maken voor jouw hypotheek en de laagste hypotheekrente gevonden in ons overzicht?

Start met besparen, vergelijk het grootste aanbod
  • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar tot 700 euro op de kosten van je lening.
  • Zorgverzekering vergelijken Het grootste aanbod zorgverzekeringen vergelijk je snel en eenvoudig op Geld.nl en bespaar tot 300 euro op je zorgverzekering.
  • Reisverzekering vergelijken Start hier direct met reisverzekeringen vergelijken en bespaar tot wel 150 euro per jaar op je reisverzekering.
  • Autoverzekering vergelijken Vergelijk ook het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl. Gemiddeld bespaar je door goed te vergelijken wel 600 euro per jaar.
  • Spaarrente vergelijken Een hoger rendement op je spaargeld? Vergelijk spaarbanken en vind direct de hoogste rente en beste voorwaarden.
  • Woonverzekering vergelijken Vergelijk eenvoudig online het grootste aanbod woonverzekeringen en betaal niet langer onnodig te veel voor je inboedel- of opstalverzekering.

title

content
tc