Contact

Hypotheekrente 1 jaar vast

Vergelijk en vind de laagste rente.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start vergelijken en vind de beste hypotheek
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
hypotheek vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2022

Geld.nl is voor de 6de keer
genomineerd voor de beste website

Hulp van experts Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

De meest volledige hypotheekrente vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete hypotheekrente vergelijking van Nederland met ruim 30 hypotheekverstrekkers. Vind de beste hypotheek met de laagste rente en bespaar direct!

Dit vinden klanten van ons
10   "Snel en betrouwbaar"
Jaïr Roseburg 07 oktober 2022
8   "Super geholpen"
Lies Heeres 07 oktober 2022
8   "De ervaring was goed"
J.A. Elsendoor 06 oktober 2022
Hypotheekexperts Geld.nl
Hypotheekadviseurs

Onze gecertificeerde hypotheekadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste hypotheek. Heb je vragen? kijk hier voor een antwoord op de meest gestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

Hypotheek specialisten

De informatie op deze pagina wordt regelmatig gecontroleerd en geüpdatet door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van hypotheken en een veelgevraagd expert in de media. De informatie is voor het laatst geüpdatet op zondag 20 november 2022.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Wat betekent hypotheekrente 1 jaar vast?

Als je een hypotheek aanvraagt, kies je een rentevaste periode. Dit kan bijvoorbeeld 1 jaar zijn. Je hypotheekrente 1 jaar vastzetten, betekent dat je een jaar lang dezelfde hypotheekrente betaalt. Daarna zet je opnieuw je hypotheekrente vast voor een door jou gekozen periode.

Wanneer is de rente 1 jaar vast een goede keuze?

Mensen die kiezen voor een hypotheekrente 1 jaar vast doen dit meestal omdat ze verwachten dat de hypotheekrentes (nog verder) dalen. Na 1 jaar kun je zo je hypotheekrente voor een langere periode vastzetten tegen een lagere hypotheekrente dan nu. Maar let op! Niemand heeft een glazen bol. Dus misschien is de hypotheekrente over 1 jaar wel gestegen. Je krijgt dat maken met hogere maandlasten voor je hypotheek. Dat moet je wel kunnen betallen. Op deze pagina geven we je alle benodigde informatie over deze keuze, zodat je zelf kunt bepalen of de hypotheekrente 1 jaar vast voor jou de beste keuze is.

Wat is de 1 jaar vast rente op dit moment?

Hypotheekverstrekkers passen bijna elke week wel hun hypotheekrentes aan. De hypotheekrente 1 jaar vast verandert dus ook regelmatig. Daarnaast hangt de rente 1 jaar vast voor jouw hypotheek af van het soort hypotheek dat je kiest en of je bijvoorbeeld kiest voor NHG. Op Geld.nl vul je daarom altijd eerst je hypotheekwensen in. Zo kunnen we je de hypotheekrentes 1 jaar vast tonen voor de hypotheken die voldoen aan jouw wensen. Je weet dan precies wat de rente 1 jaar vast is op dit moment voor jouw situatie.

Waarom rentetarieven 1 jaar vast vergelijken op Geld.nl?

Ook al zet je je hypotheekrente maar voor 1 jaar vast, je wilt natuurlijk niet onnodig teveel betalen. De hoogste rente 1 jaar vast is soms wel twee keer zo hoog als de laagste hypotheekrente 1 jaar vast. De hypotheekrente vergelijken vóór je een keuze maakt, loont dus zeker Op Geld.nl vergelijk je altijd de actuele rentes en voorwaarden van het grootste aanbod hypotheken in Nederland. Zo vind je zeker de laagste hypotheekrente 1 jaar vast voor jouw hypotheek.

Laatste nieuws Geld.nl over hypotheken

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je hypotheek. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een hypotheek afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over hypotheken.

Bekijk alle nieuwberichten

Hypotheekrente 1 jaar vast

Als je kiest voor een hypotheekrente 1 jaar vast, blijft de hypotheekrente die je aan de bank betaalt 1 jaar lang hetzelfde. Voor 1 jaar heb je dus zekerheid over je maandlasten. Daarna bepaal je opnieuw wat je met je hypotheekrente wilt doen. Bovenaan deze pagina kun je direct de hypotheekrente vergelijken en de laagste hypotheekrente voor 1 jaar vast kiezen.

Hypotheekrente 1 jaar vast

Waarom rentes 1 jaar vergelijken?

De actuele hypotheekrentes 1 jaar vast vergelijken bespaart je een hoop geld. Uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt dat het verschil in rentekosten tussen de duurste en goedkoopste hypotheek al snel 550 euro per jaar is. Niet voor niets roept de ACM iedereen op goed te vergelijken voor je een financieel product afsluit.

Besparen op hypotheek 1 jaar
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Top 10 hypotheekrente 1 jaar vast

Om je een beeld te geven van de huidige hypotheekrentes voor 1 jaar vast hebben we de 10 goedkoopste hypotheekrentes voor 1 jaar vast op een rij gezet. Weten wat de laagste rente is voor jouw gewenste rentevaste periode? Maak dan direct een vergelijking!

Laagste hypotheekrente 1 jaar vast
Top 10 hypotheekrente 1 jaar vast
AanbiederHypotheekvormRente
Lloyds BankAnnuiteiten3,55%
Triodos BankAnnuiteiten3,60%
RabobankAnnuiteiten3,63%
ArgentaAnnuiteiten3,67%
bunqAnnuiteiten3,70%
Syntrus Achmea VastgoedAnnuiteiten3,77%
IQWOONAnnuiteiten3,77%
OBVIONAnnuiteiten3,81%
RabobankAnnuiteiten3,81%
Vista HypothekenAnnuiteiten3,82%

Dit overzicht is gebaseerd op een annuïteitenhypotheek met NHG en een rentevaste periode van 1 jaar. Wil je een andere hypotheekvorm, looptijd of een hypotheek zonder NHG? Klik dan op onderstaande button en pas je vergelijking aan op je wensen. Zo zie je direct de actuele hypotheekrentes voor 1 jaar vast voor jouw situatie.

Start vergelijken

Tips hypotheekrente 1 jaar vast

Een hypotheek is een financiële keuze die enkele tientallen jaren invloed heeft op je financiële situatie. Je wilt dus een goede keuze maken. Met deze 8 tips weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Tips hypotheekrente 1 jaar vast
Hypotheek woning

1. Past een hypotheek 1 jaar vast bij mij?

Niemand kan de toekomst voorspellen, dus je weet nooit precies hoe de hypotheekrentes er over 1 jaar uit zien.

Besparen op hypotheek

2. Wat doet de hypotheekrente over 1 jaar?

Een hypotheekrente van 1 jaar vast heeft als voordeel dat wanneer de hypotheekrentes dalen, je over 1 jaar profiteert van een lagere hypotheekrente.

Goedkope hypotheek

3. Is de hypotheekrente 1 jaar vast de goedkoopste optie?

Bij hypotheken geldt: hoe langer je rentevaste periode, hoe hoger het rentepercentage dat je aan de bank betaalt.

Laagste hypotheekrente

4. Hypotheekrente 1 jaar vast, wat gebeurt er daarna?

Een paar maanden voor het einde van je rentevaste periode van 1 jaar krijg je van de hypotheekverstrekker een nieuw voorstel om je hypotheekrente opnieuw 1 jaar of langer vast te zetten tegen een bepaald tarief.

Soorten hypotheek

5. Hypotheekvorm kiezen bij 1 jaar vast

Je hebt voor je hypotheek met een rentevaste periode van 1 jaar de keuze uit 3 hypotheekvormen: een annuïteitenhypotheek, een lineaire hypotheek of een aflossingsvrije hypotheek.

Hypotheek woning

6. Hypotheekrente 1 jaar vast met NHG

Met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) heb je de zekerheid dat het Waarborgfonds je hypotheek terugbetaalt aan de bank als jij dat zelf niet meer kunt.

Laagste hypotheekrente

7. Invloed risicoklasse op hypotheekrente 1 jaar vast

Kies je niet voor NHG, dan bepalen banken de hypotheekrente voor 1 jaar vast op basis van het risico dat zij lopen.

Hypotheek overstappen

8. Laagste 1 jaar hypotheekrente gevonden?

Heb je met bovenstaande informatie de keuzes kunnen maken en de laagste hypotheekrente voor 1 jaar vast gevonden in ons overzicht?

Start met besparen, vergelijk het grootste aanbod
  • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar tot 700 euro op de kosten van je lening.
  • Zorgverzekering vergelijken Het grootste aanbod zorgverzekeringen vergelijk je snel en eenvoudig op Geld.nl en bespaar tot 300 euro op je zorgverzekering.
  • Reisverzekering vergelijken Start hier direct met reisverzekeringen vergelijken en bespaar tot wel 150 euro per jaar op je reisverzekering.
  • Autoverzekering vergelijken Vergelijk ook het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl. Gemiddeld bespaar je door goed te vergelijken wel 600 euro per jaar.
  • Spaarrente vergelijken Een hoger rendement op je spaargeld? Vergelijk spaarbanken en vind direct de hoogste rente en beste voorwaarden.
  • Woonverzekering vergelijken Vergelijk eenvoudig online het grootste aanbod woonverzekeringen en betaal niet langer onnodig te veel voor je inboedel- of opstalverzekering.

title

content
tc