Contact

Hypotheekrente 20 jaar vast

Vergelijk en vind de laagste rente.
Eef van Opdorp Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start vergelijken en vind de beste hypotheek
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
hypotheek vergelijker van Nederland.

Website van het Jaar 2022

Geld.nl is voor de 6de keer
genomineerd voor de beste website

Hulp van experts Hulp van experts

Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!

De meest volledige hypotheekrente vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete hypotheekrente vergelijking van Nederland met ruim 30 hypotheekverstrekkers. Vind de beste hypotheek met de laagste rente en bespaar direct!

Dit vinden klanten van ons
10   "Snel en betrouwbaar"
Jaïr Roseburg 07 oktober 2022
8   "Super geholpen"
Lies Heeres 07 oktober 2022
8   "De ervaring was goed"
J.A. Elsendoor 06 oktober 2022
Hypotheekexperts Geld.nl
Hypotheekadviseurs

Onze gecertificeerde hypotheekadviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste hypotheek. Heb je vragen? kijk hier voor een antwoord op de meest gestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

Hypotheek specialisten

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van hypotheken. De informatie is gereviewed door Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie is voor het laatst geüpdatet op woensdag 23 november 2022.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Hoe werkt de hypotheekrente 20 jaar vastzetten?

Als je voor een hypotheekrente 20 jaar vast kiest, heb je de zekerheid dat je 20 jaar dezelfde hypotheekrente betaalt. Je weet dus voor de komende 20 jaar precies wat de hypotheek je kost. Na die 20 jaar kun je de hypotheekrente opnieuw vastzetten voor een door jou gekozen periode.

Is hypotheekrente 20 jaar vastzetten slim?

Je hypotheek 20 jaar vastzetten is een verstandige keuze als zekerheid over je maandlasten voor jou belangrijk is. Daarnaast profiteer je 20 jaar lang van lage maandlasten op je hypotheek als de hypotheekrente laag is. Aan de andere kant kun je in die 20 jaar niet zomaar iets wijzigen aan je hypotheek. Je betaalt dan namelijk een boeterente voor het openbreken van je rentevaste periode. Of je hypotheekrente 20 jaar vastzetten verstandig is, hangt dus af van je persoonlijke situatie en wensen. Op deze pagina geven we je alle tips en informatie over je hypotheek 20 jaar vastzetten zodat je altijd een goed keuze maakt.

Hoe hoog is de hypotheekrente 20 jaar vast nu?

De hypotheekrentes veranderen regelmatig. Bijna elke week passen wel een paar hypotheekverstrekkers hun hypotheekrente voor 20 jaar vast aan. Op Geld.nl vergelijk je altijd de actuele hypotheekrentes 20 jaar vast van het grootste aanbod hypotheekverstrekkers in Nederland. Zo zie je direct wat de actuele hypotheekrentes voor 20 jaar zijn.

Waarom hypotheekrente 20 jaar vergelijken op Geld.nl?

De hypotheekrentes verschillen flink tussen de verschillende hypotheekverstrekkers. Bij 20 jaar vast loopt dit op tot 1,5 procent! Dat kinkt misschien niet als veel, maar op je totale hypotheek scheelt het al snel tienduizenden euro’s. De hypotheekrente 20 jaar vast vergelijken is dus zeker de moeite waard. Op Geld.nl vergelijk je de actuele hypotheekrentes en voorwaarden van het grootste aanbod hypotheken. Zo vind je altijd de laagste hypotheekrente 20 jaar vast die past bij jouw wensen.

Laatste nieuws Geld.nl over hypotheken

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je hypotheek. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een hypotheek afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over hypotheken.

Bekijk alle nieuwberichten

Hypotheekrente 20 jaar vast

Een hypotheekrente van 20 jaar vast betekent dat het rentepercentage van je hypotheek 20 jaar lang hetzelfde blijft. Je weet zo de komende 20 jaar precies wat je hypotheek kost en wat je elke maand betaalt aan de bank. Op deze pagina kun je direct de actuele hypotheekrente vergelijken en de laagste hypotheekrente voor 20 jaar vast kiezen.

Hypotheekrente 20 jaar vast

Waarom hypotheekrente 20 jaar vergelijken?

De actuele hypotheekrentes 20 jaar vast vergelijken bespaart je een hoop geld. Uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt dat het verschil in rentekosten tussen de duurste en goedkoopste hypotheek al snel 550 euro per jaar is. Niet voor niets roept de ACM iedereen op goed te vergelijken voor je een financieel product afsluit.

Besparen op hypotheek 20 jaar
Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Top 10 hypotheekrente 20 jaar vast

Om je een beeld te geven van de huidige hypotheekrentes voor 20 jaar vast hebben we de 10 goedkoopste hypotheekrentes voor 20 jaar vast op een rij gezet. Weten wat de laagste rente is voor jouw gewenste rentevaste periode? Maak dan direct een vergelijking!

Laagste hypotheekrente 20 jaar vast
Top 10 hypotheekrente 20 jaar vast
AanbiederHypotheekvormRente
Tulp HypothekenAnnuiteiten4,34%
bunqAnnuiteiten4,36%
Venn HypothekenAnnuiteiten4,37%
HypotrustAnnuiteiten4,38%
Lloyds BankAnnuiteiten4,39%
ArgentaAnnuiteiten4,39%
Lot HypothekenAnnuiteiten4,41%
bijBouweAnnuiteiten4,47%
Attens HypothekenAnnuiteiten4,49%
AegonAnnuiteiten4,51%

Dit overzicht is gebaseerd op een annuïteitenhypotheek met NHG en een rentevaste periode van 20 jaar. Wil je een andere hypotheekvorm, rentevaste periode of een hypotheek zonder NHG? Klik dan op onderstaande button en pas je vergelijking aan op je wensen. Zo zie je direct de actuele hypotheekrentes voor 20 jaar vast voor jouw situatie.

Start vergelijken

Tips hypotheekrente 20 jaar vast vergelijken

Een hypotheek is een financiële keuze die enkele tientallen jaren invloed heeft op je financiële situatie. Je wilt dus een goede keuze maken. Met deze 7 tips weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Tips hypotheekrente 20 jaar vast
Hypotheek woning

1. Is een hypotheek 20 jaar vast verstandig?

Een lange rentevaste periode van 20 of 30 jaar vast geeft je dus veel zekerheid over je maandlasten.

Besparen op hypotheek

2. Rentetarieven 20 jaar vast of korter, wat is goedkoper?

Zekerheid kost geld. Dat geldt ook voor je hypotheekrente. Hoe langer je je hypotheekrente vast zet, hoe hoger de rente die je betaalt.

Laagste hypotheekrente

3. Hypotheekrente 20 jaar vast, wat gebeurt er daarna?

Als je rentevaste periode van 20 jaar voorbij is, loopt je hypotheek waarschijnlijk nog door. Meestal loopt een hypotheek namelijk 30 jaar.

Soorten hypotheek

4. Hypotheekvorm kiezen bij 20 jaar vast

Zoals gezegd kun je bij een hypotheekrente van 20 jaar vast al die tijd niets meer wijzigen aan je hypotheek.

Hypotheek woning

5. Hypotheekrente 20 jaar vast met NHG

Met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) heb je de zekerheid dat het Waarborgfonds je hypotheek terugbetaalt aan de bank als jij dat zelf niet meer kunt.

Laagste hypotheekrente

6. Invloed risicoklasse op hypotheekrente 20 jaar vast

Bij een hypotheek zonder NHG bepalen banken de hypotheekrente voor 20 jaar vast op basis van het risico dat zij lopen.

Hypotheek overstappen

7. Laagste 20 jaar hypotheekrente gevonden?

Heb je met bovenstaande informatie de keuzes kunnen maken en de laagste hypotheekrente voor 20 jaar vast gevonden in ons overzicht?

Start met besparen, vergelijk het grootste aanbod
  • Geld lenen Vergelijk het grootste aanbod leningen op Geld.nl en bespaar tot 700 euro op de kosten van je lening.
  • Zorgverzekering vergelijken Het grootste aanbod zorgverzekeringen vergelijk je snel en eenvoudig op Geld.nl en bespaar tot 300 euro op je zorgverzekering.
  • Reisverzekering vergelijken Start hier direct met reisverzekeringen vergelijken en bespaar tot wel 150 euro per jaar op je reisverzekering.
  • Autoverzekering vergelijken Vergelijk ook het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl. Gemiddeld bespaar je door goed te vergelijken wel 600 euro per jaar.
  • Spaarrente vergelijken Een hoger rendement op je spaargeld? Vergelijk spaarbanken en vind direct de hoogste rente en beste voorwaarden.
  • Woonverzekering vergelijken Vergelijk eenvoudig online het grootste aanbod woonverzekeringen en betaal niet langer onnodig te veel voor je inboedel- of opstalverzekering.

title

content
tc